In de wereldHemp Industriële hennepחדשותכלכלה

Levis maakt jeans van cannabis

Levi's kledingreus werkt aan de ontwikkeling van jeans gemaakt van hennep in plaats van katoen, en verwacht ongeveer tweederde deel van het water in het productieproces te sparen. Het bedrijf belooft dat de kwaliteit van het product niet zal veranderen en dat klanten "geen compromissen hoeven te sluiten om het milieu te beschermen."

Met goedkeuring van de legalisatie van de kaart in de VS. Afgelopen december, De niet-psychoactieve cannabisindustrie stijgt en schattingen voorspellen dat deze een waarde van 13 miljard zal bereiken voor 2026.

Het grootste deel van de drukte rondom de hennep (hennep - cannabis industrie) is tot nu toe gevolgd CBD-producten Maar er zijn veel andere toepassingen, waaronder die die de kledingindustrie beginnen te interesseren.

Nu heeft de Amerikaanse kledingreus Levi Strauss & Co., vooral bekend om zijn beroemde jeansmerk Levi's, een manier gevonden om het van de kaart te maken in plaats van katoen.

Levi's Jeans Cannabis hennep
Bespaar geld en middelen - McNabis Hemp-jeans

De overgang van katoen naar mamp vermindert aanzienlijk de hoeveelheid water en chemicaliën die nodig zijn bij de productie van kleding, maar in tegenstelling tot katoen zijn de vezels moeilijk te verwerken en moeilijk om een ​​spijkerbroek te maken.

"Hennepvezels zijn harder en ruiger dan katoen," zei hij. zegt Hoofd productontwikkeling bij Levi's International, Paul Dillinger. "Ze willen niet zacht worden, ze willen er een touw van maken."

Levi's hebben echter een nieuwe manier gevonden om de HMP-vezels te verwerken en deze bijna zo zacht als katoen te produceren, in een proces dat veel minder water vereist dan momenteel wordt aangenomen.

Het bedrijf vond ook een manier om hennep met katoen te integreren en werd in maart gelanceerd merk Outerknown jeans gemaakt van 69% katoen en 31% HDPE.

"We zijn blij dat klanten het geweldig vinden, maar wat nog belangrijker is, het helpt de toekomst van onze supply chain te waarborgen," zei Dillinger, eraan toevoegend dat dit een belangrijk onderzoeksproject is voor het bedrijf dat jaren meegaat, en niet alleen maar enkele boutique-producten van de kaart.

"Het is onze bedoeling om dit in het hart van de productielijn te plaatsen, het in merken op te nemen en het onderdeel te maken van Levi's catalogus", zei hij.

Bavias werkt nog steeds aan het verbeteren van de kwaliteit van hun hennepstof en ze hopen dat ze binnenkort jeans van 50% HIP kunnen lanceren en dat 5 al een jeans van 100 heeft gelanceerd.

Dillinger legt uit dat de behoefte aan alternatieven voor katoen duidelijk is wanneer gekeken wordt naar de groeicurve van de vraag naar katoen in vergelijking met de toegang tot zoet water die nodig is voor de teelt en verwerking van katoen.

In de wavies ontdekten ze natuurlijk niet alleen de cannabisplant, maar verwachtten ze ook geen spijkerbroek te kunnen produceren voordat ze een doorbraak ontdekten over het onderwerp dat uit Europa kwam, waar de wet in veel landen legaal is. Het bedrijf gaat er niet mee akkoord om de Europese onderzoekers die hen hebben geholpen met de ontwikkeling of de doorbraak die werd bereikt, bekend te maken.

"Wanneer we kleding van 100 kunnen maken, gaan we de hoeveelheid zoet water verminderen die nodig is om kleding te produceren van 3,781 tot 2,655, dat zich nog maar in de groeifase bevindt," zegt hij. "Al met al verwachten we twee derde van de hoeveelheid water te besparen voor het hele productieproces, wat een enorme besparing oplevert."

Maar ondanks het optimisme, merkt Dillinger op dat het vervangen van het katoen door Hemp absoluut voor Levis en zijn concurrenten niet iets is dat van de ene op de andere dag kan gebeuren. Om het goed te doen, zal nog vele jaren onderzoek en ontwikkeling nodig zijn.

De verwachting is dat de kleding van het kledingstuk, al dan niet in combinatie met katoen, geen voorbijgaande bevlieging zal worden. Dillinger zegt dat hij voor het bedrijf niet kan spreken over marketing en reclame, maar hij maakt zich geen zorgen over hoe hij de hennep-jeans op de markt moet brengen, omdat hij denkt dat consumenten het verschil niet zullen opmerken.

"Het kopen van milieuvriendelijke kleding vereist een compromis over hun kwaliteit en het kiezen tussen een kledingstuk en een kledingstuk dat moreel is geproduceerd - maar in dit geval is er geen compromis nodig om het milieu te beschermen," belooft hij.

Levis is niet het eerste internationale bedrijf dat op de een of andere manier cannabiscultuur omarmt Nike, Adidas En meer.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop