In Israëlחדשות

Hoe zeg je legalisatie in het Hebreeuws? Academy of Language heeft 1,400-expressies bijgewerkt

Hoewel Cannabis voorzichtig was om het woord 'serie' te gebruiken als een Hebreeuwse uitdrukking voor het woord 'legalisatie', koos de Academie voor Hebreeuwse Taal 'HaTara'. In plaats van 'non-discriminatie' wordt volgens de academische wereld de term 'criminalisering' gebruikt. De Academie verwierp het verzoek om het woord "drugs" te wijzigen in het woord "drugs".

De Hebreeuwse taalacademie heeft meer dan 1,400 bijgewerkt met nieuwe termen in het Hebreeuws, waaronder het woord 'legalisatie' dat recentelijk meer voorkomt in het Israëlische discours.

In plaats van 'legalisatie' zou nu volgens de academie het woord 'legalisatie' moeten worden gebruikt.

Het woord "permitteren" verschilt enigszins van dat wat bijvoorbeeld in Cannabis magazine wordt gebruikt.

Naast het voordeel van het woord "legalisatie", dat automatisch wordt geïdentificeerd met de strijd om cannabisgebruikers te bevrijden, heeft deze uitdrukking ook een negatief stigma bij delen van het publiek.

Opiniepeilingen uitgevoerd in Israël gevonden dat slechts ongeveer 50% support B "lgliztzih 'in vergelijking met ongeveer 70% steun Hesder', maar in feite is het ongeveer hetzelfde.

Naast gevestigde academie dat de zinsnede "Hsrt Fliliot" in plaats van gewone uitdrukking "laissez-Hfllh" te gebruiken Dit is omdat volgens hen deze term geeft de indruk van een strafbaar feit heeft besloten geen respect beschuldigen, dus hij werd vervangen verwijderen crimineel", maakt duidelijk dat de handeling niet strafbaar om te beginnen , Omdat zijn criminalisering was verwijderd.

In tegenstelling, de academie Ze weigerde Het verzoek van Cannabis magazine om het woord "drugs" bij te werken en te vervangen door het woord "drugs" of de uitdrukking "recept Sami".

Onder de leden van de commissie die de nieuwe woorden kozen: Rechters Zvi Tal en Elyakim Rubinstein, Prof. Gabriela Shalev, Prof. Aviad Hacohen en Yehoshua Shofman. De Academie van de Hebreeuwse taal werd vertegenwoordigd door Prof. Moshe Bar-Asher, president van de Academie.

Naar de lijst met nieuwe termen Klik hier.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop