In Israëlחדשותlegalisatie

De rekening om een ​​cannabisplant te laten groeien, wordt waarschijnlijk afgewezen

Verkiezing draaien? Ondanks de steun van premier Benjamin Netanyahu blijft slechts een week aan de stijging aan een stemming in de nieuwe wet van de Knesset te annuleren criminalisering van cannabis consumenten en het toestaan ​​van een toename van de cannabis bloempot goed te keuren. "Misschien was het niet de eerste plaats, misleid het publiek," beweert een factor in de regering.

Het nieuwe wetsvoorstel, dat de groei van één cannabisplant thuis mogelijk wil maken en de consumentenbislissing wil opheffen, zal blijkbaar niet toereikend zijn om de goedkeuring van de regering te krijgen voor een verhoging van de Knesset-stemming in de komende dagen.

MK Shran Heschel, die de rekening heeft ingediend Heeft aangekondigd Er moet aan worden herinnerd dat, hoewel de regering tot na de verkiezingen wordt gedefinieerd als een overgangsregering en geen substantiële wijzigingen kan goedkeuren, er inderdaad een manier is om de wet in stemming te brengen en zelfs goed te keuren.

(Foto: Yonatan Sindel, Flash 90)
Spin verkiezingen? Geweigerde Cannabis Growth Bill (foto: Jonathan Sindall, Flash 90)

Bovendien merkte de inlichtingendienst op dat premier Benjamin Netanyahu dit voorstel steunt, en daarom van mening was dat het door de regering zou kunnen worden goedgekeurd nog voordat de Knesset voor een verkiezingsonderbreking volgende week vertrekt en vervolgens voor de definitieve goedkeuring in de Knesset-stemming tijdens de pauze.

Velen in het publiek voorspelden van te voren dat de rekening eigenlijk een "spin-verkiezing" was en dat het enige doel ervan was kiezers te slepen om een ​​Likud te kiezen zonder een reële kans om de goedkeuring van de Knesset te krijgen in drie lezingen binnen zo'n korte tijd.

MK Haskal geeft toe dat het, in tegenstelling tot wat ze hoopt, niet mogelijk zal zijn om de wet goed te keuren, en daarom wordt niet verwacht dat hij in de huidige Knesset zal stemmen, maar pas nadat de nieuwe regering is beëdigd na de 17.9 verkiezingen.

Een bron van de overheid vertelde Cannavis dat "er vanaf het begin geen kans was dat dit voorstel zou stijgen in de huidige Knesset." Hij voegde eraan toe dat "dit een publieke misleiding was, om het zacht uit te drukken, misschien door verkiezingen."

Herinneren aan het wetsvoorstel stelt voor om de strafbaarstelling voor het verbouwen van één pot cannabis thuis af te schaffen, tot 50 gram en tot 15 cannabiszaden, en om uit te sluiten CBD Van de drugsverordening en om vrije handel en gebruik toe te staan.

Bovendien zullen volgens het wetsvoorstel de straffen voor het bezit van openbare cannabis of voor het overschrijden van de hoeveelheden die voor eigen gebruik zijn toegestaan, veel lager zijn dan de sancties die zijn vastgesteld door de wet die is goedgekeurd door minister Gilad Erdan, die twee maanden geleden van kracht is geworden.

Nu moeten supporters wachten op de verkiezingsresultaten en een nieuwe regering zweren, of vertrouwen op een eerste debat Je haar In de High Court of Justice in het geval van de High Court of Justice in het geval van de historische cannabis, die waarschijnlijk zal leiden tot het resultaat dat het naar dit wetsvoorstel moest brengen.

Knesset-lid Haskel zei: "Ik geef niet op. Ik ben aan het werk en zal blijven werken om een ​​echte niet-beschuldiging te promoten, het Israëlische publiek is in nood en ik zal elke gelegenheid of politieke opening aangrijpen die deze wet zal doorstaan. "

Er is geen reactie ontvangen van het kabinet van de premier en zijn woordvoerders.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop