In Israëlחדשות

Nieuw record: 210 NIS voor een medische cannabis tas

Door het tekort aan medicinale cannabis kunnen fabrikanten enorme bedragen vragen voor de producten in de apotheek. Deze week moest een patiënt een Cannabis-tas kopen bij 210 - de hoogste prijs ooit geregistreerd in Israël voor medicinale cannabis.

De Nitzan Medical Cannabis-tas werd deze week verkocht aan een apotheek tegen een recordprijs van NIS 210 - de hoogste prijs ooit verzameld in Israël voor 10 III Cannabis Medical Inflows.

De tas, geproduceerd door Panaxia, specificeert niet de naam van de variëteit, maar het behoort tot de meest zeldzame categorie (T20 / C4), die nauwelijks verkrijgbaar is bij apotheken die langer dan twee maanden lijden Een ernstig tekort In de voorraad.

Cannabis Medical "Nitzan" T20 / C4

De patiënt, S., 3 verworven in overeenstemming met het recept ontvangen pakketten naar derde maand 30, dus moest ze een totaal van NIS 630 betalen - 70% stijging ten opzichte van de oude verordening (slechts $ 370).

De tas is gekocht Bij de Givat Shmuel-apotheek, Dat behoort tot de keten van apotheken "SHRM", de eenheid die dit product tegenwoordig vasthoudt.

Tot nu toe heeft dit product 170 NIS gekost "Green Pharma"- een prijs die op zichzelf het hoogste is voor cannabis bloeiwijzen De prijslijst - maar daar was ongeveer een maand geleden ook geen voorraad meer.

Nu, bij de privéapotheek Givat Shmuel Ltd. is de prijs met bijna 25 gestegen - tot NIS 210, zoals vermeld.

Na de aankoop van de zak publiceerde S. een kopie van de factuur op het cannabisforum op Facebook (hier) En won tientallen verraste reacties en andere voorbeelden.

Kwitantie factuur Cannabis budge-apotheek

Publicatie van de nieuwe prijs komt slechts ongeveer twee weken later Officiële kennisgeving Van het Ministerie van Volksgezondheid volgens dewelke het zal handelen om prijzen te beheersen die een limiet zullen stellen tot wel 100 tot NIS 150 per tas.

Ondanks het gebrek aan cannabis, wat leidt tot prijsstijgingen, blijft het ministerie van Volksgezondheid aandringen Zijn weigering Laat patiënten ook cannabiszakken kopen van categorieën die niet op het recept van de arts staan ​​vermeld.

Uit de apotheek in Givat Shmuel is duidelijk geworden dat de prijs is afgeleid van de prijs van de fabrikant. De apotheek Green Pharma zei dat het product ongeveer een maand geleden niet op voorraad was. De "Sheikh" -notebook die het product vergroot, is niet beantwoord. Het bedrijf "Panaxia" dat het product verpakt en op de markt brengt, heeft niet gereageerd. Er is geen reactie ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop