In de wereldחדשותCBD (CBD)

Zuid-Afrika: CBD Regels voor handel en gratis gebruik van receptvrij

Het ministerie van Volksgezondheid in Zuid-Afrika heeft de verkoop toegestaan ​​van CBD-producten met een lage concentratie en zonder recept, en bij apotheken. CBD-producten met een hoge concentratie vereisen een doktersrecept, maar vereisen geen vergunning van het ministerie van Volksgezondheid.

Dit weekend (23.5) Het ministerie van Volksgezondheid gaf een update van de wetten van Zuid-Afrika cannabis, waardoor cannabidiol (CBD) Sam gevaarlijk dat een speciale vergunning van het ministerie van Volksgezondheid geneesmiddel vereist wordt verkocht in de apotheek door slechts voorschrift.

Maar het ministerie van Volksgezondheid hebben hier niet te stoppen en ook nog een bonus extra - voor een proefperiode van één jaar, op grond waarvan CBD producten met een lage concentratie verordening ook volledig uitgesloten van de farmaceutische en meer dan de werkelijk buiten apotheken verkocht teller.

De proefperiode loopt in mei 2020 af, maar het is dan mogelijk om de wet voor een extra periode te verlengen of in te stellen.

Terugroepen in 2017 Supreme Court in Zuid-Afrika set Dat de inbeslagname van cannabisgebruikers ongrondwettelijk is en zorgt voor de daadwerkelijke consumptie en groei van cannabis voor zelfgebruik, terwijl de overheid wordt opgedragen de wet dienovereenkomstig te wijzigen.

De regering heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing van de rechtbank, maar dat is het wel verworpen Vorig jaar.

Maar zelfs na de toename van de consumptie van cannabis en cannabis Zelf toegestaan ​​in Zuid-Afrika, de twee belangrijkste werkzame bestanddelen van zijn cannabinoïden THC en CBD, is nog steeds gedefinieerd als een gevaarlijke drug die een speciale vergunning van het ministerie van Volksgezondheid vereist.

De nieuwe wet maakt eigenlijk twee wijzigingen in de wet van het CBD, waarvan er één permanent is en de ander voor een proefperiode van een jaar zoals vermeld, maar deze kan daarna opnieuw worden verlengd.

De eerste wijziging brengt het CBD over van de 7-groep naar de medicijnverordening, die gevaarlijke medicijnen bevat waarvoor een speciale vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, waaronder heroïne, is vereist voor de 4-groep.

De medicijnen in de 4-groep worden als laag risico beschouwd en kunnen met een doktersrecept in elke apotheek worden verkocht, zonder speciale licentie - deze wijziging is permanent.

De tweede verandering is verder reikend en sluit de regulatie van het CBD-medicijn volledig uit met een maximale dagelijkse dosis van 20 mg gedurende één jaar.

Het is niet duidelijk hoe deze restrictie werd geformuleerd volgens de dagelijkse dosis wordt gehandhaafd of zullen overeind blijven tot een maximumdosis van goederen, maar uitgaande gemeenschappelijke verpakking verkochte maanden, zal ze beperken op een maximumgehalte 600 mg CBD verpakking.

Een andere clausule in de verklaring van het ministerie van Volksgezondheid voor een jaar volledig sluit ook alle hennep producten die een minimale concentratie van THC (minder dan 0.0001%) en CBD (minder dan 0.0075%) van de medicatie bevatten.

Ondertekening door de minister van Volksgezondheid van Zuid-Afrika over de uitsluiting van CBD-producten en producten met een lage concentratie uit de farmaceutische verordening voor een periode van één jaar
Ondertekening door de minister van Volksgezondheid van Zuid-Afrika over de uitsluiting van CBD-producten en producten met een lage concentratie uit de farmaceutische verordening voor een periode van één jaar

De nieuwe wetten zullen het voor consumenten, maar ook voor de CBD-producenten in Zuid-Afrika, gemakkelijker maken om te handelen onder de strenge beperkingen die door de Drugsverordening worden opgelegd voor de productie van gevaarlijke drugs uit de 7-groep.

Dit is een grote stap voor de rechtmatigheid van CBD in Afrika zoals het is De meeste landen Op het continent is het nog steeds niet toegestaan, behalve Zimbabwe en Lesotho, die zijn toegestaan ​​door de CBD.

Ongeveer twee weken geleden (16.5) verslag Dat het ministerie van Volksgezondheid in Israël naar verwachting ook de verkoop van CBD zonder recept zal toestaan, hoewel de exacte details nog moeten worden gepubliceerd en het lang kan duren om dit te implementeren.

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop