In de wereldgeschiedenisחדשותwetenschap

Wetenschappers melden: de oorspronkelijke bron van de cannabisplant werd gevonden

Van het Tibet-gebergte tot 20 Een miljoen jaar geleden begon de cannabisplant zich over de hele wereld te verspreiden, volgens een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Vermont in de Verenigde Staten.

Jarenlang waren veel experts het erover eens dat de cannabisplant afkomstig was uit Rusland en Kazachstan, misschien India, terwijl anderen vertrouwden op bewijs dat de bron het eiland Taiwan was, dat ten oosten van China ligt.

Onderzoekers van de Universiteit van Vermont bieden nu een nieuwe theorie, gebaseerd op een uitgebreide studie van oude fossiele poeders, volgens welke de genetische oorsprong van de cannabisplant op een hoogte van 3,260 boven zeeniveau in China ligt, net tussen Kazachstan, India en Taiwan.

Lake Qinghai, China, op de grens van Tibet - de oorsprong van de cannabisplant?
Lake Qinghai, China, op de grens van Tibet - de oorsprong van de cannabisplant? Onderzoekers geloven

Nauwkeuriger gezegd, volgens de studie is de plant een miljoen jaar geleden voortgekomen uit 19.6 in het gebied van het Qinghai-meer, gelegen op het Tibetaanse plateau in de zuidelijke provincie Qinghai in het centrum van China, ten noorden van Tibet, Nepal en de Himalaya.

"Ondanks uitgebreide literatuur over de laatste drie decennia is de definitie van cannabis controversieel gebleven", schreven de wetenschappers in het onderzoek Gepubliceerd Vorige week in het Journal of Vegetarian History and Archeobotany.

Omdat er niet genoeg cannabisbladfossielen zijn, hebben de onderzoekers besloten om fossiele plantenpoeders die zijn verzameld sinds de 30 van de vorige eeuw te herzien en te identificeren als gerelateerd aan de genetische familie van cannabis.

De onderzoekers hebben 155-onderzoeken bestudeerd van dergelijke gefossiliseerde poeders uit Azië, met de uitdaging om een ​​onderscheid te maken tussen cannabisgenetica en die van planten uit de hopgenetica - een cannabisneef waarvan bier wordt geproduceerd.

Om een ​​onderscheid te maken tussen de twee planten, waarvan zij schatten dat ze een miljoen jaar geleden van 28 van elkaar waren gescheiden, gebruikten de onderzoekers statistische modellen om cannabis en hop te vergelijken met andere planten uit vergelijkbare genetische families.

"Hoewel dit een hypothese is die waarschijnlijk niet zal kunnen worden aangetoond, tonen de resultaten aan dat Lake Kingai het meest waarschijnlijke geografische gebied dat de bron van cannabis is," bepaalden ze.

Vanuit deze regio denken onderzoekers dat cannabis zich vóór 6 miljoen jaar geleden naar het westen, via Rusland, naar Europa heeft verspreid, en van 1.2 tot XNUMX, en van daaruit naar de hele wereld.

Men schat dat mensen cannabis voor recreatieve en medische doeleinden gebruiken voor ongeveer 2,700 voor jaren en voor industriële doeleinden gedurende ongeveer 7,000-jaren.

Zie meer:
Herkomst van de beroemde cannabissoorten


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop