Gezondheid en onderzoekwetenschap

Wat is de relatie tussen cannabis en slaap? Deelnemers moeten studeren

De Universiteit van Haifa is bezig met een nieuwe studie gericht op het formuleren van conclusies over het effect van cannabis op de slaap. Aankoopbonnen van 100 worden tussen deelnemers getrokken.

Hoewel het snelle levenstempo in de moderne wereld van grote invloed is op onze slaap, toont onderzoek aan hoe belangrijk kwaliteit en voldoende slaap zijn.

In de afgelopen jaren is het gebruik van cannabis legaal geworden in veel landen van de wereld en in Israël is het gebruik van cannabis zo hoog dat 27% van de volwassen bevolking Ze meldden Over het gebruik van cannabis minstens één keer in het afgelopen jaar.

onderzoek Onlangs hebben laten zien dat cannabisgebruik inzender Voor normale slaap, maar uit studies anderen Stelt voor dat het langdurig (of problematisch) gebruik van cannabis kan zijn Het is eigenlijk gerelateerd Voor slaapstoornissen.

Om de kwestie grondig te onderzoeken, voert de Universiteit van Haifa een studie uit in samenwerking met Cannabis Magazine, waarin zal worden onderzocht hoe cannabisgebruik de slaap beïnvloedt.

De studie (hier) Werd uitgevoerd door Dr. Sharon Schnitman en Dr. Talia Green van de Universiteit van Haifa, die de goedkeuring van de Ethics Committee voor het onderzoek hebben gekregen.

De verwachte duur van de vragenlijst is ongeveer 15.Aan het einde van de enquête worden de deelnemers uitgenodigd deel te nemen aan een grotere studie, waaronder het invullen van korte dagelijkse vragenlijsten (2-4 minuten).

Van de deelnemers die alle stadia van het onderzoek voltooien, worden vijf vouchers getekend voor 100 (elk).

Deelnemers zijn vrij om te kiezen om niet aan het onderzoek deel te nemen, mogen niet alle vragen in de vragenlijst of sommigen van hen beantwoorden en zijn vrij om hun deelname op elk moment te beëindigen.

De antwoorden op de vragenlijsten zullen alleen voor onderzoeksdoeleinden worden gebruikt en zullen niet worden doorgegeven aan een andere partij. De identiteit van de deelnemers moet door alle betrokkenen en betrokkenen bij het onderzoek vertrouwelijk worden behandeld en mag in geen geval worden gepubliceerd.

Klik op om deel te nemen aan het onderzoek Deze link.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop