In Israëlחדשות

De kwestie van de prijzen van medicinale cannabis wordt besproken door regeringscomités

Het ministerie van Volksgezondheid is begonnen met het invoeren van prijscontroles op de kosten van medicinale cannabisproducten, evenals de kosten van bezoeken aan artsen die zijn gemachtigd om medicinale cannabis recepten af ​​te geven. Het Economisch Comité en het Prijzencomité zullen deze kwestie bespreken en bepalen.

In het licht van de medische cannabis patiënten klachten over het niveau van de betalingskredieten - is het op zoek zijn aan artsen die om voorschriften voor medische marihuana te geven, en het gaat om de kosten van cannabisproducten in de apotheek, het ministerie van volksgezondheid zeker van dat werk op dit gebied.

als Die voor het eerst werd getoond In het Cannabis-tijdschrift werkt het ministerie van Volksgezondheid om te voorkomen dat HMO's meer dan 279 opladen voor een maximum van NIS 283 voor een bezoek om een ​​recept uit te reiken of te vernieuwen.

Zoals gepubliceerd, is de goedkeuring van de Financiële Commissie echter vereist om deze beperking goed te keuren, die morgen (woensdag) in de Knesset wordt gehouden.

"De financiële commissie zal morgen bespreken met een verzoek om betaling van ziekenfonds dat is verzekerd voor een licentie voor medicinale cannabis te verzamelen," zei commissievoorzitter MK Moshe Gafni van United Torah Judaism.

Er werd gemeld dat "een deel van de hervorming een vergunning om cannabis te bieden door middel van HMO artsen die door het ministerie van Volksgezondheid zal worden verleend, en de discussie zal de collectie van 278 NIS aftrekbaar HMO polishouders richten met betrekking tot de uitgifte van deze licentie."

Tegelijkertijd bevordert het ministerie van Volksgezondheid ook bewaakt de prijzen van cannabis aan patiënten die niet hoger zijn dan 400 om 500 per maand voor in aanmerking komen tot 50 G. Cannabis maand - in vergelijking met de huidige prijs bij apotheken die soms oplopen tot 1,250 per maand.

De kwestie van de prijzen van cannabisproducten wint nu, op het allerlaatste moment, voor de zorg van het ministerie van Volksgezondheid, ondanks waarschuwingen over de verwachte prijsstijgingen die in het Cannabis Magazine worden gepubliceerd zolang 2017 gebaseerd is op verslag Voorbereid door het ministerie van Landbouw.

Voor prijsbeheersing van cannabisproducten is goedkeuring vereist van het prijzencomité, een interministerieel comité dat opereert onder het ministerie van Financiën.

In een brief van het Directoraat-generaal Moshe Bar-Siman Tov van het ministerie van Volksgezondheid aan het ministerie van Financiën: "De stijgende trend in het aantal licenties voor patiënten heeft nog niet zijn hoogtepunt bereikt en we verwachten een verdere toename van het aantal licenties. Ik zal de prijscommissie vragen om de zaak te bespreken en aan te bevelen een maximale prijs voor dit product aan te bevelen, zodat het tegen een eerlijke prijs aan patiënten kan worden geleverd en niet exorbitant. "

Volgens Bar Siman Tov "bestaat er bezorgdheid dat de huidige situatie, waarin geen regulerende maatregelen op de prijzen van toepassing zijn, zal leiden tot hogere prijzen dan nodig is, die nodig zijn om patiënten met een verzwakte bevolking te betalen. We geloven dat het goed is om van tevoren op deze mogelijkheid te anticiperen en het potentieel voor prijsverlagingen te verminderen. "

Dit besluit van het ministerie van Volksgezondheid om prijscontroles op cannabis producten opleggen woedend sommige van degenen die betrokken zijn in de industrie, schat dat op basis van de woorden van de directeur Hik "r Yuval landschapsarchitectuur industrie zal worden gevormd volgens welke 'vrije markt' hen in staat om hogere prijzen aan te rekenen.

Bijvoorbeeld Sommigen schatten ze Medicinale cannabis dat de kosten zullen stijgen tot 200 om 300 10 NIS alleen C, dat wil zeggen tot miljoenen en misschien zelfs meer patiënten in aanmerking komen voor derde maand 1,500 50. De beslissing om de prijzen te controleren leidde hen naar verklaren dat overwegen zelfs sluiten de planten in het land en verplaatsen operaties in het buitenland.

Aan de andere kant, zoals we hebben onthuld, zijn er bedrijven die verklaren dat ze deze prijs kunnen beheersen en zelfs verwelkomen.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop