In Israëlחדשותwettelijkרפואי

Het ministerie van Volksgezondheid doet afstand van de verplichting om cannabis aan patiënten te verstrekken: de rechtbank beslist

Het ministerie van Gezondheid beweerde vanmorgen dat de verantwoordelijkheid en verplichting om continue medicinale cannabis aan gelicentieerde patiënten te verstrekken, bij de fabrikanten ligt en niet bij hen. De hoorzitting vond plaats na tientallen kleine claims die waren ingediend door patiënten die helemaal geen voorraden hadden nadat de boerderij van Tikkun Olam was gesloten.

Op een ochtend (donderdag) Tel Aviv Magistrates Court met betrekking tot vorderingen ingesteld tegen de medicinale cannabis patiënten Ministerie van Volksgezondheid als gevolg van de vertraging, oordeelde de rechter dat de koude Udi definitieve beslissing over het onderwerp zal worden gepresenteerd in eind september, dus bepaald wiens verantwoordelijkheid en de plicht om cannabis af te geven aan patiënten.

Terwijl de staat beweerde dat de verantwoordelijkheid voor de productieve bedrijven ligt, beweerden de patiënten volgens hun raadsman dat de verplichting van de staat en het ministerie van volksgezondheid is. Een beslissing van de rechter om de patiënten te behandelen zal ertoe leiden dat het ministerie van Volksgezondheid verplicht is om hen een vergoeding te betalen.

De discussie vond vanochtend plaats na de afgelopen maanden Zijn ingediend Het hof had tientallen kleine claims van duizenden medicinale cannabispatiënten die lange tijd zonder cannabisaanvoer moesten blijven, na het stopzetten van de activiteit van Tikkun Olam in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

Patiënten moesten hun licenties indienen bij de medicinale cannabiseenheid en wachten tot een nieuwe licentie naar hen wordt verzonden voor levering door een ander bedrijf, Aspiration for Life.

Tijd die is verstreken tussen de levering van de licentie opnieuw afgeven van enkele honderden patiënten bleef tenminste, zo niet meer, zonder de mogelijkheid om leveringen te allen ontvangen, soms voor een maand en wat nog belangrijker is, dat onder meer een gevolg van diverse mislukkingen van het ministerie van Volksgezondheid, zoals het verlies van de normale vormen en bureaucratie.

Het feit dat veel patiënten gedurende een lange periode zonder voortdurende cannabisvoorziening bleven, heeft tientallen van hen ertoe bewogen claims in te dienen in een "kleine claim" -procedure, die geen het inhuren van advocatendiensten vereist. Sommige patiënten beweerden onder andere dat ze cannabis moesten kopen op de zwarte markt en daarom een ​​financiële compensatie eisten.

In reactie op het bureau van de State Attorney's betoogd dat, aangezien het identiek is aan tientallen zaken die op hetzelfde onderwerp heeft om hen te verenigen in een enkele vordering normale procedure en dat de vordering tot aankoop op de zwarte markt niet kan worden aanvaard, omdat het "witter" breken van de wet. De koude rechter ontvangen De claim en bestelde de unificatie van de bestanden.

Procureur Sagi Beno, Adv. Hetz David en Adv. Daniel Klein, die de pro deo-zaak zonder betaling van honoraria aannam.

De discussie vanochtend gehouden in aanwezigheid van de partijen hebben in het hof van de Procureur van de Staat, die het ministerie van Volksgezondheid, is de staat verplicht om de verstrekking van medicinale cannabis aan patiënten te waarborgen en dat de verantwoordelijkheid voor de levering is het bedrijf "Tikkun Olam" en het alleen en dus in dit opzicht te verhogen wettelijke verplichting.

Daarom eiste de staat dat de rechter de claim zou verwijderen en zou bepalen dat de aanklacht tegen het Ministerie van Volksgezondheid specifiek tegen Tikkun Olam gericht zou zijn. Om hun claim te versterken, zeiden ze dat omdat medicinale cannabis niet is opgenomen in de gezondheidskorf, de staat niet verplicht is om deze te verstrekken.

Aan de andere kant stelde dat de heer Nao vertegenwoordiger van de patiënten dat de verantwoordelijkheid voor een ononderbroken levering van medische cannabis aan patiënten is de staat, en dat het besluit om de boerderijen te sluiten "Tikkun Olam" mezzo sluiting opgelegd vanwege Hik "r Directeur Yuval hoveniersbedrijf.

De heer Roy Blecher, die het bedrijf "Tikkun Olam" vertegenwoordigd, versterkt de dingen en maakte duidelijk dat het bedrijf geen vergunning om bloeiwijzen na een besluit van het ministerie van Volksgezondheid, dat momenteel wordt een gerechtelijke procedure over deze kwestie gevoerd probleem niet te houden, en dus, zelfs als ze wilden konden niet meer afgeven van de Cannabis voor patiënten.

De rechter was niet onder de indruk Volgens het openbaar ministerie, en stelde dat er inderdaad, zoals werd beweerd door de heer Nao ten behoeve van de patiënten, de primaire verantwoordelijkheid voor het verstrekken van continue medische cannabis patiënten van licentiehouders is waarschijnlijk het land ministerie van Volksgezondheid en Hik "r, hoewel de vraag over de verplichting om de cannabis uit te geven blijft een open vraag .

Rechter Hecker heeft zich niet uitgesproken over deze kwestie en heeft het ministerie van Volksgezondheid een verlenging gegeven om een ​​gedetailleerd schriftelijk antwoord in te dienen bij 15.9. De rechter hield ook dat de beslissing zal worden geleverd in 16.9 en welke in de vraag over wiens verantwoordelijkheid en de plicht om cannabis af te geven aan patiënten zullen worden behandeld - het ministerie van Volksgezondheid of de productiebedrijven.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop