In Israëlחדשותwettelijkcrimineel

Over 90% van de drugszaken tegen minderjarigen - vanwege het zelfgebruik van cannabis

Uit nieuwe gegevens blijkt dat niet minder dan 99% van de politiebestanden die voor minderjarigen in Israël worden opengesteld voor drugsdelicten alleen voor persoonlijk gebruik zijn bedoeld, waarvan slechts 90% voor cannabis. De "niet-beschuldiging" -hervorming (het wetboek van strafrecht) is niet van toepassing op minderjarigen die nog steeds strafrechtelijk worden vervolgd.

Uit een rapport van de Raad voor het Kind blijkt dat van 3,763-drugszaken die in 2017 voor minderjarigen in Israël werden geopend (het laatste jaar waarvoor gegevens bestaan), niet minder dan dat 99 alleen voor persoonlijk gebruik was.

Dit cijfer staat in het jaarverslag van de Raad, dat onlangs werd gepubliceerd onder de titel "Children in Israel 2018" en werd ook doorgestuurd naar de president van de staat.

Volgens de bevindingen zijn enkele van de bestanden die voor de jeugd worden geopend in drugsdelicten, 'TM-bestanden' (voorwaardelijke behandeling), waarin de zaak kan worden afgesloten en strafrechtelijke procedures worden vermeden, afhankelijk van een rehabilitatieprocedure.

Volgens het 2017-rapport zijn 3,763-zaken geopend voor minderjarigen wegens drugsdelicten, waarvan 44% strafzaken waren en 56% voorwaardelijke zorggevallen.

99% van alle zaken die voor minderjarigen werden geopend voor drugsdelicten, of deze nu strafbaar of voorwaardelijk waren, waren alleen voor het bezit of gebruik van drugs voor persoonlijk gebruik, volgens het rapport.

Dit cijfer is geen eenmalige uitzondering, zoals blijkt uit het rapport van het vorige jaar, waarin 3,152 drugsbestanden voor minderjarigen heeft geopend. Zoals gezegd, was zelfs 99% daarvan alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Volgens de politie over drugs 86% van de bestanden te openen in Israël hebben betrekking op delicten van cannabis en men kan aannemen dat de snelheid van de tiener drugsgebruik zijn niet cannabis is nog lager, zodat de overgrote meerderheid van de gevallen in kwestie, zoals 90%, is voor het gebruik van cannabis zelf.

Een strafzaak die openstelt voor blanke jongeren over drugsgebruik kan zijn kansen op een baan als afgestudeerde aanzienlijk verminderen. Bovendien, als het gaat om minderjarigen, rijst ook de kwestie van rekrutering bij de IDF.

Opgemerkt moet worden dat de "boeteswet" die in april van dit jaar van kracht is geworden, niet van toepassing is op minderjarigen.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop