In Israëlחדשותwettelijkרפואי

"Menselijk experiment": de hervorming van cannabis door Litzman zou kunnen vastlopen in het Hooggerechtshof

Het Ministerie van Volksgezondheid zal naar verwachting het moeilijk vinden om twee belangrijke vragen te beantwoorden die gisteren door de rechters van het Hooggerechtshof zijn gepresenteerd tijdens de eerste hoorzitting over een verzoekschrift ingediend door de Medical Cannabis Association om de hervorming van de farmacie van Litzman te stoppen. "Het is een experiment bij mensen", beweerden de indieners. "Patiënten moeten de mogelijkheid hebben om door te gaan met bestaande procedures."

De drie rechters van het Hooggerechtshof, onder leiding van rechter Hanan Meltzer, hebben gisteren het Ministerie van Volksgezondheid de vraag gesteld dat het moeilijk zou zijn voor haar managers om elkaar te ontmoeten, misschien met het doel om de hervorming van de medische cannabis te stoppen of op zijn minst te veranderen.

Recall kader van de hervorming van de medische cannabis, ook wel apotheek hervorming of "medicalisering", in een poging om medicinale cannabis Unit Manager (Ik "r) Yuval landschap verandert de aard van het aanbod en de behandeling van cannabis patiënten dan het geval was tot nu toe.

Vrijwel alleen stelde hij nieuwe procedures op die niet gebaseerd zijn op voldoende wetenschap of onderzoek, aldus deskundigen in het veld, wat ertoe leidde dat patiënten gedwongen werden de behandeling te staken die ze gewend waren en tegen hun wil te participeren in het eerste "experiment" in zijn soort in de wereld.

Het argument "experiment uitgevoerd op patiënten als onderdeel van de aard van de nieuwe behandeling van de hervorming (" Green Book ") was een van de belangrijkste argumenten van de procureur-Mary Brainin en Attorney Jasmine Oriental, wat neerkomt op verzoek van de Medische Cannabis Foundation, onder leiding van Dana Baron.

Zo voerden indieners bijvoorbeeld aan dat onder de hervorming werd bepaald dat de behandeling van cannabis volledig gebaseerd zou zijn op één onderdeel van de plant.THC), Waarbij honderden verschillende componenten van de plant worden genegeerd die van invloed zijn op de aard van de behandeling. Een ander belangrijk argument is de beslissing om de doses eenzijdig te verlagen en om verschillende soorten cannabis en verschillende behandelingsstadia voor elke ziekte te definiëren op basis van een onderzoek naar cannabinoïden Synthetisch en zonder professionele back-up biedt.

Deze vorderingen, en vele anderen, waaronder een ernstig tekort aan cannabis in apotheken en bureaucratische fouten die hebben geleid tot deze patiënten geen levering ontvangen en pijn ernstig in feite, gegooid door een advocaat van het ministerie van Volksgezondheid werd vertegenwoordigd door advocaat Ron Rosenberg vervolging.

Tijdens de hoorzitting gaven de drie rechters, Hanan Meltzer, Neal Hendel en Noam Solberg er de voorkeur aan zich te concentreren op de problemen van de patiënten en negeerden Rosenberg's juridische argumenten over de vertraging bij het indienen van de petitie.

Justice Meltzer becommentarieerde ook aan het Ministerie van Volksgezondheid, inclusief Llandseft zelf, die in de rechtszaal aanwezig was dat het verboden was om experimenten op mensen uit te voeren en dat voorzichtigheid geboden was. "Regel nummer één is onschadelijk," legde hij uit, en vroeg Landschaft: "Wat gaat u doen met patiënten die schade zullen ondervinden van de nieuwe behandeling? Wie zijn niet geïnteresseerd in de nieuwe behandeling? Wat gebeurt er als 30 duizend verzoekschriften indient? "

Attendance kon zien dat de jury weet het onderwerp goed, want dit is ook hetzelfde team dat de zaak eerder in 2013 geprobeerd, Landschap probeerde tevergeefs om de medicinale cannabis-industrie over te dragen door een particuliere onderneming, "Israël".

De rechters vroegen zich te concentreren op twee hoofdzaken: de ene is een oplossing voor het gebruik van pesticiden, waarvan het ministerie van Volksgezondheid de opdracht heeft gekregen om binnen drie weken te presenteren hoe zij van plan zijn om de patiënten organische cannabis zonder pesticiden te laten consumeren.

De tweede kwestie, de inhoudelijke petitie, is de vraag wat er zal worden op de medische cannabis patiënten die gewend zijn aan de voorwaarden van de regulering van de huidige geworden, tevreden hen, en dwong het onderwijs van het ministerie van Volksgezondheid en vele malen zelfs tegen hun wil, ga dan naar de verschillende soorten cannabis dan de eerder gebruikte behandelen.

Deze verandering in behandeling, beschreven door advocaten Brainin en Mizrahi als 'menselijke experimenten', is verboden. Ze stellen dat het ministerie van Volksgezondheid de hervorming moet voltooien, baseren op wetenschap en onderzoek, en pas dan, nadat de zaken bewezen zijn en werken, om patiënten de mogelijkheid van een nieuwe behandeling te bieden, en zelfs dan - niet als een plicht.

"Patiënten moeten kunnen doorgaan op het pad dat ze al tien jaar lang bewandelen", aldus de advocaten. "De autonomie van het individu is om te kiezen of je je bij dit nieuwe ding voegt, dat uit het niets is, dat het niet helemaal veilig is. De autonomie van het individu kan niet worden afgeschaft. Alle kosten van het uitbalanceren kunnen het leven van de patiënt een beetje spannender maken. Er bestaat al een rechterlijke uitspraak dat het verboden is om een ​​persoon uit balans te halen. Het is onmenselijk. Het is een klinische proef bij mensen. Het is levensbedreigend.

Maar het ministerie van Volksgezondheid, dat tijdens de hoorzitting betoogde dat het de overdracht van patiënten naar de 7 binnen enkele maanden zou beëindigen, kan het moeilijk vinden om te reageren op deze twee argumenten, zoals gevraagd door de rechters.

Ten eerste is er geen definitie van organische groei van cannabis zonder pesticiden, en bovendien is een dergelijke organische groei in strijd met andere procedures die in de hervorming zijn uiteengezet, is kwaliteitsborging niet mogelijk en is het vrijwel onmogelijk.

Het ministerie van Volksgezondheid zal het ook moeilijk vinden om de rechter een passend antwoord te geven en uit te leggen waarom zij de aard van de medische behandeling van tienduizenden patiënten veranderen zonder een solide wetenschappelijke basis.

Dus zeker waarschijnlijk al bij de volgende zitting, of zelfs voor het indienen van schriftelijke antwoorden van de partijen aan de rechtbank (om 20.6), Euro rechters om onmiddellijk te stoppen en zal de hervorming die het ministerie van Volksgezondheid om medicinale cannabis patiënten huidige levering formaat blijven in plaats van via de apotheek te definiëren.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop