geschiedenisGeschiedenis en literatuur

Het oudste bewijs van roken werd gevonden in cannabis - en is 2,500 een jaar oud

Onderzoekers hebben onlangs ontdekt dat de cannabisplant waarschijnlijk een miljoen jaar geleden is ontstaan ​​uit 20, maar nu is het waarschijnlijk het oudste bewijs van cannabis roken met hoge THC-niveaus voor psychoactief effect, waarschijnlijk als onderdeel van een begrafenisritueel.

Archeologen hebben middelen gevonden om planten te verbranden op de begraafplaats Jirzankal in het Pamir-gebergte in West-China, waar overblijfselen van wat volgens onderzoekers het oudste bewijs is van cannabis roken met een sterk psychoactief effect.

Houten vaten en verkoolde steentjes met sporen van cannabiscomponenten
Houten vaten en verkoolde steentjes met sporen van cannabiscomponenten

Binnen de schepen vonden de archeologen verkoolde steentjes met wat werd geïdentificeerd als overblijfselen van cannabis met waarden CBN Hoog: een component die het gevolg is van de degradatie van de component THC, De psychoactieve stof in cannabis.

Dit betekent dat het grootste deel van het CBN dat zich in de beginfase bevond psychoactief was. Daarnaast zijn overblijfselen van cannabinoïde CBD en CBL aangetroffen.

Hoeveelheden cannabinoïden gevonden in oude schepen
Hoeveelheden cannabinoïden gevonden in oude schepen: voornamelijk CBN, cannabinoïde gevormd uit oude THC

In de studie De onderzoekers schatten de bevinding als 2,500 jaar oud, waardoor het het oudste bewijs is van cannabisrook, die in die tijd niet met gewrichten werd gemaakt, maar door de planten te verwarmen in een kom met brandende stenen en de inademing van rook in de longen.

Dit is niet de eerste keer dat de overblijfselen van cannabis zijn gevonden in oude graven in China en zelfs recentelijk Waren gedetecteerd De overblijfselen van 2,500-cannabisplanten in het gebied zijn niet ver weg, maar dit is misschien wel het meest overweldigende bewijs voor gebruik, waarvan het hele doel "vertering" was.

"Er is een lang debat over de oorsprong van cannabis roken en veel speculatieve beweringen over het oude gebruik ervan," legt Robert Spengler van het Max Planck Instituut voor Human History Sciences uit. "De studie presenteert het vroegste ondubbelzinnige bewijs voor zowel een plant met een hoog percentage aan actieve ingrediënten als het gebruik ervan als een medicijn."

Skeletten in een oude tombe
Oude skeletten in het Jyrznekel-graf in westelijk China

De interessante vondsten werden ontdekt nadat de archeologen verkoolde resten van dezelfde kiezels in oude NNUMX-vaten die in het graf werden gevonden, verwijderden en onderzochten met behulp van een proces dat een gaschromatografie (GC) wordt genoemd, waarmee de miniatuurmaterialen, identificatie en kwantificering kunnen worden gescheiden.

"Gelukkig hebben we biologische tekenen van cannabis ontdekt, voornamelijk componenten die verband houden met de psychoactieve effecten van de plant", zegt Yimin Yang van de Beijing University of Science.

Archeologen 'bevindingen bij opgravingen in het Jirznekel-graf in het westen van China
Archeologen 'bevindingen bij opgravingen in het Jirznekel-graf in het westen van China

Naast de gereedschappen die werden gebruikt om cannabis te roken, vonden onderzoekers houten platen en kommen, glazen kralen, zijden restjes en een Chinese harp, een apparaat dat vaak verscheen bij oude begrafenissen en offerplechtigheden.

De skeletten die op de site werden gevonden, werden niet diepgaand onderzocht, maar sommige van de gaten bevonden zich in hun schedels, waardoor de mogelijkheid werd verhoogd dat ten minste enkele van de doden werden gedood of gedood tijdens gevechten.

"In alle vaartuigen werden tekenen van cannabis ontdekt die suggereerden dat er een ceremonieel gebruik van hen was gemaakt, vermoedelijk om te communiceren met de natuur of geesten van dode mensen," zegt Yang, directeur van onderzoek.

Girznekel-regio in het westen van China
Girznekel-regio in het westen van China

De opgravingslocatie waar de vondsten zich bevonden, bevindt zich in het westen van China, niet ver van de regio Tibet, ten noorden van India en Nepal - waar onderzoekers schatten dat het ook werd gevonden De oorsprong van cannabis Van 20 een miljoen jaar geleden.

Volgens de onderzoekers zijn Pamir, waar de gereedschappen werden gevonden, tegenwoordig geïsoleerd, maar blijkbaar gebruikt als een manier om verbinding te maken met de zijderoute - de belangrijkste handelsader in Azië waar goederen over de hele wereld zijn vervoerd.

"Dit is een prachtig voorbeeld van de hechte relatie die mensen hebben met de biologische wereld die hen omringt", concluderen de onderzoekers.

Zie meer:
Gevonden in de oudste knal van de wereld: jaar van Ben 900
De prinses die kanker had en marihuana rookte


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop