In Israëlחדשות

Ministerie van Volksgezondheid geeft toe: Medicinale cannabis-eenheid is mislukt

Gegevens uit het rapport van de State Comptroller geven aan dat ook dit jaar een groot percentage van de klachten betrekking heeft op de medische cannabis-eenheid van het ministerie van Volksgezondheid. Nieuws volgde op de mislukkingen van de eenheid onder het leiderschap van Yuval Landstafft, wat onlangs leidde tot het aftreden van twee van zijn hoge ambtenaren.

Een nieuw artikel van Here onthult enkele mislukkingen van de eenheid voor medicinale cannabis onder leiding van Yuval Landshafet, waarvan de meesten de afgelopen weken hier zijn blootgesteld.

Dr. Michael Dor, de medisch hoofdadviseur van de JIC, werd onlangs geïnterviewd door Dr. Michael Dor, Wat werd onthuld Voor het eerst in Cannabis magazine.

Volgens Dr. Dor zorgt de nieuwe methode ervoor dat alle behandelingen automatisch naar het systeem worden overgezet en laat hem in feite niet toe om behoeftige patiënten te blijven helpen die niet weten hoe ze met automatisering moeten omgaan.

"Het nieuwe systeem heeft alleen toegang via e-mail en er is een deel van het publiek, zoals een oudere kankerpatiënt die geen e-mail heeft, wat zal hij doen?", Legt Dr. Dor uit.

Het artikel presenteert een deel van de cannabisconventie die twee weken geleden werd gehouden, waarin Landstein opnieuw op het podium lag toen hij beweerde dat Dr. Dor niet was weggegaan, maar 'een baan had gepasseerd'.

Dr. Dor verklaart van zijn kant duidelijk dat hij, in tegenstelling tot de woorden van Landshft, ontslag heeft genomen.

Shlomi Sandak, die al lange tijd medicinale cannabispatiënten vergezelt, zegt in een artikel over de problemen van gebrek aan medicinale cannabis in apotheken.

"Een van de problemen is dat de hervorming de patiënten naar apotheken heeft overgebracht voordat ze ervoor zorgden dat er voldoende medicijnen in de apotheken waren", zei hij.

Eli Hefetz, een medicinale cannabispatiënt die, net als vele anderen, vanwege de schaarste niet in de winkel kan komen, wordt ook voor het eerst in het Cannabis-magazine belicht.

"Ze vertellen me dat er geen aanbod is, ik bel apotheken overal in het land, Kfar Saba, Dimona, en er is niet genoeg," zegt hij. "Ik ben twee maanden zonder medicatie geweest en ik ben mentaal en fysiek in een moeilijke situatie."

Volgens de Kati Dor-krant geeft "Super-Pharm ook toe dat ze niet alle cannabisvariëteiten hebben, omdat het ministerie van Volksgezondheid Tikkun Olam beperkte en duizenden patiënten overhaalde naar een ander bedrijf, 'Aspiration for Life', dat geen variëteiten heeft De patiënten waren eraan gewend. "

Deze claims van schaarste zijn in de ogen van Landchft in het algemeen, Pike News gepubliceerd door het tijdschrift Cannabis. "Geloof niet degenen die zeggen dat er geen soort is", zei hij op de artsenconferentie.

Aan de andere kant beweert advocaat Michal Yaniv, directeur van het bureau van de ombudsman bij het controlekantoor van de staat, dat er inderdaad een tekort aan variëteiten is, in tegenstelling tot de opmerkingen van Landstaff.

Het rapport vermeldt ook een rapport van de State Comptroller van vorig jaar waaruit bleek dat de NII op de eerste plaats stond in gerechtvaardigde klachten, 83% daarvan.

Nu is in het nieuws gebleken dat uit het nieuwe rapport, dat nog niet is gepubliceerd, is gebleken dat het aantal gerechtvaardigde gevallen is toegenomen en zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

"Er zijn verzoeken die niet zijn ontvangen, applicaties die zijn vertraagd, er is geen beschikbare hotline beschikbaar, er is hier een systeemfout", zei advocaat Yaniv.

Het artikel noemt een andere blootstelling van Cannabis Magazine, over het feit dat de YKR vertrekken Een van zijn hoge functionarissen, de heer Boaz Albo, die verantwoordelijk is voor het schrijven van de klinische methode.

"Hij vertrok ook vanwege zijn relatie met de unitmanager", wordt beschreven. Dr. Dor beschreef de BIC-atmosfeer in één woord: "schaamte." "Het is niet helemaal duidelijk", zegt hij. "Het personeel absorbeert het geschreeuw uit het veld dat hun problemen niet zijn opgelost, mensen met problemen en pijn en frustratie."

Bronnen in het gezondheidssysteem zeggen off-the-record dat ze zich bewust zijn van de problematische aard van het management van YKAR, volgens het rapport, en begrijpen dat de medicinale cannabis-eenheid gefaald heeft.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop