Gezondheid en onderzoeklegalisatie

Uitgebreide studie: minder tieners roken cannabis in landen die geautoriseerde legalisatie hebben

"De meest uitgebreide studie op zijn gebied": 24-gegevens laten al jaren zien dat 8 minder landen heeft die cannabis roken, in landen waar legalisatie is toegestaan, dat wil zeggen legaal legaal is gemaakt. Een nog lager aantal werd gevonden bij studenten die regelmatig rookten.

Landen die cannabis legaliseren, zien minder 8 dan cannabisrokers (minstens één keer per maand) en 9% minder studenten die regelmatig cannabis roken (10 keer per maand), volgens een nieuwe studie in de Verenigde Staten.

De studieGepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA Pediatrics), onderzocht het gebruik van cannabis bij 1.4 miljoen schoolkinderen in de VS tussen 1993 en 2017, uit vragenlijsten ingevuld door de jeugd zelf.

Onderzoeksbevindingen: Minder tieners roken cannabis in landen die geautoriseerde legalisatie hebben toegestaan

"Vergelijkbaar met de resultaten van eerdere studies, is er geen bewijs dat het gebruik van marihuana door tieners wordt gebruikt om cannabis te gebruiken," zegt het. "Er is ook gevonden dat het gebruik van marihuana bij tieners zelfs kan afnemen nadat de cannabismarkt voor recreatieve doeleinden is toegestaan."

Deze bevindingen zijn natuurlijk het tegenovergestelde van de argumenten van degenen die tegen legalisering zijn, die stellen dat het toestaan ​​van een legale cannabismarkt voor volwassenen noodzakelijkerwijs zal leiden tot een toename van het cannabisgebruik onder jongeren.

Dit is niet de eerste keer dat dergelijke bevindingen zijn ontdekt, bijvoorbeeld In de studie Ook vanuit 2016 In de studie Van 2018.

De onderzoekers hebben geen verklaring gegeven waarom dit verschijnsel voorkomt, maar merkten op dat de bevindingen overeenkomen met de bewering dat toegang tot cannabis voor adolescenten moeilijker is na legale cannabiswinkels, die de presentatie van een identiteitskaart voorafgaand aan de aankoop vereisen, en die illegale handelaars vervangen.

Een ander argument dat in het verleden werd gehoord na de publicatie van eerdere bevindingen was dat de theorie van "verboden fruit" - dat cannabis aantrekkelijker wordt om juist vanwege de illegaliteit ervan te gebruiken, en zodra het legaal wordt, minder interessant wordt.

Onderzoekleider Mark Anderson zei In een interview Vertelde CNN dat het nieuwe onderzoek "tot nu toe het meest betrouwbaar is gepubliceerd in de literatuur", zei hij, omdat het "is gebaseerd op een uitgebreidere gegevensanalyse."


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop