Arrestaties en epileptische aanvallen

Tze'elim: Een soldaat ging naar de badkamer en ontdekte per ongeluk een veld van cannabis

Een reservist die op zoek was naar een verborgen gebied dat gebruikt zou kunnen worden in plaats van toiletten tijdens training in de Tze'elim-vuurvelden, vond een illegaal cannabisveld - een van de vele in het gebied. De organisatie "Di Forfeiture in Tze'elim" publiceerde het verhaal en werd bekritiseerd door surfers.

Een reserve soldaat in het Artillerie Corps die in opleiding was met zijn eenheid in het gebied van de brandzone Tze'elim, was op zoek naar een comfortabel gebied om te evacueren.

Toen hij op zoek was naar een verborgen dugout, herkende hij plotseling een groen veld met tientallen cannabisplanten verborgen in een woestijnravijn en een automatisch irrigatiesysteem.

Het cannabisveld dat per ongeluk werd ontdekt in de regio Tze'elim

De reservist benaderde zijn commandant en vertelde hem over het veld. De commandant rapporteerde op zijn beurt aan het leger en daar riepen ze de politie en grenspolitie op om de zaailingen te vervangen.

Dit geval van het lokaliseren van het cannabisveld in de brandzones van Tze'elim is geen zeldzaam verschijnsel en bijna elke week rapporteert de politie de inbeslagname van cannabisplanten in het gebied, die meestal verantwoordelijk zijn voor de bedoeïenen die in het gebied wonen.

De bedoeïenen zijn tegenwoordig de grootste cannabistelers op de illegale markt in Israël, die miljoenen shekels oplevert waarmee ze hun levenskwaliteit kunnen verbeteren, Zoals ze zelf getuigen.

Het verhaal werd vanochtend onthuld door de organisatie "Genoeg voor de Tze'elim", die dergelijke fenomenen bestrijdt, evenals diefstallen uitgevoerd door Bedoeïenen in IDF-bases of trainingsgebieden in het gebied.

Na de publicatie van de foto's kreeg de organisatie ook kritiek van surfers, sommige van hen relatief vertrouwde mediamensen, die beweerden dat er meer problemen zijn dan het kweken van cannabis in de regio Tze'elim.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop