In Israëlחדשותlegalisatie

Het cannabisveld: de rechter accepteerde de petitie - er werd een hoorzitting gehouden voor het jaar 2020

Indieners onderzoeken de indiening van een voorlopige beschikking waarin wordt geëist dat de handhaving van het eigen gebruik van cannabis en de verdeling van boetes wordt bevroren tot de datum van de latere hoorzitting, die vanochtend voor ongeveer tien maanden was vastgesteld voor 22.4.2020.

Rechter Alex Stein verwierp het verzoek van de staat om een ​​extra verlenging om een ​​reactie op het verzoekschrift bij de High Court of Justice in te dienen, maar stelde een zeer late datum vast voor de hoorzitting en beval de openbare aanklager om zijn reactie twee weken eerder in te dienen.

De staat moest het antwoord op het verzoekschrift twee maanden geleden indienen, maar op zijn verzoek werd dit besluit door de rechter afgewezen tot het begin van de maand (1.6).

Rechter Alex Stein (Foto: Jonathan Sindall, Flash 90)
Aanvaard de petitie, maar stel een latere datum in voor de hoorzitting. Rechter Alex Stein (Foto: Jonathan Sindall, Flash 90)

Het openbaar ministerie heeft een aanvraag tot verlenging tot 2.7 ingediend, maar de rechter wees het verzoek af en besloot een hoorzitting te plannen nog voordat hij het antwoord van de staat op de argumenten in de petitie had gelezen.

In feite slaagde het verzoekschrift in de eerste fase dat het niet zonder meer werd afgewezen, en het zal zeker voor een inhoudelijke discussie met 3-rechters staan, maar de hoorzitting was gepland voor een relatief late datum, 22.4.2020, in ongeveer tien maanden.

Recall petitie werd ingediend door advocaat David Arrow genaamd Oren Leibovitz en met de hulp van ongeveer 3,000 donoren om de criminalisering van cannabis consumenten in Israël te annuleren en om illegale cannabismarkt (legalisatie) vast te stellen.

In reactie op het verzoek van de staat om de datum van indiening van het antwoord uit te stellen, schreef Justice Stein: "Ik zie geen reden om verdere verlengingen aan de respondenten toe te staan, ik beveel dat het verzoekschrift wordt voorgelegd aan het panel van de TALA [drie rechters]."

Volgens zijn beslissing zal het antwoord van de respondenten niet later dan 15 dagen vóór de geplande hoorzitting worden ingediend. " De datum van de discussie werd vanochtend vastgesteld zoals alleen vermeld voor de lente 2020.

Als reactie hierop overwegen indieners de mogelijkheid om een ​​voorlopige beschikking in te dienen die de rechter verplicht om de politie te bevelen om cannabismisdrijven voor persoonlijk gebruik af te dwingen en de verdeling van de boetes stop te zetten totdat de petitie wordt gehoord.

"Het feit dat de rechtbank een hoorzitting bij drie rechters heeft gehouden voordat de reactie van de staat is ontvangen, toont aan dat het de verdienste van het verzoekschrift ziet", aldus de rekwestranten. "Helaas is de deadline echter ver weg, gezien het feit dat de rechtbank geen urgentie ziet in de petitie die bedoeld is om een ​​situatie die nog voor de oprichting van de staat bestond te veranderen."

Het was ook gemeld dat "om te proberen om de bittere pil die de hoorzitting en het feit dat de staat niet aan zijn positie voor bijna een jaar heeft ingediend zoeten, we zijn van plan om te overwegen het aanvragen van een voorlopige voorziening aan de strafrechtelijke handhaving en boetes voor persoonlijk gebruik van cannabis te bevriezen."

De boetes voor cannabis hebben tot nu toe meer bereikt dan NIS 2 in totaal, op basis van gegevens die zijn vrijgegeven door minister Gilad Erdan.

Een nieuw wetsvoorstel om het verbod op cannabisconsumptie af te schaffen en de teelt van één cannabisplant voor zelfgebruik toe te staan, is ook in ontwikkeling, maar vervroegde verkiezingen zullen naar verwachting nog een paar maanden worden uitgesteld.

Premier Benjamin Netanyahu Uitdrukkelijke steun In het wetsvoorstel, en ondanks de oppositie van coalitieleden van de ultraorthodoxe en extreemrechtse partijen, kan deze wet worden goedgekeurd met de steun van de oppositiepartijen.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop