אירועיםIn IsraëlחדשותCultuur, entertainment en vrije tijd

Een klap voor de trancescene: de politie sloot het "Doof" -festival na 15-jarenlange activiteit

Het Israel Trance Festival zou over ongeveer een uur worden geopend, maar het Hooggerechtshof accepteerde de beschuldigingen van de politie van verdenking van drugshandel en oordeelde dat het evenement niet zou plaatsvinden.

Het Hooggerechtshof verwierp het beroep dat was ingediend door de directeuren van het bedrijf Duff en aanvaardde de beweringen van de politie dat het niet zou toestaan ​​dat het zou bestaan ​​vanwege een vermoeden van de verkoop van drugs.

Het beroemde Trance-festival, dat in de loop van het weekend in ongeveer een uur zou opengaan voor de 16-tijd en dus het hele weekend zal doorgaan, zal dit jaar niet worden gehouden, na 15 jaren van onafgebroken activiteit.

Na de beslissing van de rechtbank komen er massa's mensen aan op het Rabin-plein in Tel Aviv om te protesteren tegen de trancedans op het plein. Meer details hier.

Het hooggerechtshof kwam bij het hooggerechtshof nadat het districtshof hun vorderingen verwierp en de beschuldigingen van de politie over vermeende drugshandel in het gebied accepteerde.

Tijdens een hoorzitting in de rechtbank beweerde de rechter dat er inlichtingenmateriaal aan haar was voorgelegd op basis waarvan de politie besloot het incident niet goed te keuren.

"Na het bekijken van dit materiaal en het horen van de argumenten van de partijen, kwam ik tot de conclusie dat de petitie moet worden geweigerd," verklaarde ze.

De beweringen van de organisatoren dat het niet hun verantwoordelijkheid is om drugshandel te voorkomen, evenals het feit dat ze een half miljoen sjekels hebben betaald aan de politie voor de veiligheid van het evenement en dat de plaats goed beveiligd is en waarvan de deelnemers gecontroleerd worden bij het betreden van het evenement, is mislukt.

"We hebben alle verzoeken van de politie om het evenement te houden strikt in de gaten gehouden en we hebben zelfs dicht bij NIS 500.000 voor betaalde politieagenten overgedragen", beweren Shahar Tzirkin en Yuval Avnstein, eigenaars en producenten van het Duff Festival.

"Dit is een festival dat al jaren aan de gang is en niet alleen de transatlantische cultuur vertegenwoordigt, maar een hele generatie en de manier waarop het uitgeeft en het lijkt niet logisch dat de Israëlische politie zo'n dreiging niet kan overnemen."

Een paar minuten geleden, met de uitspraak van Justice Yitzhak Amit, kondigde het bedrijf officieel aan dat ondanks het feit dat het gebied klaar is en hoewel duizenden tickets al zijn gekocht en artiesten van over de hele wereld worden uitgenodigd om te verschijnen, het evenement zal worden geannuleerd.

Het management van het festival beloofde de kopers van de tickets dat hun geld aan hen zou worden teruggegeven, ondanks de economische schade aan het bedrijf.

De aankondiging van de annulering van het evenement ontving duizenden reacties en werd in een zeer korte tijd gedeeld, inclusief scherpe opmerkingen tegen de politie en de rechtbank.

De politie zei in reactie: "Helaas, voerde de test politie is gebleken dat het bestaan ​​van het evenement een reëel gevaar voor de openbare veiligheid en de ervaring van de gebeurtenissen uit het verleden waarin beroofd het leven van de uitgaven kon produceren, werd besloten om het verzoek voor het evenement af te wijzen en niet te nemen onnodige risico dat de openbare orde en veiligheid zijn belangrijker dan iets anders "Hij zei.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop