Gezondheid en onderzoekCBD (CBD)Cannabis Medical

CBD legal leidt tot een daling in de verkoop van drugs

Officiële cijfers van de Italiaanse overheid tonen een daling in de verkoop van slaapmiddelen en kalmerende middelen in districten waar cannabis legaal CBD begon te verkopen. Deze cannabis, bekend als Cannabis Lite, werd populair in andere Europese landen en werd in kiosken verkocht als sigaretten in plaats van tabak.

Onderzoekers van de Universiteit van York in het Verenigd Koninkrijk hebben de officiële verkoopcijfers voor geneesmiddelen geanalyseerd die de 2016-2018 van de National Health Service of Italy heeft ontvangen.

Uit de studie bleek dat met de introductie van CBD-producten, ook wel bekend als Cannabis Lite omdat ze heel weinig THC bevatten, de psychoactieve component, de verkoop van drugs voor slaap en ontspanning sterk daalde.

"Met de verkoop van Cannabis Lite in een district was er een gemiddelde afname van 12.3 in de verkoop van antidepressiva, een afname van 11.5 in slaapmedicatie en een afname van 4.3 bij antipsychotica," concludeert de studie.

In het jaar 2016 keurde de Italiaanse regering een wet goed die gericht was op het faciliteren van de groei van industriële cannabis (HPP), in het kader waarvan sommige beperkingen op het gebruik van de plant en de componenten ervan werden verwijderd.

Het doel van de oorspronkelijke wet was om andere boeren te stimuleren om cannabis te kweken (minder dan 0.2% THC zonder beperking van CBD), maar opzettelijk of niet creëerde de nieuwe wet ook een juridische maas in de wet die de verkoop van HMP bloeiwijzen mogelijk maakt.

Het verbruik van Cannabis Lite en de Hap- en CBD-bloemen is nog steeds verboden door de droge wet en wordt verkocht als een "verzamelobject" dat niet bedoeld is om te roken, maar het bezit van de producten is geen misdaad.

De Cannabis Lite-industrie in Italië bereikte een waarde van ongeveer 6.5 miljoen in 2018, en meer dan alleen nieuwe 300-winkels openden vorig jaar - een toename van 75% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Cannabis Lite-verkoop startte niet overal in Italië, dus onderzochten ze elk van de 106-districten in het land en controleerden wat er met de geneesmiddelenverkoop gebeurde nadat de eerste cannabis lite-winkels waren geopend.

Cannabis Lite-verkoop in Italië
Toen de verkoop van Cannabis Lite begon in Italië, per district en startdatum

De interesse van de Italianen in cannabislicht als vervanging voor angstgevoelens komt ook tot uiting in de zoekgegevens van Google in Italië, waaruit blijkt dat het zoeken naar Cannabis Lite en Cannabis Lite na het begin van de verkoop enorm is toegenomen.

"De resultaten suggereren dat zelfs gematigde toegang tot cannabis een significant effect heeft op de farmaceutische markt", concluderen de onderzoekers, en riepen regulators op hun houding tegenover de cannabis-lite-markt te overwegen, rekening houdend met de medische toepassingen van CBD.

Ze merkten echter ook op dat de huidige situatie waarin Cannabis Lite zonder enige regulering of regelgeving wordt verkocht, niet ideaal is en dat de verkoop ervan moet worden gereguleerd zoals andere drugs.

De grootste vijand van de cannabis-lichte industrie in Italië is op dit moment minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die Hij kondigde aan Kondigde aan dat het van plan is om de installatie van 2016 te annuleren, wat de verkoop van THC-vrije cannabis met hoge CBD-niveaus mogelijk maakte, onder andere uit angst dat de winkels "echte" cannabis onder het mom van "light" verkochten.

Niet alleen in Italië is het gebruik van cannabis CBD een hit geworden. In 75% van de Europese landen Het is toegestaan ​​om dezelfde Cannabis Lite en sommige te gebruiken Het wordt in kiosken verkocht Op de hoek van de straat als een bloem of opgerolde sigaretten die recentelijk voor velen een substituut zijn geworden voor tabakssigaretten.

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop