wettelijkcrimineel

Een zware boete en 500-werkuren waren afgeleid van een vader die 9-cannabisplanten grootbracht

De staat eiste een 4-gevangenisstraf en weigerde de beslissing van de Magistrate's Court te accepteren om een ​​relatief lichte straf op te leggen nadat de staat in beroep was gegaan.

In 2016 werden gevangen in een warenhuis bij zijn huis 9 Cannabis zaailingen. De staat eiste een aanzienlijke straf, maar het militaire hof veroordeelde hem alleen. De staat accepteerde de lichte straf niet en ging in beroep. Het district verhoogde de straf.

Gratis juridisch advies en hulp aan cannabisconsumenten

Vorig jaar veroordeelde het Kfar Saba Magistrate's Court een beklaagde die cannabis 30 uur lang naar een opslagruimte in de buurt van zijn huis 250 bracht en een NIS 2,000-boete.

In een oordeel Onlangs bepaalde staat beroep rechters bepaalden de straf de rechtbank in Lod, dat dient te worden afgewezen vraag staat veroordeeld tot een taakstraf, maar het erover eens dat Hsl "tz werd verhoogd tot uur 500 12,000 straf zal worden overwogen.

Het magazijn werd in juli 2016 tentoongesteld en werd gevangen in 9 2.74-cannabisplanten met een gewicht van XNUMX kilogram en apparatuur zoals tenten, zuurstofdiffuser, plantenbakken en meer. De beklaagde bekende en werd veroordeeld als onderdeel van een pleidooi voor het misdrijf om een ​​gevaarlijk medicijn te produceren en werd naar de reclassering gestuurd om de straf aan te bevelen.

De aan hem voorgelegde positief rapport stelde dat de verdachte - die wordt gebruikt om cannabis te roken om de pijn en de druk te verlichten - nam de verantwoordelijkheid voor zijn daden en heeft een belangrijke verandering in zijn leven, met succes geïntegreerd in het therapeutisch proces gemaakt en gestopt met het gebruik van cannabis. Daarom adviseerde de service de annulering van de veroordeling samen met 200-uren.

Het is tegen deze aanbeveling en gevraagde straf deviatie van 6 maanden in de gevangenis beschuldigd kon dienstverlening aan de gemeenschap te voldoen, maar de rechtbank was geneigd positie van de dienst, en weigerde om de verplichtingen van een verdachte zin uur Sl "tz 250 overtuiging, 4 maanden voorwaardelijk, een boete van NIS 2,000 Order omver te werpen Een jaar test.

Maar de staat accepteerde de veroordeling niet en diende een hoger beroep in waarin hij een beroep deed op de bestraffing van maandelijkse 4-servicewerkzaamheden. Het hoger beroep betoogde dat de Magistraatshof beslissend belang hechtte aan de rehabilitatieoverwegingen en aan de persoonlijke omstandigheden van de verdachte "terwijl hij zijn ernstige daden negeerde en het publieke belang van het afschrikken van onafhankelijke druiventelers."

Aan de andere kant betoogde de verdediger dat de straf van de beklaagde niet extreem was en presenteerde talloze zinnen die hiervan getuigen. De verdediger benadrukte dat de beklaagde bijna 3 jaren in behandeling was, samenwerkend met de reclassering en de drugtests die hij schoon had achtergelaten. Tegelijkertijd stemde het in om de boete en de uren van het politiebureau te verhogen.

De beklaagde zelf merkte op dat de strafprocedure zijn leven redde en hem de mogelijkheid gaf om opnieuw te beginnen, verantwoordelijkheid te nemen en een betere vader voor zijn twee kinderen te worden.

Voorzittende rechter Judge Shmuel Bornstein en rechters Deborah Attar en Ami Kobo vastgesteld dat er geen redenen zijn om de aard van de straf opgelegd aan de verdachte te veranderen, gezien de opmerkelijk herstel laatste, kleine drug opgehaalde bedrag en het feit dat een schone strafbare feiten.

De rechters voegden daaraan toe dat er naar hun mening geen sprake was van een gebrek aan de beslissing om doorslaggevend te zijn voor het proces dat de verdachte onderging, aangezien het strafrecht expliciet vermeldt dat het mogelijk is om in geval van revalidatie af te wijken van de strafcompound. Bovendien werd opgemerkt dat er nogal wat uitzonderlijke gevallen zijn waarin de Marechaussee in soortgelijke situaties is gestraft.

De rechters besloten echter om de politie en de boete te verhogen en de proeftijd uit te breiden, zoals de advocaat deed. Daarom werd vastgesteld dat het peloton uren op 500 zou staan, de boete zou worden verhoogd naar NIS 12,000 en de testvolgorde met een jaar zou worden verlengd.

Advocaat Yael Ben-Shmuel vertegenwoordigde de staat, terwijl de beklaagde werd vertegenwoordigd door advocaat Naama Sagi. De schrijver, advocaat Nir Lister, Die zich bezighoudt met strafzaken, zal niet worden vertegenwoordigd in de zaak.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop