In Israëlחדשותcrimineel

Amos Silver, directeur van Tellegras, werd vrijgelaten voor huisarrest

De directeur van Tellegras zei op Facebook dat hij uit zijn gevangenis in Kiev werd vrijgelaten voor huisarrest, Oekraïne, hoewel vorige week het hof oordeelde dat hij aan Israël zou worden uitgeleverd. Uit informatie die het tijdschrift heeft bereikt, is het mogelijk dat de High Court of Justice binnenkort zijn uitlevering aan Israël zal bevelen.

Amos Silver, de directeur van de organisatie "Tellegras", werd vrijgelaten uit de gevangenis in Oekraïne, waar hij de afgelopen maanden 4 gevangen heeft gezet en momenteel onder huisarrest staat in Kiev.

Volgens informatie die Cannabis Magazine heeft ontvangen, kan de Supreme Court van Oekraïne de uitlevering van Silver alvast bevelen aan Israël, als het tijdschema niet verandert. Blijkbaar zal de daadwerkelijke uitlevering binnen een paar weken plaatsvinden en zal Silver in Israël terechtstaan.

Silver heeft dit bericht een tijdje geleden gepubliceerd, net na vorige week Hij besloot Een rechtbankrechter in Kiev dat hij zal worden uitgeleverd aan Israël en momenteel Live uitzendt:

"Het is een gelukkige dag voor mij, ik ben momenteel onder huisarrest," legde hij uit in een live geposte video op Facebook. "Dit is duidelijk te verkiezen boven de omstandigheden in de gevangenis, ik heb geen andere beperkingen, ik kan vrijuit spreken en geïnterviewd worden."

"De uitlevering aan Israël kwam niet uit het hoofdstuk, maar het is niet definitief," legde hij uit. "De procureur-generaal besliste over de uitlevering, maar we zullen de beslissing op alle mogelijke manieren bestrijden. De beslissing om mij vrij te laten is het bewijs dat de Israëlische rechtbanken doen wat ze willen zonder enig bewijs, en alleen omdat de politie erom vroeg. "

"De Israëlische politie was niet in staat om bewijs te leveren van alle beschuldigingen en daarom hebben ze me vrijgelaten," zei hij. "Als ze een stukje bewijsmateriaal hadden, zou ik niet worden vrijgelaten voor huisarrest. De aanklager hier heeft de Israëlische politie om bewijs gevraagd om de argumenten te ondersteunen, maar dat lukte niet. Ik hoop dat deze zaak een verandering teweeg zal brengen, omdat niemand meer in het juridische systeem gelooft. "

De Israëlische politie vroeg de Oekraïense rechtbank hem uit te leveren aan Israël, maar de advocaten van Silver vroegen hem om te worden vrijgelaten of te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij een burgerlijke legitimatie heeft.

De rechtbank besloot vorige week dat hij zou worden uitgeleverd aan Israël, maar nu werd hij vrijgelaten om huisarrest te houden in Kiev. Omdat hij Amerikaans staatsburger is en er geen aanklacht tegen hem is ingediend in de Verenigde Staten, gaat Silver het liefst terug naar de Verenigde Staten.

Zilver wordt in Israël verdacht van ernstige misdrijven, waaronder het beheer van een misdaadorganisatie, het witwassen van geld, belastingontduiking en een reeks drugsdelicten.

Hij werd aan het begin van het jaar in Kiev, Oekraïne, gearresteerd tijdens een politieoperatie met de deelname van een undercoveragent-agent die erin slaagde het hoofd van de Telgras-organisatie te worden en hem uit te nodigen naar Oekraïne onder het voorwendsel zijn bruiloft te bezoeken.

Ongeveer anderhalf jaar lang lekte de dubbelagent informatie uit het management van Talgras en onthulde aan de Israëlische autoriteiten de hele managementketen van de organisatie. Aan het einde van de arrestatieoperatie werden verdachte verdachten gearresteerd en enkele weken later werd 40 aangeklaagd.

"Ik wilde niet naar Oekraïne komen, noch wilde ik naar deze bruiloft gaan. Ik had medelijden met hem, hij zei dat hij wees was en geen ouders had. De onderzoekers van Lahav zaten waarschijnlijk en lachten om mijn naïviteit, 'zei Silver.

Silver herhaalde zijn bewering dat Telegras niet alleen verkocht, maar alleen de handelaren toestond om te verkopen. Hij weigerde van standpunt te veranderen over zijn steun aan de verkoop van cannabis en drugs aan minderjarigen - een groot deel van de aantijgingen tegen hem - en benadrukte dat hij, in tegenstelling tot de politie, geen grote sommen geld had.

"Toen de ondervragers mij arresteerden, vertelde ik hen dat ik erover verbaasd was dat het hen zoveel jaren kostte," vervolgde hij. "Ze waren erg opgewonden om mij te zien. De onderzoeker van de Belastingdienst was heel enthousiast, als een klein kind had hij moeite zichzelf te beheersen en vroeg waar het geld was. Ik legde hun uit dat ze in elk opzicht een criminele organisatie waren. Het is geen gerechtigheid die hen motiveert, maar geld. En het kan ze niet schelen wie de weg pijn doet. '

Zilver verwees ook naar A., ​​de undercoveragent die hem overhandigde aan de politie. "Ik besloot hem te vergeven," zei hij. "Hij heeft veel trauma's veroorzaakt, hij heeft mensen verraden die hem thuis hebben gebracht en hem voedsel hebben gegeven, steen, ik heb geen woede over hem, ik begrijp dat zijn leven hem ertoe bracht om te zijn wie hij is. Ik weet zeker dat dit niet gemakkelijk voor hem is. '

"Ze dachten dat ze een 'bang en finish'-operatie zouden doen, maar ze faalden,' voegde hij eraan toe. "Dit begrip heeft me sterker gemaakt en weigerden te worden uitgeleverd ondanks de moeilijke omstandigheden waarin een mens het moeilijk vindt om mee te leven. Maar het besef dat we het spel torpedeerden, versterkte me. "

Voor de rest van de gedetineerden en de aanklachten tegen hen beweert Silver dat hij gelooft dat veel van hen zullen worden afgelast omdat de politie zegt dat er onvoldoende steun is voor deze aanklachten. "Als ik het hoofd ben van de organisatie voor gevaarlijke criminaliteit, hoe komt het dat de rest niet wordt vrijgegeven, hoe komt het dat ze gevaarlijker zijn dan ik?"

Tot slot zei hij dat hij graag naar Israël zou terugkeren, maar dat niet kon omdat hij werd gearresteerd. "In Israël doet de politie wat ze willen, het is een buurt," zei hij. "In de Verenigde Staten is er orde op dit gebied en doen we dingen volgens de procedure."

De Israëlische politie moet nog officieel reageren op het rapport.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop