Gezondheid en onderzoekwetenschap

Wat zijn nano-cannabinoïden en zijn ze gevaarlijk?

Om cannabinoïden in water te laten oplossen, zijn cannabisproducenten en drankproducenten begonnen ze in kleine deeltjes te demonteren. Argumenten zeggen dat ze ook beter in het lichaam worden opgenomen, maar hun gebruik is niet grondig bestudeerd en kan zelfs gevaarlijk zijn.

THC, CBD en de rest van de andere cannabinoïden zijn in meer of mindere mate moleculen die oplosbaar zijn in vet of alcohol, maar niet worden gemengd met water.

Bij de voorbereiding Cannabis boter Er is bijvoorbeeld geen probleem - het vet in de boter is gemakkelijk te hechten aan cannabinoïden in de plant, dus wanneer de boter wordt gegeten, wordt hun effect gevoeld.

Maar wat doe je als je cannabinoïden wilt combineren in voedingsmiddelen die niet op olie zijn gebaseerd, zoals water, een kopje thee of frisdranken?

Het probleem van de oplosbaarheid van de stoffen is een bekend probleem in de voedingsmiddelen- en farmaceutische en opgelost met behulp van de "emulsie" (emulsie), waardoor kleine deeltjes verstrooien het materiaal, zodat zo veel dat ze Mtzilihm uitmakende materiaal regel wordt verondersteld te worden gemengd.

Maar de emulsie werkwijze gecompliceerder en duurder het benodigde kleinere deeltjes. Dit proces wordt meestal verdeeld in 3 types, afhankelijk van de grootte van de deeltjes: macro-emulsies, micro-emulsies, nano-emulsies en.

Macro-emulsies zijn de eenvoudigste en meest voorkomende in de voedingsmiddelenindustrie. Een goed voorbeeld van macro-emulsie is mayonaise, dat water en olie bevat, twee stoffen die niet mengen, maar zich kunnen mengen met het gebruik van eenvoudige emulgator - eigeel.

Micro-emulsies zijn veel gecompliceerder en vereisen vaak een mengsel van 'meer ernstige' stoffen, zoals oplosmiddelen of chemicaliën surfactant. Vanwege het gebruik van deze materialen worden micro-emulsies vaak niet gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, maar voor de vervaardiging van detergentia en pesticiden.

nanoEmulsie is een relatief nieuwe methode die materie tot de kleinste deeltjes (nanodeeltjes) ontleedt. In tegenstelling tot micro-emulsie vereist deze methode niet noodzakelijkerwijs het gebruik van gevaarlijke stoffen en is de laatste jaren zowel in de farmaceutische industrie als in de cannabisindustrie in een stroomversnelling gekomen.

De cannabisbedrijven die nanomulsies gebruiken in hun producten wijzen op een ander voordeel dat ze hebben: de nanobannabinoïde deeltjes mengen niet alleen beter met het product, maar worden ook gemakkelijker opgenomen in het lichaam van de consument.

Anders dan bij de cannabinoïden in cannabis boter en moeten de darmen bereiken afgebroken tot kleinere deeltjes die het lichaam kan opnemen, nano-cannabinoïden al klein genoeg om direct geabsorbeerd.

Het is nog niet duidelijk hoeveel inname van nano-cannabinoïde de absorptie verbetert en / of het effect versterkt, maar dit neemt fabrikanten van producten zoals 'WHO CBD'Om te laden tot 10 in absorptie.

WHO CBD
Nanocannabinoïden zijn in water oplosbaar, waardoor producten zoals 'CBD-water' kunnen worden geproduceerd

Nano-emulsie wordt al gebruikt in de farmaceutische industrie, maar het gebruik ervan in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is nieuw. Dienovereenkomstig zijn recent nieuwe claims naar voren gebracht die twijfel doen rijzen over de veiligheid van voedsel en dranken die nanodeeltjes bevatten.

Anders dan geneesmiddelen, die gewoonlijk niet meer dan een pil of twee per dag innemen, kan de consumptie van voedsel en drank veel hoger zijn en zijn de effecten van het consumeren van nanodeeltjes in de loop van de tijd nog niet onderzocht.

"Nanodeeltjes kunnen in veel verschillende soorten weefsels doordringen zonder dat we er controle over hebben", legt dr. Richard Sayre, hoofdwetenschapper van Travis Biosciences, het Canadese cannabisbedrijf uit.

Naast de potentiële gevaren van nanodeeltjes maakt hij zich ook zorgen over de residuen van emulsie in het product - de emulgatoren die worden gebruikt om de nanomulsie uit te voeren.

Het bedrijf van Dr. Sayer gebruikt een geheel nieuwe technologie om hun cannabinoïden in water te laten oplossen. Via een proces genaamd glycosylatie binden ze suikermoleculen aan cannabinoïde moleculen, waardoor ze oplosbaar worden.

De waarschuwingen van Dr. Sayer zijn eenvoudig te ontslaan op grond van het feit dat ze lasterlijk zijn voor een concurrerend bedrijf, maar hij is niet de enige die waarschuwt.

verslag Een uitgebreid OESO-onderzoek over dit onderwerp, getiteld "De kansen en risico's van nanotechnologie," noemde ook potentiële gevaren.

"Het is mogelijk dat de nano-deeltjes een aantal duurzame lichaam, met name de gezondheid, de hersenen en de lever kunnen zich ophopen," zegt het rapport, waarschuwt ook dat is nog niet bekend of de nano-deeltjes kan bijvoorbeeld door te geven uit het lichaam van een zwangere vrouw met haar ongeboren kind.

Anubhav Pratap Singh, universitair docent voedingssystemen aan de University of British Columbia (UBC) in Canada, is het ermee eens dat mensen zich bewust moeten zijn van de gevaren van nanodeeltjes.

Singh, die zelf nanomoleculatie bestudeert, zei dat nanodeeltjes die te klein zijn in omvang kleiner dan 2 nanometers, het menselijke weefsel kunnen binnendringen en zich in organen kunnen verzamelen als ze niet goed worden uitgescheiden.

"Dit is een onderwerp dat verdere klinische proeven vereist," zegt hij. "Op dit moment zijn er geen regels in het veld omdat het zo nieuw is. Strengere tests van deze producten zijn vereist, vooral als de deeltjesgrootte kleiner is dan 20 nanometers. "

Zelfs het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Ontwikkeling regering van Canada (EVDA) erkende het werk met nano-deeltjes beroepsrisico, en schreef dat "Hoewel er zeer weinig informatie over de effecten Hfottzialiot van blootstelling aan nanodeeltjes bij de mens, maar de wetenschappelijke literatuur bestaat over het onderwerp wijst op een oorzakelijk verband tussen Blootstelling aan nanodeeltjes en negatieve gevolgen voor de gezondheid. "

Maar ondanks de potentiële gevaren van nanocannabinoïden, benadrukt Dr. Singh dat consumenten zich meer zorgen moeten maken over dingen die al bewezen zijn zonder enige twijfel als gevaarlijk, zoals Schimmel in cannabis. "De microbiële, chemische en toxicologische veiligheid van het product zelf is een grotere zorg", zegt hij.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop