In de wereldחדשותCBD (CBD)

Zuid-Afrika: CBD Regels voor handel en gratis gebruik van receptvrij

Het ministerie van Volksgezondheid in Zuid-Afrika heeft de verkoop toegestaan ​​van CBD-producten met een lage concentratie en zonder recept, en bij apotheken. CBD-producten met een hoge concentratie vereisen een doktersrecept, maar vereisen geen vergunning van het ministerie van Volksgezondheid.

Aan het einde van de week (23.5) publiceerde het ministerie van Volksgezondheid in Zuid-Afrika een update van de cannabiswetgeving, waardoor cannabidiol (CBD) een gevaarlijk medicijn is waarvoor een speciale vergunning van het ministerie van volksgezondheid vereist is voor een geneesmiddel dat wordt verkocht in apotheken die op doktersrecept verkrijgbaar zijn.

Maar het ministerie van Volksgezondheid stopte hier niet en voegde een nieuwe "bonus" toe - een proefperiode van een jaar, volgens welke CBD-producten met een lage concentratie volledig zouden worden uitgesloten van de geneesmiddelenbestelling en uit de doos zouden worden verkocht.

De proefperiode loopt in mei 2020 af, maar het is dan mogelijk om de wet voor een extra periode te verlengen of in te stellen.

Terugroepen in 2017 Supreme Court in Zuid-Afrika set Dat de inbeslagname van cannabisgebruikers ongrondwettelijk is en zorgt voor de daadwerkelijke consumptie en groei van cannabis voor zelfgebruik, terwijl de overheid wordt opgedragen de wet dienovereenkomstig te wijzigen.

De regering heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing van de rechtbank, maar dat is het wel verworpen Vorig jaar.

Maar zelfs nadat cannabisgebruik en zelfgroei van cannabis in Zuid-Afrika was toegestaan, werden de twee belangrijkste actieve ingrediënten, THC en CBD-cannabinoïden, nog steeds geclassificeerd als gevaarlijke geneesmiddelen waarvoor een speciale vergunning van het ministerie van Volksgezondheid nodig was.

De nieuwe wet maakt eigenlijk twee wijzigingen in de wet van het CBD, waarvan er één permanent is en de ander voor een proefperiode van een jaar zoals vermeld, maar deze kan daarna opnieuw worden verlengd.

De eerste wijziging brengt het CBD over van de 7-groep naar de medicijnverordening, die gevaarlijke medicijnen bevat waarvoor een speciale vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, waaronder heroïne, is vereist voor de 4-groep.

De medicijnen in de 4-groep worden als laag risico beschouwd en kunnen met een doktersrecept in elke apotheek worden verkocht, zonder speciale licentie - deze wijziging is permanent.

De tweede verandering is verder reikend en sluit de regulatie van het CBD-medicijn volledig uit met een maximale dagelijkse dosis van 20 mg gedurende één jaar.

Het is niet duidelijk hoe deze dagelijkse formulebeperking zal worden afgedwongen of vertaald in een maximale dosis producten, maar ervan uitgaande dat de verkochte gemeenschappelijke verpakking maandelijks wordt gebruikt, beperkt deze deze tot een maximaal CBD 600-gehalte per verpakking.

Een aanvullende clausule in de verklaring van het ministerie van Volksgezondheid maakt een volledige vrijstelling van alle HMP-producten met een minimale concentratie THC (minder dan 0.0001%) en CBD (minder dan 0.0075%) uit de geneesmiddelenverordening voor een jaar.

Ondertekening door de minister van Volksgezondheid van Zuid-Afrika over de uitsluiting van CBD-producten en producten met een lage concentratie uit de farmaceutische verordening voor een periode van één jaar
Ondertekening door de minister van Volksgezondheid van Zuid-Afrika over de uitsluiting van CBD-producten en producten met een lage concentratie uit de farmaceutische verordening voor een periode van één jaar

De nieuwe wetten zullen het voor consumenten, maar ook voor de CBD-producenten in Zuid-Afrika, gemakkelijker maken om te handelen onder de strenge beperkingen die door de Drugsverordening worden opgelegd voor de productie van gevaarlijke drugs uit de 7-groep.

Dit is een grote stap voor de rechtmatigheid van CBD in Afrika zoals het is De meeste landen Op het continent is het nog steeds niet toegestaan, behalve Zimbabwe en Lesotho, die zijn toegestaan ​​door de CBD.

Ongeveer twee weken geleden (16.5) verslag Dat het ministerie van Volksgezondheid in Israël naar verwachting ook de verkoop van CBD zonder recept zal toestaan, hoewel de exacte details nog moeten worden gepubliceerd en het lang kan duren om dit te implementeren.

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop