In Israëlחדשות

Straatvragenlijst: wat Ethiopiërs van cannabis denken

Straatonderzoek: we hebben onderzocht wat de Israëli's denken van de Ethiopische gemeenschap over cannabis en legalisatie, en ontdekten dat de illegaliteit van de fabriek misschien de belangrijkste reden is voor intimidatie door politieagenten. Bekijk de speciale video.

Ongeveer 52% van de Ethiopische Israëli's meldde ten minste één keer in het afgelopen jaar cannabisgebruik - hoger dan welke andere bevolking in Israël dan ook, verslag Recent gepubliceerd.

Het protest van de Ethiopische Israëli's die vorige week uitbraken na de moord op Salmon Takka door een politieagent heeft de discussie doen herleven over hoe de politie zich gedraagt ​​tegenover leden van de gemeenschap.

"Cannabis - de nummer een reden voor intimidatie"

We gingen naar Kiryat Malachi, een van de steden met de hoogste concentratie Ethiopische Israëli's, om te proberen van de lokale bevolking te begrijpen hoe buitensporig politiewerk eruitziet, en of ze denken dat cannabislegalisatie goed zal doen voor de gemeenschap en het land.

Let op:

Het was niet gemakkelijk om deze week Ethiopische Israëli's te vinden die ermee instemden openlijk voor de camera te spreken, laat staan ​​een gevoelig onderwerp als cannabis.

Veel van de jongeren waren boos en walgen van de media, terwijl anderen hun bezorgdheid uiten over onnodige verwikkelingen met de wetshandhavingsautoriteiten.

"Er is behoefte aan jou hennep? "- Yossi beschrijft ontmoetingen met de politie

Uiteindelijk zijn we erin geslaagd moedige, voornamelijk jonge mensen uit de 20-40-leeftijdscategorie te vinden die bereid waren onze routineuze interactie met de politie in de buurt te delen.

"Cannabis is het belangrijkste probleem," zegt Yossi wanneer hem wordt gevraagd naar de aard van de ontmoetingen tussen omwonenden en politieagenten. "Heb je iets in je zakken? Heb je wat pot? Welke cannabis? Iets? Dat is wat ze altijd vragen. "

Meir, een andere jonge man die in de stad woont, merkt precies hetzelfde argument op: "Dit is de nummer één reden dat de politie naar de Ethiopiërs komt. Hij komt alsof hij in je zak wil kijken of je een zak gras hebt. '

Een andere kerel, Jonathan genaamd, vertelde over een zaak waarin politieagenten zijn tuin binnentraden terwijl zijn broer een waterpijp rookte en beweerde dat ze vermoedden dat het hasj was.

"De nummer één reden dat de politie naar Ethiopiërs komt" - Meir

Als reactie vervloekte Yonatan de politieagenten die de grens waren overgestoken en in reactie sloegen ze hem met slagen en geweld: "De politie sloeg me in een auto, sloeg me op het station,

Het is belangrijk op te merken dat, ongeacht van cannabis, Ethiopische Israëli's vinden zelf last door niet eindeloos: "Het maakt niet uit waar ik ben, altijd een agent zal komen en me vragen - waar ben je, waar ga je heen," zegt een jonge man genaamd Imush. "Ze eisen altijd een certificaat. Als er geen certificaat, zodat je alles wat je moet in de problemen, maakt niet uit voor hen als je nog het nummer uit het hoofd. "

"Cannabis veroorzaakt geen problemen zoals alcohol"

Wanneer we ons afvragen hoeveel cannabis er wordt gebruikt onder de jonge bevolking in de gemeenschap, worden er verschillende beoordelingen op natuurlijke wijze uitgevoerd. De milde geven aan dat bijna een derde van de jongeren cannabis consumeert, terwijl anderen schatten dat het meer dan de helft en veel meer is.

Misschien waren we daarom niet verrast om bijna unanieme steun te vinden voor de legalisering van cannabis: "Ik ben er voor, natuurlijk ben ik er voor", zegt Yossi. "Cannabis maakt geen problemen zoals alcohol, het helpt het hoofd, de meeste studenten gebruiken het in plaats daarvan Ritalin. '

"Als je geen certificaat hebt, kom je in de problemen" - Mamush

"Het is goed dat het legaal is", zegt Yaron. "Het doet goed, sommige mensen zijn hyperactief, sommige mensen kunnen niet zitten en leren, lijden aan ADHD, bijvoorbeeld, Walla helpt hen, het is meer dan Ritalin en al die onzin."

"Ik wou dat het de wet", zegt Nava zegt dat de IDF is veel huidige gebruik van cannabis om haar pijn te verlichten, maar had om het te kopen op de zwarte markt, omdat het geen medische licentie. "Cannabis is een medische en mentale assistent, ik denk dat er veel voordelen zijn in deze plant," zegt ze.

"Er is veel voordeel voor deze plant" - Nava

Hoewel het duidelijk is dat een meerderheid de regulering van de cannabismarkt ondersteunt, vinden we nog steeds verschillende leden van de gemeenschap die zich tegen een dergelijke stap verzetten: "Als het pijn doet en de hersenen aanspoort en verduistert, dan ben ik ertegen", zegt Roni. "Als het leidt tot negatieve richtingen dan nee."

"Legalisatie? Binnen vijf jaar "

De laatste vraag die we aan onze vrienden stelden, was of ze geloofden dat uiteindelijk de mensen die in Zion wonen, getuige zouden zijn van legalisatie, of dat we voor eeuwig op ons zwaard zouden leven. "Het zal wat tijd kosten," denkt Shalom, "maar ik weet dat het in een klap zal komen."

"Uiteindelijk zal het gebeuren", zegt Meir. "Ik zal je vertellen waarom, omdat Ehud Barak daar is, omdat de hele wereld en zijn vrouw daar zijn. Ze stoppen hun geld. Ze doen het legaal, niet vanwege mijn geld of het jouwe of die kerel ... Het is geld aan het einde van de dag, ze hebben hun ondergoed daar geïnvesteerd. '

"Walla weet het niet", zegt Yaron. "Ik geloof dat sommige 4-5-jaren legaal zijn." Verrassend genoeg, zelfs Rooney, die haar bezwaar had geuit aan de legalisatie, gaf ook toe legalisatie is onvermijdelijk: "De meerderheid regels, geen recht, ik denk dat het zal gebeuren voor nog eens vier of vijf jaar."


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop