In Israëlחדשות

2,000 op een trance-feest in Rabin Square in protest tegen de sluiting van het festival "

Na de annulering van het "Doof" -festival kwamen honderden dansers naar het Rabin-plein in Tel Aviv om te protesteren tegen het besluit van de politie en de rechtbank.

Over 2,000 Israëli's namen deel aan een groot trance-feest in Rabin Square, dat protesteerde tegen het besluit van de rechtbank om de beweringen van de politie te accepteren en de opening van het "Doof" -festival in Noord-Israël te voorkomen.

volgend Het bericht Bij de annulering van het festival werden op Facebook Facebookpagina's geopend, geïnteresseerden uitgenodigd om op spontane wijze het plein in Tel Aviv te bereiken en deel te nemen aan een dansprotest.

In korte tijd deden duizenden mensen mee aan de evenementenpagina en bij 15: 30 kwamen honderden demonstranten met luidsprekers aan en dansten ze in trance.

Het Rabin-plein
Honderden dansen op Rabin Square in protest tegen de sluiting van de "Doof"

Tegen de tijd dat 22: 00 de massa van Israëli's al heeft bereikt. De organisatoren brachten later een versterkingssysteem, wat leidde tot een groot feest op het plein en een sprong van tientallen naar het beroemde zwembad op het plein.

Toen de politie arriveerde, begonnen de celebranten te schreeuwen "we zullen niet stoppen met dansen" en "een kans geven op trance".

De politie liet toen toe dat het evenement werd gehouden tot 23: toen schakelde de politie de versterkingsapparatuur uit en begonnen de deelnemers te schreeuwen en te protesteren, sommigen gingen zelfs naar de weg en blokkeerden Ibn Gvirol Street bij het plein.

Bij 01: 00 Na middernacht meldde de politie dat 5 na de rellen van sommige demonstranten van hen werd gearresteerd, die op staande voet bevel gaven, flessen glas en stenen naar politiemannen gooiden en hun bevelen niet opvolgden.

Dus het leek de demonstranten:

Dus het leek de politie:

De politie zei: "We zullen de expressie van vrijheid van meningsuiting toestaan, maar we zullen geen gebruik maken van fysiek of verbaal geweld."

Aan de andere kant vertelde Cannabis demonstranten tijdens het evenement dat cavalerie te paard en de politie van Yassam hardvochtig gebruik maakten van sommige demonstranten en zelfs verwondingen veroorzaakten.

"Het is tijd voor ons om een ​​geluid te maken," zei de evenementenpagina. "Niets zal veranderen als we niet in de problemen komen en lawaai maken. Met name de staat en de politie zouden moeten zien waarvoor we vechten. Ze vernietigen een hele cultuur en we moeten er geen handje van maken. We komen elkaar vandaag allemaal tegen vanuit 15: 30. "

Bedenk dat de politie aangekondigd heeft dat het festival "Duof" in Hamat Gader in het weekend niet wordt gerespecteerd en dus de reeks 15-jaren onderbreekt.

De politie beweerde dat ze tijdens het festival inlichtingen over het verwachte gebruik van drugs had. Later werden de details duidelijk: volgens de politie, voor de rechters, werden drugs in het gebied in Hamat Gader geplaatst en de politie verzocht om te worden geannuleerd.

De organisatoren van het evenement wendden zich tot de rechtbank, die hun vorderingen verwierp. Later deden ze een beroep op het Supreme Court, maar werden daar ook afgewezen.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop