In Israëlחדשותכלכלה

"We zullen de fabriek overbrengen naar Griekenland": Wie financiert het toezicht op de prijzen van medicinale cannabis?

Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat het prijscontroles zal opleggen aan cannabisproducten, maar de industrie weet niet wie verondersteld wordt de extra kosten te financieren. In apotheken stellen dat de telers de kosten moeten verlagen. De telers en de fabrikanten beweren dat de apotheken ook tot 40% verdienen op elk product.

Na een officiële aankondiging Die hij publiceerde Op donderdag besloot het ministerie van Volksgezondheid de prijzen van cannabis en medische klinieken te regelen.

als Die voor het eerst werd getoond In Cannabis zullen prijscontroles worden opgelegd als gevolg van ernstige publieke kritiek op een sterke prijsstijging, die ook 400 meer bereikt dan de vaste betaling van 370 die de patiënten elke maand betaalden, ongeacht het bedrag dat zij ontvingen.

Bijvoorbeeld volgens Prijslijst van medicinale cannabis Zoals we hebben aangetoond, varieert de prijs van cannabisproducten in apotheken van 120 tot NIS 250 per product, wat overeenkomt met 10-grammen. Met andere woorden, de productieketen moest tussen 600 en 1,500 per maand ontvangen van elke patiënt die een recept voor 50 C. cannabis per maand heeft.

Echter, na Cannabis Magazine's blootstelling aan prijsstijgingen van minstens 40, niet alleen 3 Zoals hij beweert Directeur van de NII Yuval Landstafft, het ministerie van Volksgezondheid besloten om toezicht op de prijs op te leggen.

In de aankondiging van het ministerie werd verduidelijkt dat prijsbeheersing zou worden opgelegd aan alle cannabisvoorschriften die tot 50-cannabis per maand bevatten, inclusief, Wat betekent dat deze patiënten maximaal één maand maximaal 500 betalen - wat niet past bij de eisen van fabrikanten en apotheken.

Daarom zullen een of meer van de factoren in de productieketen, van de telers, via de fabrikanten tot de apotheken, deze prijscontrole moeten dragen en minder verdienen dan gepland. Dit feit is van enorm belang voor de industrie, voor bedrijven die op de beurs worden verhandeld en voor investeerders.

Zoals we hebben onthuld, hebben sommige cannabisplanten al verklaard in reactie op de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid dat dergelijke prijscontroles plaatsvinden Zal niet mogelijk zijn, En zal leiden tot de ineenstorting en het faillissement van torens en fabrieken in het veld. De prijzen zullen naar verwachting zelfs verder stijgen totdat elke cannabisdosis van 20 naar 30 stijgt, wat betekent dat 50-cannabis tussen 1,000 en 1,500 zal toenemen.

Nu, zoals opgemerkt protestprik controleert niet alleen producenten, maar ook telers. Ze beweren dat ze de producten tegen dezelfde prijs zullen blijven verkopen, en dat de verantwoordelijkheid voor het handhaven van prijscontrole ligt bij de apotheken, die vandaag voor elk verkocht product een besparing van 40% berekenen.

"Als de apothekers denken dat de telers, die de industrie hebben opgericht en onderzoek hebben uitgevoerd en Israël hebben geleid om de wereldleider in het veld te zijn, degenen zijn die de prijscontroles financieren, hebben ze ongelijk", zegt een bron in het bedrijf die vroeg om niet te worden blootgesteld. "Als ze denken dat de apotheken, met hun varkensstelen, zo grof zullen blijven profiteren en de telers cowboys maken, moeten ze misschien begrijpen dat ze geen plaats hebben op dit gebied en misschien moeten ze vertrekken voordat het Hoge Gerechtshof hen verdeelt."

Aan de andere kant beweren sommige apotheken dat het niet de verantwoordelijkheid is van telers en fabrikanten, en niet van hen.

Het is niet bekend of Saiki, de fabrikant van de nieuwe cannabisinhalator, ook zijn prijsvereisten voor de inhalator zal moeten verlagen als Die ze presenteerde Twee weken geleden: 1,950 NIS per apparaat plus NIS 740 per maand per cartridge.

Hoe dan ook de kwestie van de prijscontroles op cannabis producten meer vereist de goedkeuring van het Economisch Comité, maar sinds die tijd in de verkiezing breken, kan de definitieve beslissing hebben over deze kwestie, indien aanwezig, zal niet vóór het einde van het jaar of het begin van het jaar 2019 2020.

"Deze procedure zal niet door de goedkeuring van het Economisch Comité worden goedgekeurd, de verklaringen van het Ministerie van Volksgezondheid zijn tevergeefs", zegt de eigenaar van een grote fabriek in het veld. "Het zal gewoon niet gebeuren, het ministerie van Volksgezondheid is onder druk en bang door de druk van de pers. Als dit is wat besloten wordt, nemen we de fabrieken en dragen ze over naar Griekenland. '

Een groot bedrijf op het gebied denk eigenlijk dat het tegenovergestelde en zeggen dat er geen probleem om gereguleerde prijzen te ontmoeten, en ze gaan in zonder toezicht: "We bereiden om de prijzen als gevolg van de toenemende enorme groei gebied te verlagen, het vergroten van de capaciteit van de fabriek, en de daaruit voortvloeiende prijsverlagingen. We verwachten dat de marktprijzen in minder dan een jaar niet hoger zijn dan 3 per gram en verder zijn gedaald. De intentie van het ministerie van Volksgezondheid is goed en correct, maar ook zonder dat zijn de prijsgegevens die we plannen daar consistent mee. De wereldwijde markt gaat daar snel en we moeten ons voorbereiden. "

Super-Pharm reageerde niet op dit probleem tot de publicatie van het rapport.

Green Pharma, een dochteronderneming van de online geneesmiddelenketen TeleParma, zei in reactie: "We zullen voldoen aan alle toezicht die het ministerie van Volksgezondheid zal uitoefenen, zoals in elke activiteit van onze apotheek in 20 in de afgelopen jaren."

"We hebben nog geen officieel document over dit onderwerp ontvangen, we moeten het leren en dan zien wat we doen," zei David Papo, eigenaar van de keten van apotheken.

De auteur van "Saiki" heeft niet gereageerd.

Tikun Olam stelt dat Tikun Olam elke beslissing verwelkomt die het gemakkelijker maakt voor patiënten en patiënten die een behandeling nodig hebben. Het bedrijf keurt en verwelkomt elk prijsplafond van het ministerie van Volksgezondheid en onderminister Yaakov Litzman. "


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop