In Israëlכלכלה

"Yeruham wordt de wereldwijde hoofdstad van cannabis" - het raadshoofd

De gemeenteraad van Yerucham gelooft dat de gemeenschap de hoofdstad van de cannabis van Israël en een van de cannabishoofdsteden ter wereld zal worden. Ze zei dit op de "Greenberg" -conferentie die vanmorgen in Yeruham werd gehouden, met de deelname van oud-premier Ehud Barak en minister van landbouw Uri Ariel.

De jonge Yerucham-gemeenteraadslid Tal Ohana (35), die zes maanden geleden tot hoofdambtenaar in de gemeenschap werd gekozen, gelooft dat Yeruham binnen twee jaar een wereldwijde cannabiskapitaal zal worden. Om deze visie te realiseren, belooft het ondernemers en ondernemers een aantal voordelen om hun activiteiten over te dragen aan de gemeenschap.

Ohana zei dit op de "Greengev" -conferentie die vanmorgen in de gemeenschap werd gehouden, met de deelname van oud-premier Ehud Barak, minister van landbouw Uri Ariel en de directeur-generaal van de JNF, Yuval Landstaff.

Tal Ohana, Ehud Barak, Itai Melchior
Hun imago (links) van Tal Ohana Het hoofd van de Yeruham raad, Ehud Barak, voorzitter Kndok en InterCure, me Melchior, hoofd van de Interministeriële medische cannabis Export Promotion, Ministerie van Economische Zaken (Foto: Asher Azulay)

De conferentie werd bijgewoond door ongeveer 200 ondernemers, regelgevers en senior executives in de Israëlische medische cannabisindustrie, die kwamen kijken wat de Yishuv "het eerste ecosysteem van cannabinoïden" noemde.

"Binnen vijf jaar wordt Yeruham op zijn minst de hoofdstad van de medicinale cannabis van Israël, met nieuwe kwaliteitsbanen en onderzoek, productie en hopelijk wereldwijde export," zei Ohana.

Het hoofd van de raad voegde toe: "De voordelen die we bieden aan ondernemers in het veld zijn niet alleen het zionisme, maar ook een pakket economische voordelen die ons tijd en ruimte geven om winst te maken. Deze voordelen overtreffen alle andere beschikbare opties, en we begeleiden hen en openen deuren voor hen naar alle relevante ministeries ", zegt Tal Ohana, hoofd van de Yerucham Local Council, die het idee heeft geïnitieerd en de afgelopen maanden een belangrijk deel van haar tijd besteedt. "We hebben duizenden hectares grond die onmiddellijk kunnen worden toegewezen voor de vestiging van kassen voor het kweken van medicinale cannabis en ernaast, tienduizenden meters industriële ruimte voor onmiddellijke aankoop of verhuur voor productie, onderzoek en ontwikkeling. We investeren veel middelen in het voorbereiden van de basis voor dit alles en het opbouwen van de infrastructuur, van de groei- en onderzoeksfasen tot kwaliteitscontrole en productmarketing. "

Volgens het hoofd van de Raad en zijn partners hebben gelanceerd, met inbegrip van medische cannabis Ministerie Authority of Health (Hik "r), Ministerie van Landbouw, Ministerie van Economische Zaken, Innovatie Autoriteit, Investment Authority en de Volcani Institute, de aanwezigheid van alle ontwikkeling en productie processen op een plaats zijn economisch voordelig op zich.

"Als we hieraan de belastingvoordelen toevoegen die Yeruham heeft, omdat het op een nationaal prioriteitsgebied is, gesubsidieerde grondprijzen, industrie en woningen, en ons menselijk kapitaal, is een zeer aantrekkelijk pakket gecreëerd voor ondernemers en investeerders," concludeerde Ohana.

Gepresenteerd op de conferentie ministeries en gemeenten alle voordelen voor ondernemers, met inbegrip van gesubsidieerde terrein van ongeveer 90%, terugbetaling van kapitaal investeringen 30% belasting 7.5% van het bedrag erkende onderneming, subsidies voor het aannemen van nieuwe medewerkers en meer.

De conferentie werd ook bijgewoond door oud-premier Ehud Barak, voorzitter van het bedrijf, die onlangs zijn terugkeer in de politiek aankondigde en de naam van zijn nieuwe partij, "Democratisch Israël", presenteerde.

"Ik ben hier gekomen omdat deze kwestie echt belangrijk is, we hebben hier een paar jaar de mogelijkheid en het potentieel van een enorme markt, die nu wordt geschat op 17-18 miljard, en dat zal dramatisch groeien," zei Barak. "Dit is een kans van meerdere jaren, die dan gesloten kan worden voor diegenen die niet op tijd kunnen binnenkomen", zei hij, eraan toevoegend dat Kendok momenteel het grootste groeigebied in Israël bouwt en een van de grootste in de Negev.

Volgens Barak, Yeruham heeft alle voordelen die bestaan ​​in Israël in het veld: "We hebben het DNA van Parma, een speciale klimaat (in termen van hoogte, droogte en toegang tot land), geavanceerde kennis van de Israëlische landbouw, overheidsgebouwen en ondersteuning belangrijkste van alles - kwaliteit personeel en toegewijd. Al deze geven beleggers de snelle reactietijd die nodig is om een ​​significante wereldwijde speler in het veld te worden. Ik zie hier op de conferentie de hoofden van de grote bedrijven en hier is een echte kans. Samen kunnen we een begin maken met de ontwikkeling van de Israëlische industrie voor medicinale cannabis en doorbraken brengen in hoogwaardige productie, onderzoek en ontwikkeling, waarvoor patiënten in Israël en in het buitenland de beste en meest effectieve producten zullen ontvangen. "

Minister van Landbouw Uri Ariel zei dat hij verwacht dat de visie van Yeruham voor een Israëlisch bier in het veld binnenkort een wereldwijde hoofdstad zal worden. "Ik sta hier en zeggen dat de medische marihuana is niet een zeepbel - het is een echte ding. We volgen particuliere investeringen op dit gebied en groeien aanzienlijk. Aangezien dit een wereldwijde markt is, is het potentieel groot en als de Israëlische economie eenmaal een vergunning heeft om de producten te produceren, zullen we een aanzienlijke sprong in de resultaten van alle bedrijven in het veld ervaren. Als iemand die werkte voor de rechtsstaat en de aankondiging van cannabis groei in de landbouw te bevorderen, zie ik belangrijke exporterende medische marihuana, omdat het gemakkelijker voor de patiënten, bieden levensonderhoud voor boeren en welvaart brengen in Israël Vision Yeruham enorme wereldwijde gebeuren, en ik verklaar hier dat het ministerie van Landbouw met Yeruham, "zei minister Ariel.

Yuval Landshft, directeur van de medische cannabisafdeling van het ministerie van volksgezondheid, verklaarde ook zijn toewijding aan de unieke stap: "Ze hebben nog niets in de wereld gedaan, maar we geloven dat we met de kwaliteit van onze mankracht erin zullen slagen dit te verhogen. We hebben het over het produceren van cannabis op farmaceutisch niveau, over kwaliteiten die vandaag niet bestaan. Wij, de YIC, zijn vastbesloten om alles te doen wat we kunnen om te proberen en de pilaar te zijn voor het kamp voor wat betreft regulering, zodat zowel Torah als productie uit Israël zullen komen. "


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop