In Israëlחדשות

Apothekers eisen dat cannabis naar goeddunken van de patiënt wordt toegediend

Om het tekort aan medicinale cannabisbloemen in de apotheken het hoofd te bieden, stuurde de Israel Pharmacists Association een dringende brief naar het ministerie van Volksgezondheid waarin ze vroegen cannabis te mogen uitgeven, ook al voldoet het niet aan de exacte details van het recept van de behandelende arts.

Vanwege het tekort aan cannabis in apotheken heeft de Israel Pharmacists Association een dringende brief gestuurd aan het ministerie van Volksgezondheid waarin ze vroegen om toestemming voor de afgifte van medicinale cannabis.

De brief, gericht aan de directeur Yuval enige medische cannabis Landschap en het Ministerie van Volksgezondheid adjunct-directeur-generaal Prof. Itamar Grotto, met het verzoek dat apothekers zouden mogen cannabis af te geven, zo niet de exacte recept compatibel met uw arts afgegeven.

Een van de belangrijkste redenen voor het tekort is dat recepten voor patiënten het percentage bepalenTHC enCBD Welke apothekers moeten afzien, wat ertoe leidt dat als producten uit de betreffende categorie ontbreken, patiënten gedwongen worden om naar een andere bron te zoeken.

De apothekers eisen dat zij, in coördinatie met de behandelende arts, bijvoorbeeld een T15 / C3-cannabis uitgeven, zelfs als de arts de categorie T20 / C4 heeft ingesteld.

Deze vraag werd al aan het ministerie van Volksgezondheid gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst tussen het ministerie van Volksgezondheid en het tijdschrift Cannabis, maar het werd afgewezen en er werd besloten dat het later zou worden overwogen. De apothekers hopen nu dat hun verzoek deze correctie zal helpen bevorderen.

Een bijkomend amendement dat apothekers, die eigenlijk in principe werd bevestigd door Professor Grot op de vergadering en later in een persbericht, is split voorschriften - dat is om de patiënt om een ​​aantal van de leveringen te verkrijgen in een apotheek en een ander deel, dat vandaag niet mogelijk is, en leidt tot het feit dat patiënten worden gedwongen genoegen te nemen met slechts een deel van haar Ze hebben recht op een recept.

"Onlangs hebben we te maken gehad met veel verzoeken van medicinale cannabispatiënten wier handen tekortschieten om hen te helpen vanwege het ernstige tekort aan bloeiwijzen," schreven de apothekers in een brief ondertekend door de directeur-generaal van de Apothekersvereniging Amir Nitzan.

"In werkelijkheid, zijn wij van mening dat de bestaande flex reactie gegeven aan patiënten op twee manieren: om toestemming krijgen om te wisselen tussen de concentraties van THC / CBD naar eigen goeddunken en in overleg met de behandelend arts, afhankelijk van de beschikbaarheid bloesems markt", gespecificeerd.

Een ander vroeg verklaarde dat "Als de apotheek voorraad waardoor het afgeven van delen van het register, zodat de patiënt om de voltooiing van het recept te maken bij een apotheek in een andere - op deze manier zal de patiënt een onmiddellijke reactie ontvangt, zij het gedeeltelijk, en zal genoeg tijd om bij te praten met andere apotheek volgens zijn behoeften te blijven".

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nog niet gereageerd.

De brief van de Apothekersvereniging aan het ministerie van Volksgezondheid

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop