Producten, toepassingen en computersCultuur, entertainment en vrije tijd

Voor of tegen legalisatie? De computers hebben gedebatteerd en besloten

Kan kunstmatige intelligentie ons helpen beslissingen te nemen over complexe kwesties? IBM is van mening dat dit is, en heeft ervoor gekozen om dit aan te tonen door gebruik te maken van hun nieuwe supercomputer, die nodig is om een ​​actueel onderwerp te bespreken: de legalisatie van cannabis.

Als je niet moe bent van ruzie met tegenstanders van menselijke legalisatie, kun je dat nu doen met een computer.

Het IBM computerbedrijf heeft zijn nieuwe kunstmatige intelligentiesysteem gedemonstreerd, dat complexe discussies voor en tegen elk onderwerp kan voeren, en dat deden ze door de legalisatie van cannabis te bespreken.

De demonstratie, genaamd Project Debater - Speech van Crowd, vond plaats tijdens een technologische conferentie die donderdag in Tel Aviv werd gehouden.

Zo ziet het eruit:

Het systeem, dat werd ontwikkeld op de onderzoekslaboratoria van het bedrijf in Haifa, heeft al een debat gehad over mensen, waaronder voormalig wereldkampioen debat, voor of tegen subsidiëring van kleuterscholen.

Maar gisteren was de eerste keer dat in plaats van haar argumenten van het internet te pompen, het systeem realtime argumenten van het publiek op het evenement ontving en gebruikte.

Het publiek werd gevraagd om argumenten te schrijven voor en tegen legalisatie via smartphones, en die werden overgebracht naar de computer. In totaal kreeg 637 argumenten voor en tegen 388.

De computer analyseerde de argumenten, beoordeelde hun structuur en inhoud en vatte ze samen in een aantal kernpunten die hij samenstelde voor twee vlotte toespraken - één voor en één tegen legalisatie.

"Cannabisgebruikers keren vaker over op harddrugs zodra hun lichaam zich immuun maakt voor het 'hoge' gevoel van cannabis," verklaarde de computer in een gezaghebbende vrouwenstem toen hij tegen legalisering sprak.

Een ander juridisch argument tegen legalisering, dat klaarblijkelijk in de toespraak is opgenomen omdat genoeg mensen in het publiek het hebben geschreven, was: "Legalisatie van cannabis zal de vraag doen toenemen en tegelijkertijd de zwarte markt, die leidt tot misdaad, bendes, mensenhandel en drugsoorlogen."

De toespraak van de computer voor legalisatie beweerde dat cannabis patiënten helpt, minder schadelijk dan tabak en alcohol, en de overheid belastingvoordelen oplevert.

IBM Debate PC
IBM Debate PC

"Vandaag hebben we onze visie laten zien om technologieën te ontwikkelen die helpen bij het nemen van beslissingen", legt projectmanager Ronit Aharonov uit. "Het gaat er niet om machines te ontwikkelen die beslissingen voor ons nemen, maar machines die ons daarbij kunnen helpen."

IBM-CEO Daniel Malka zei dat de nieuwe Debate-technologie een van de grootste doorbraken is die hij tijdens zijn werk bij het bedrijf heeft gezien. "Het verbaast me niet dat er in Israël een kunstmatig intelligentiesysteem is ontwikkeld dat in staat is om ruzie te maken," zei hij schertsend.

IBM hoopt dat het discussiesysteem een ​​krachtig hulpmiddel zal zijn voor bedrijven die in een oogwenk een groot aantal klantrecensies willen analyseren en ze willen samenvatten op belangrijke punten, en misschien voor besluitvormers over belangrijkere kwesties, zoals wetgevers en rechters.

Zie meer:
Wanneer Google's computers dromen van gras


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop