wettelijkcrimineel

De staat eiste een gevangenisstraf voor een jongeman die betrapt werd bij 92 J. Hashish - het hof zonder overtuiging vrijgelaten

Ben 25 werd betrapt terwijl hij een 92 gewichtshash in zijn koelkast thuis vasthield. Hij pleitte schuldig aan een pleidooikoopje. In de zin was de rechter van mening dat zijn stervende vader op het moment van de overtreding was teruggekeerd naar zijn leven nadat hij hem als kind had opgegeven.

In een zin Gepubliceerd Onlangs heeft rechter Osherit Huber-Heyman de veroordeling geannuleerd van een jongeman die bekend heeft te houden hennep In hoeveelheden die niet voor eigen consumptie zijn. Ze was onder de indruk dat het gebruik van hasj te wijten was aan ernstig persoonlijk leed en dat het gezicht van de jongeman vandaag voor rehabilitatie is.

Volgens de aanklacht werd 2016 in oktober betrapt in het huis van de jonge hasj met een gewicht van 92 gram. De hasj is in de koelkast. De verdachte pleitte schuldig aan een beschuldiging van bezit van drugs niet voor persoonlijke consumptie en werd veroordeeld in een pleidooikoop.

Gratis juridisch advies en hulp aan cannabisconsumenten

In het reclasseringsrapport staat dat dit een 25-bachelor is met een achtergrond van verslaving. Hij voltooide een paar jaar scholing en gedeeltelijke toelatingsexamens, en zei dat de noodzaak om zijn gezin financieel te helpen terwijl hij studeerde, moeilijk voor hem was om te doen.

Volgens het rapport zijn de ouders van de verdachte gescheiden toen hij een peuter was en hief hij zijn moeder op. Zijn vader verbrak alle contacten met hem en de economische situatie van het gezin was slecht. 3 jaar geleden vernieuwde de vader de connectie met hem vanwege een ernstige longziekte waaraan hij leed. Ondanks de complexe omstandigheden vergezelde de jongeman zijn vader tot hij ongeveer een jaar geleden stierf.

Verdachte legde uit dat hij verslaafd was geworden aan cannabis na ernstige gevoelens van pijn en hulpeloosheid tijdens de voortgaande behandeling van zijn vader en zijn verwachte verlies. Hij sprak zijn spijt uit en zei dat hij vandaag de fout in zijn gedrag begrijpt.

Hij merkte ook op dat de strafprocedure tegen hem hem had geschokt tot hij besloot om zelfmedicijn te worden. Hij ging op eigen initiatief naar het Verslavingscentrum en integreerde in individuele therapie.

Als onderdeel van het pleidooi voor straf verzocht de beschuldigde hem een ​​aantal maanden gevangenisstraf of gevangenisstraf op te leggen. Ze benadrukte dat de rechtbank in een eerdere procedure de voorkeur van rehabilitatie al had verkozen, de veroordeling van de jongeman had ingetrokken en hem tot openbare diensturen had veroordeeld, maar hij keerde terug naar drugs.

De verdediger pleitte voor opzegging van de veroordeling en voor het opleggen van een openbare orde ten gunste van het publiek, zoals aanbevolen door de reclassering. Ze benadrukte de moeilijke persoonlijke omstandigheden van de verdachte en noemde aanbevelingsbrieven die hij van zijn commandant en werkgever ontving. Ze benadrukte ook dat de beklaagde het misdrijf heeft toegegeven, verantwoordelijkheid heeft genomen en gerechtelijke tijd heeft bespaard.

Rechter Osherit Huber Heiman van het Magistraatshof in Rehovot maakte duidelijk dat de jongeman betrapt werd met een medicijn dat in een zeer kleine hoeveelheid als "licht" werd beschouwd.

Ze zei ook dat de omstandigheden die de verdachte ertoe brachten het medicijn te gebruiken, in overweging moesten worden genomen. In die tijd was hij in nood als gevolg van de terugkeer van zijn vader in zijn leven en de verwachting van zijn dood, evenals de druk die nodig was om hem en de rest van zijn familie financieel te ondersteunen.

De rechter merkte ook op dat de verdachte verpleegsters op een volledige en eerlijke manier nam. "Ondanks de uitdagingen die hem hebben geplaagd, heeft de beklaagde de wilskracht en de hoge motivatie om een ​​productief en normatief leven te leiden," schreef ze.

Ze zegt ook dat hij op het punt staat een nieuw hoofdstuk in zijn huwelijksleven te beginnen wanneer hij verloofd raakt met zijn partner. "De verdachte koos ervoor om in zijn leven een nieuwe en positieve weg in te slaan, en daarom zou de rehabilitatiebelang moeten worden verkozen boven publieke belangen van beloning en afschrikking," concludeerde ze.

Uiteindelijk heeft de rechter de veroordeling van de verdachte vernietigd en uren opgelegd aan het publiek voordeel.

De schrijver, advocaat Roman Kogan, Die zich bezighoudt met strafzaken, zal niet worden vertegenwoordigd in de zaak.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop