In IsraëlחדשותCannabis in het buitenlandcrimineel

Twee Israëlische vrouwen zijn gearresteerd en het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt ervoor om Gat naar het buitenland te brengen

Twee Israëlische vrouwen werden dinsdag gearresteerd op het vliegveld in Zürich, Zwitserland, met legale vergunningen in Israël, maar in de meeste landen verboden. In het kielzog van deze en meer recente arrestaties heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een ernstige waarschuwing afgegeven.

In een absolute meerderheid van de landen van de wereld wordt de plant als een gevaarlijk en illegaal medicijn zoals cannabis beschouwd en worden zware straffen in de wet opgelegd aan degenen die worden gepakt.

Aan de andere kant, in zijn natuurlijke vorm (bladeren), is Israël volledig legaal voor cultivatie, verkoop en bezit, en zijn ingrediënten, actieve psychoactieve stoffen genaamd khatin en katinon, zijn alleen verboden als ze in sap worden geperst.

Ali Gat (Kath)
Legal in Israel - Illegal abroad: Ali Gat (Cath)

Na deze leemte, die ervoor zorgde dat de Israëliërs in het buitenland werden gearresteerd toen ze gothische planten uit Israël meebrachten, waarschuwde het ministerie van Buitenlandse Zaken vanmorgen van het fenomeen.

Op dinsdagavond werden twee Israëlische meisjes gearresteerd op de luchthaven in Zürich nadat een grote hoeveelheid wijn was gevonden bij een inspectie van hun eigendom.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn in de afgelopen drie maanden meer dan 20-Israëli's gearresteerd omdat ze probeerden Gat naar verschillende landen over de hele wereld te brengen.

In het kielzog van deze gevallen waarschuwde het ministerie van Buitenlandse Zaken in een speciale aankondiging tegen de uitbreiding van dit fenomeen, waarin jonge Israëli's proberen koffers naar Europa te brengen waar de fabriek verboden is.

"Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil benadrukken dat dit een overtreding van de wet is, en degenen die de wet overtreden riskeren gevangenisstraffen en hoge boetes in overeenstemming met de lokale wetten," aldus de verklaring.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Buitenlandse Zaken meldt ook dat er bezorgdheid heerst over het feit dat de onschuld en zwakte van jonge Israëli's zijn uitgebuit.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop