In de wereldlegalisatie

Jamaica: Maak het strand schoon - krijg een gratis joint

Een Jamaicaanse jongeman lanceerde een origineel initiatief: het aanbieden van gratis verbindingen aan iedereen die op het strand was en gaf hem een ​​emmer vol vuilnis. Het idee heeft duizenden commentaren ontvangen die het netwerk ondersteunen.

Een jonge Jamaicaan, eigenaar van een winkel in de buurt van de kust, lanceerde een initiatief om de schoonheid van het strand te verbeteren door middel van een originele stimulans: vrije verbindingen.

De jongeman plaatste een bord vlakbij het strand en zei dat iedereen die een emmer vol vuilnis liet zien die van de kust was opgehaald een ruzie zou ontvangen.

JDC Free for Garbage Bucket (Jamaica)

Cannabis is niet helemaal legaal op Jamaica, maar in 2015 De regering heeft het goedgekeurd Een volledige niet-beschuldiging waarbij het bezit van 56 niet als een strafbaar feit wordt beschouwd en alleen een boete van 5. Bovendien staat de wet de groei toe van 5-cannabiszaailingen in elk huis voor eigen gebruik.

Dat is bij wet de verkoop van cannabis is nog steeds verboden, maar de overdracht van een kleine hoeveelheid cannabis voor persoonlijk gebruik wordt niet beschouwd als een strafbaar feit en de risico's verbonden aan het laag genoeg om de winkel eigenaar overeengekomen om het te nemen.

Hij heeft de foto geüpload naar de Reddit-site waar hij duizenden reacties ontving. Van daaruit vond de afbeelding zijn weg naar de sociale netwerken en vroeg veel andere reacties om het oorspronkelijke initiatief te ondersteunen.

Het idee is uniek, maar niet origineel, omdat in 2016 Al gestart Cannabiswinkels in Colorado distribueren gratis verbindingen voor degenen die de wegen in het gebied schoonmaken.

"Jamaica wordt binnenkort uitgeroepen tot een land met de schoonste stranden ter wereld", aldus een van de duizenden antwoorden.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop