In Israëlחדשות

De nieuwe cannabisconsulent van het ministerie van Volksgezondheid: prof. Arnon Afek

Binnen enkele weken na zijn verwijdering uit de positie van Dr. Michael Dor, werd Prof. Arnon Afek benoemd tot Chief Medical Advisor van de JIC. De aanstelling is tijdelijk totdat de aanbesteding voor het vinden van een permanente functiehouder wordt uitgevoerd.

Voormalig directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid en directeur van het Tel Hashomer Hospital, Prof. Arnon Afek, is benoemd tot Chief Medical Advisor van de Medical Cannabis Unit van het ministerie van Volksgezondheid.

De benoeming van Afek komt kort daarna Zijn verwijdering uit zijn ambt Van Dr. Michael Dor, die ruzie maakte met de directeur van de eenheid, Yuval Landsft, na zijn opmerkingen in de media over de mislukkingen bij de hervorming van de medische cannabis.

Het cannabisteam van het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid Van links naar rechts: Landschap Unit Director Yuval medische cannabis, Professor gemarteld Jesselson Hebreeuwse Universiteit, prof Daisy Koltai van het Volcani Institute, Prof. Itamar Grotto adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid en prof Arnon Afek nieuwe Hik "r adviseur.

In feite als het gaat om medische cannabis Professor letten op het ministerie van Volksgezondheid nooit verlaten, aanwezig bij de vergaderingen van professionaliteit, Knesset commissies was, en zelfs degenen die de klinische methode ondertekende onlangs bedacht het ministerie van Volksgezondheid voor de behandeling van medische cannabis ( 'Het groene boek“).

Echter, volgens het rapport van het ministerie van Volksgezondheid benoeming van Afek is tijdelijk Totdat een permanente consultant wordt gevonden nadat een ordentelijke aanbesteding is uitgevoerd.

"Ik ben u hierbij aanwijzen als hoofd medisch adviseur van de medische cannabis-eenheid tot de voltooiing van de procedures voor de benoeming van een permanente consultant in de aanbesteding," de kennisgeving verzonden naar Afek gezegd.

Prof. Arnon Afek
Prof. Arnon Afek, de nieuwe medische adviseur van de IMCA (Foto: Miriam Elster, Flash 90)

Prof. Afek zal ook te maken krijgen met de publieke kritiek op de mislukte hervormingen: prijsstijgingen, slechte kwaliteit van producten, een ernstig tekort aan bevoorrading en een verzoekschrift aan de High Court of Justice tegen het ministerie van Volksgezondheid waarin wordt geëist dat de situatie wordt hersteld.

Vorige maand met de publicatie Verslag van de staatscontroleur Het is gebleken dat de NII voor het tweede jaar op rij haar gedrag zwaar heeft bekritiseerd. Volgens het rapport bleek 85% van de met medische cannabis behandelde klachten gerechtvaardigd.

Volgens de aankondiging van het Ministerie van Volksgezondheid bezoekt het cannabisteam van het kantoor de staat Maryland in de VS. Het bezoek "was in opdracht van de FDA, die de Israëliërs uitnodigde om te leren van de Israëlische ervaring op het gebied van medicinale cannabis."


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop