In de wereldGezondheid en onderzoekחדשותCannabis Medical

Ierland heeft medische cannabis goedgekeurd - om in de drugsmand te worden opgenomen

Ierland heeft het gebruik van medicinale cannabis goedgekeurd en zal ook deelnemen aan de kosten van de openbare ziekteverzekering, net als met andere drugs. De cannabis wordt in eerste instantie geïmporteerd uit Denemarken.

Minister van Gezondheid van Ierland Simon Harris heeft woensdag (26.8) de wetgeving ondertekend die de oprichting van de medische cannabisindustrie in het land mogelijk zou maken, als onderdeel van een experimentele pilot van 5-jaren.

"Het zal enige tijd duren voordat volledige activiteit is begonnen, maar ik verwacht dat patiënten al in het najaar toegang hebben tot het programma", zei Harris, die meer dan twee jaar geleden zijn voornemen bekendmaakte om een ​​dergelijk medicinaal cannabisprogramma op te zetten.

De regering gaf de schuld aan de vertraging bij het in de praktijk brengen van het plan met moeite bij het vinden van een kwalitatief goede cannabisleverancier die zijn producten naar Ierland kon exporteren, en de kwestie trok sterke kritiek van de oppositie.

In maart van dit jaar werd eindelijk bevestigd dat een geschikte leverancier in Denemarken werd gevonden. Later zal elke cannabisleverancier in de Europese Unie wiens producten voldoen aan de vereisten van de nieuwe wet cannabis naar de Ierse markt kunnen exporteren.

Volgens Harris zullen de kosten van medicinale cannabis ongeveer op dezelfde manier worden gedekt als de andere medicijnen, dus de prijs zal niet duurder zijn dan die van andere geneesmiddelen op recept.

Indicaties waarvoor medicinale cannabis in dit stadium zal worden goedgekeurd, zijn beperkt en omvatten convulsies als gevolg van multiple sclerose, misselijkheid en braken als gevolg van chemotherapie en ernstige epilepsie die niet op andere behandelingen reageert.

Het is echter de bedoeling dat de beslissing om een ​​recept voor cannabis af te geven in de toekomst volledig onder de verantwoordelijkheid van de behandelende arts valt. "Uiteindelijk zal de beslissing om een ​​behandeling voor te schrijven, inclusief een dergelijke cannabisbasis, van de arts zijn met de patiënt," zei Harris.

"Het is belangrijk om op te merken dat er geen plannen zijn om cannabis in het land te legaliseren. Het doel van deze wetgeving is om medische behandeling in cannabis toe te staan ​​waar conventionele behandelingen hebben gefaald, "benadrukte hij.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop