wettelijkרפואי

Het ministerie van Volksgezondheid sneed de cannabisdosis van een 70-kankerpatiënt af - de rechtbank beval de cannabis terug te sturen

De rechtbank in Jeruzalem gaf het ministerie van Volksgezondheid de opdracht om de medicinale cannabisdosis van een kankerpatiënt, een voormalige zeeman van de marine wiens vergunning van 200 per maand naar 90 per maand zonder waarschuwing werd verlaagd, onmiddellijk te herstellen. "Een beslissing verstoken van elke redenering," de rechter besliste.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de cannabislevering van een kankerpatiënt, een voormalige 69-vlootjager, eenzijdig afgekapt, ondanks de aanbeveling van een arts, maar de rechtbank in Jeruzalem beval het terug te sturen.

Dit is een ander geval van vele die Yuval landschapsarchitectuur, directeur van de medische cannabis het Ministerie van Volksgezondheid (Ik "r), leraar snijdt cannabis licentie van kankerpatiënten behandeld door Dr. John Greenfield.

Zonder te voldoen aan de patiënt gehouden zes maanden geleden het ministerie van Volksgezondheid dat de licentie van de patiënt, de patiënt heeft een normale dosis van 2016 200 gram per maand, zal worden gesneden onmiddellijk 90 gemaakt, beweert kantoor sinds Dr. Greenfield zijn gezag overschreden.

De dochter van de patiënt, die zal worden vertegenwoordigd in de rechtszaak door advocaat Miriam Brainin, beschreef haar vader, de ziekten die hij onderging en de dramatische verbetering van zijn toestand met het gebruik van cannabis.

Wat betreft wat er gebeurde na de dosisverlaging, zei ze dat haar vader 'volledig uit balans was', nodig had om andere pillen te nemen die hij nog niet eerder had genomen en die niet in de maag kon worden opgenomen.

"De woorden van indiener vertoonden een serieus beeld van ernstige schade veroorzaakt door de onmiddellijke en scherpe vermindering van het gebruik van cannabis", schreef rechter Arnon Darel. 'De beschrijvingen die zijn dochter gaf over de schade van haar vader aan die beslissing waren verontrustend en overwinterend.'

"Op het eerste gezicht is het moeilijk om te zien hoe het besluit van het ministerie van Volksgezondheid kan worden genomen en hoe het mogelijk is om de manier waarop het werd uitgevoerd te rechtvaardigen", voegde Justitie toe.

Darel rechter berispt het ministerie van Volksgezondheid waarin staat dat het "een beslissing die geen enkele verklaring, elke verwijzing naar de medische toestand van de indiener bespreking van de gevolgen van de beëindiging van de dosering heeft, de vraag hoe een dergelijke vermindering te brengen, en het toezicht op de dosis teruggebracht tot minder dan de helft."

"Zelfs als we de respondenten standpunt dat het later is een risico op verslaving en afhankelijkheid te aanvaarden," schreef hij, "is het duidelijk dat een dergelijke verlaging geleidelijk en bij de beoordeling van de gevolgen voor de patiënt in het proces moet worden gedaan. Heeft een situatie waarin de respondenten verminderen van de dosis in een dosis van 200 om 90 g g direct en onmiddellijk zonder dat een periode van aanpassing niet aanvaarden. "

Tot slot verklaarde hij: "Na de argumenten van de partijen en de verklaringen ter terechtzitting te hebben gehoord, kwam ik tot de conclusie dat het verzoek moest worden aanvaard. Op basis van al het bovenstaande accepteer ik het verzoek om een ​​voorlopig bevel en instrueer de Respondenten om indiener binnen 72 een licentieperiode te verlenen voor het vasthouden en gebruiken van cannabis in de dosis 200 grammen. "

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop