In Israëlחדשות

Verrassing: voorzitter van het nieuwe cannabis-lidmaatschapsforum - zoon van oprichter van "Teva"

Belangenconflict? De Manufacturers 'Association, een van de drie sterkste instanties in de Israëlische economie, benoemde de voorzitter van de farmaceutische industrie, een lid van de Teva-keten, tot voorzitter van de nieuwe cannabistak van de vereniging.

Manufacturers Association, een orgaan dat grote organisaties in de industrie bij elkaar brengt en wordt beschouwd als een van de drie meest krachtige entiteiten in de Israëlische economie, benoemd tot vorige week (5.6) nieuwe voorzitter Cannabis nieuwe forum dat de Israëlische cannabis planten bij elkaar brengt.

Forum van de nieuwe cannabis van de Manufacturers Association gevestigd Ongeveer twee maanden geleden en bestaat uit vertegenwoordigers van cannabis planten "Fnaksih", "basalt", "BOL", "Psyche", "Yu Nivo" en "knasor" - niet de telers van cannabis.

Haim Horowitz (foto: screenshot)
Hij is geïnteresseerd in Teva, voorzitter van het nieuwe cannabisforum. Haim Horowitz (foto: screenshot)

Tamir Gado, CEO van BOL ("aspiratie voor het leven") werd voor het eerst benoemd tot voorzitter van het forum, maar vorige week voltooide dr. Gado zijn functie als gevolg van spanning tussen de leden van het forum.

Tijdens een bijeenkomst bijgewoond door vertegenwoordigers van de bedrijven is verrassend in plaats van Gadot positie wonen eigenlijk Horowitz, zoon van de stichter van het farmaceutische bedrijf "Teva", die als CEO van Nature geserveerd in Israël voor bijna een decennium en heeft nog steeds aandelen van de vennootschap (1.4%).

Hurvitz, voorzitter van het nieuwe cannabisbedrijf "Yu Nibu", bekleedt gelijktijdig zijn nieuwe functie als voorzitter van het forum van cannabisbedrijven als voorzitter van de farmaceutische industrie van de Manufacturers 'Association.

In eerste instantie gaven de leden van het forum er de voorkeur aan om een ​​externe partij te benoemen tot voorzitter, een die geen deel uitmaakte van een van de bedrijven, maar uiteindelijk instemde en instemde met de aanbeveling van de vereniging om Horowitz in de functie te benoemen.

De benoeming van Horwitz gaf echter onmiddellijk aanleiding tot bezorgdheid van functionarissen in de industrie die zeiden dat het een belangenconflict was, omdat bekend was dat het toenemende gebruik van medicinale cannabis, inclusief bijvoorbeeld gelegaliseerde CBD, het drugsgebruik aanzienlijk verminderde.

In feite, zo wordt betoogd, "de ontwikkeling van de industrie is ondubbelzinnig letsel en farmaceutische bedrijven 'natuurlijke': de voorste en schade aan de waarde van de aandelen van Teva, en daarom is het onduidelijk hoe het werk Horowitz zou vermoedelijk het bedrijf werd opgericht door zijn vader, een enkele aandeelhouder pijn te promoten."

De Manufacturers 'Association verwerpt de mogelijkheid van een "samenzwering" en antwoordt in reactie op het rapport dat de leden van het forum vóór de benoeming van Horowitz hebben gestemd, terwijl zij zich terdege bewust waren van zijn parallelle rol als voorzitter van de farmaceutische industrie.

"Tijdens de vergadering van de Israëlische Cannabis Industries Forum, gehouden op 5.6.19, selecteert u de leden van de cannabis-industrie forum Haim Hurwitz voorzitter van het Forum, terwijl ze zich goed bewust van zijn rol als voorzitter van de farmaceutische industrie en zien dit als een voordeel," zei hij.

"De vergadering presenteerde de belangrijkste uitdagingen voor de Manufacturers Association om de aanzienlijke groeimotor van de Israëlische cannabisindustrie te promoten. Tamir Gadu, die lid is van het Cannabis Industries Forum, is enkele maanden geleden benoemd als tijdelijke voorzitter en is op de hoogte van het onderwerp. "

De heer Horowitz heeft tot nu toe geen reactie ontvangen. Dr. Gedo gaf er de voorkeur aan geen commentaar te geven op de zaak.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop