In de wereldחדשותכלכלהlegalisatie

Colorado verdiende een miljard dollar van de cannabisrevolutie - een officieel rapport

Bijna 7 miljard cannabis en cannabis producten verkocht winkels rechtmatigheid legalisatie in Colorado is goedgekeurd in 2014. Meer dan een miljard afkomstig was uit staatskas en de wet bepaalt dat ze zijn gericht op onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. "Legalisatie helpt de economie en creëert banen."

De Colorado-regering heeft een winst gemeld van meer dan $ 1 miljard aan belastingen sinds legale cannabiswinkels aan het begin van 2014 zijn geopend, ongeveer een jaar nadat het werd goedgekeurd in een referendum over de legalisatiewet.

Nauwkeurig ingevoerd staatskas 1.02 miljard van de belasting van de markt na de winkeltjes met cannabis en de producten ter waarde van 6.56 5 miljard dollar binnen twee en een half, bijna anderhalf miljard dollar per jaar.

Algemene 2,917-licenties zijn uitgegeven aan bedrijven in de legale cannabisindustrie van Colorado, die volgens het rapport 41,076 nieuwe banen hebben gecreëerd.

"De [nieuwe] industrie helpt de economie, creëert nieuwe banen en genereert waardevolle winsten voor ons", schreef Colorado Gov. Jared Polis In een persbericht Gepubliceerd woensdag.

Volgens de gouverneur, en zoals bepaald in de formulering van de wet, zijn de winsten van belastingen gericht op het voorkomen van het gebruik van jonge mensen, worden ze geïnvesteerd in de bouw van openbare scholen en beschermen ze de volksgezondheid en veiligheid.

Daarnaast verwijst de overheid een deel van de winst naar preventieprogramma's voor drugsgebruik onder jongeren, evenals naar diensten voor geestelijke gezondheidszorg, en behandeling en hulp voor verslavingsartsen.

Grafiek van winst van legalisatie in Colorado
Een segmentatie van de budgetten die aan het publiek zijn toegewezen voor belastingwinsten De legale cannabismarkt

"De nieuwe wet hield zijn belofte in stand en bracht aanzienlijke winst met zich mee", zei Brian Vicente, een van de opstellers van de wet. "Het geld wordt in veel dingen geïnvesteerd, van het bouwen van scholen tot het inschakelen van onderwijsexperts en programma's voor geweldpreventie."

Vorige maand ondertekende gouverneur Polis een uitbreiding van de legalisatieclausules en keurde voor de eerste keer de verkoop goed van legale cannabis door zendingen naar huis en het gebruik van cannabis in aangewezen openbare ruimten. Hij stond ook beursgenoteerde bedrijven toe licenties in de cannabissector te houden.

Dit officiële rapport van de Colorado-regering sluit zich aan bij de lijn Vorige rapporten Die verschillende andere kwesties onderzocht om te onderzoeken hoe de transformatie van cannabis het publiek beïnvloedde.

Voormalig gouverneur van Colorado, John Hickenlooper's, in eerste instantie tegen het idee van legalisering, maar veranderde zijn mening nadat hij de resultaten ontvangen, presenteerde onlangs zijn kandidatuur voor de Democratische Partij en het omgaan met Donald Trump presidentiële race verkiezingen in november 2020 worden gehouden.

"Alles waar we bang voor waren is niet gebeurd," zei hij. Zei achteraf Hickenlooper. Tijdens zijn bezoek aan Israël lezen De Israëlische regering moet samenwerken en "een fortuin verdienen" van de nieuwe cannabistak, maar is geweigerd.

De staat Illinois heeft onlangs de legalisatie van cannabis goedgekeurd, waarmee het het 11-land in de VS is dat dit sinds Colorado doet, wat dit in november voor het eerst deed.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop