In de wereldGezondheid en onderzoekחדשותCannabis Medical

Voor de eerste keer: cannabis is rijk aan CBG zonder gemethyleerd effect

Onderzoekers van de Technische Universiteit van Valencia zijn erin geslaagd een cannabissoort te maken met een concentratie tot wel 100 van cannabegrol (CBG), een cannabinoïde die niet verteert in een plant met minimale concentratie. CBG is nog niet diepgaand bestudeerd, maar heeft al potentieel aangetoond voor de behandeling van ziekten zoals Crohn, glaucoom en psoriasis.

Samenwerking tussen cannabis en de Universiteit van Valencia (Universitat Politecnica de Valencia of UPV) leidde tot de ontwikkeling van een THC-vrije cannabis die ongeveer 15% CBG bevat - ongeveer 100 in vergelijking met normale cannabis.

Knabigrol (CBG), beter bekend als cannabinoïdouder, is de eerste cannabinoïde die in de cannabisplant wordt gevonden in zijn groeiproces en is eigenlijk de bron van alle andere cannabinoïden. Wanneer de plant de bloeifase bereikt, geeft hij enzymen af ​​die de CBG omzetten in andere cannabinoïden zoals THC en CBD.

cannabinoïden
Het proces van veroudering van cannabis - de bestanddelen van verse plantaardige ingrediënten in cannabis "ouderwets"

"Wanneer de plant groeit, wordt CBG omgezet in een biosynthetisch proces voor THC, CBD en andere cannabinoïden. Als gevolg hiervan is het CBG zelf verdwenen en blijft het licht in de plant, Hij legt het uit Salvador Soler, een onderzoeker aan de Technische Universiteit van Valencia, een van 5-instellingen in Spanje die een licentie hebben om cannabis te kweken voor onderzoeksdoeleinden.

Volgens CEO Ernesto Llosá van Hemp Trading is het bedrijf erin geslaagd een deel van het biosynthetische proces te blokkeren dat betrokken was bij de nieuwe stam die het met de universiteit ontwikkelde, waardoor het CBG in de plant geen andere cannabinoïden kon worden.

Als gevolg hiervan is de CBG-concentratie in de nieuwe stam aanzienlijk hoger dan de bestaande cannabisvariëteiten, die alleen de residuen bevatten. Een ander voordeel van de nieuwe stam is dat het geen THC produceert, zelfs niet in minuscule concentraties, waardoor het volledig legaal is in de meeste Europese landen.

"We waren in staat om een ​​volledig THC-vrije cannabisplant te produceren, met een CBG-concentratie hoger dan 15%, waarbij de gemiddelde concentratie gewoonlijk 0.1-0.5% is", zegt Leyosa. De hoogste concentratie CBG die eerder in cannabis werd opgenomen, was ongeveer 3% in de soort Mickey Kush.

"Dankzij de ontwikkeling kan CBG in grote hoeveelheden worden verkregen, waardoor de legale productie op grote schaal mogelijk wordt, evenals studies die de geneeskrachtige eigenschappen ervan onderzoeken," voegt hij eraan toe.

CBG is een cannabinoïde die nog niet diepgaand is onderzocht en deels vanwege de minimale concentratie in de plant. echter, onderzoek Voorlopige studies suggereren dat CBG effectief kan zijn in het verlichten van pijn en het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door inflammatoire darmziekten zoals Crohn's, Ook Het ontwikkelingsproces van darmkanker vertragen.

In het artikel Van de neuroloog en cannabinoïde onderzoeker Dr. Ethan Russo, gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology, merkt op dat CBG antischimmel eigenschappen heeft, en het remt ook de overproductie van de huidcellen van de keratinocyten die bij de ziekte voorkomen psoriasis.

onderzoek Suggereerde dat CBG een effectieve behandeling voor glaucoom kan zijn, omdat het de intraoculaire druk verlaagt. In een experiment met katten CBG bleek effectiever te zijn dan CBD bij het verlagen van de intraoculaire druk, dus het is waarschijnlijk effectiever bij de behandeling van de ziekte.

onderzoek Van 2016 bleek dat CBG ook bijzonder effectief was in het stimuleren van de eetlust met een soortgelijk effect als het manchise-effect van THC-inname, alleen zonder gemethyleerd effect.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop