Gezondheid en onderzoekwetenschap

Alcohol en cannabis mengen - wat doet het met ons?

Studies hebben aangetoond dat het consumeren van alcohol in combinatie met cannabis, zelfs in kleine hoeveelheden, de concentratie van THC in het bloed en bijgevolg ook het niveau van psychoactieve werking aanzienlijk verhoogt.

Het consumeren van kleine hoeveelheden alcohol (als 2-dranken) samen met cannabis verhoogt de THC-niveaus in het bloed aanzienlijk, volgens een experimenteel onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American Association for Clinical Chemistry.

In tegenstelling Naar eerdere studies In een veld waarin een combinatie van hoge doses alcohol met cannabis werd onderzocht, onderzocht de huidige studie de effecten van gecombineerde cannabis met dosering laag Van alcohol, die wordt beschouwd als 2-dranken.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Baltimore en Iowa State University's Faculteit der Geneeskunde, in samenwerking met het Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik Onderzoek in de Verenigde Staten, dat cannabis voor de studie leverde.

De studie 32 testte cannabisgebruikers die gemiddeld een keer per week rookten en de meesten cannabis verbruikten in de week voor het experiment, in een multivariate studie met 6 onder verschillende experimentele omstandigheden:

Algemene 1 - alcohol geconsumeerd placebo (vruchtensap in zijn glas Stern werd weggevaagd met een doek met ethanol om de smaak en de geur van alcohol te simuleren), en 10 minuten later geconsumeerd door stomen 500 mg of placebo cannabis (cannabis hennep, bijna geen THC en CBD) .

2-condities verbruikten een placebo van alcohol en 10 minuten gevolgd door verdamping van 500 mg zwakke cannabis (2.9% THC).

3-omstandigheden verbruikten een placebo van alcohol en 10 gedurende 1 minuut en namen vervolgens 500 mg sterkere cenabis (6.7% THC) op.

4-omstandigheden - Gebruik een lage dosis alcohol aangepast aan hun lichaamsgewicht om een ​​alcoholgehalte van ongeveer 0.065% te bereiken (tussen 2 en 2.5 drankjes, afhankelijk van het gewicht). 10 minuten werden vervolgens geconsumeerd met verdamping van 500 mg cannabis placebo (HEMP).

5 - Gebruik een laaggedoseerde alcohol die op het gewicht is aangepast om een ​​concentratie van 0.065% in het bloed te bereiken. 10 minuten werden vervolgens verbruikt met verdamping van 500 mg zwakke cannabis (2.9% THC).

6-omstandigheden verbruikten een lage dosis alcohol en 10 minuten werden gevolgd door verdamping van 500 mg sterkere cannabis (6.7% THC).

In tegenstelling tot interdisciplinair onderzoek waarin proefpersonen worden onderverdeeld in verschillende groepen volgens de verschillende experimentele omstandigheden, is het in dit geval een intra-experiëntiële studie, wat betekent dat elke deelnemer deelnam aan elk van de experimentele condities met een pauze van ten minste één week tussen conditie en conditie.

Het voordeel van dergelijk onderzoek is dat het interpersoonlijke verschillen tussen de onderwerpen als een alternatieve verklaring van de resultaten tenietdoet, omdat de vergelijking binnen dezelfde groep van proefpersonen wordt uitgevoerd.

Bloed- en plasmamonsters van proefpersonen werden voorafgaand aan consumptie en meerdere keren gedurende 8 uur na consumptie genomen.

resultaten

De resultaten tonen duidelijk aan dat een lage alcoholinname met cannabis de concentratie van THC in het bloed aanzienlijk verhoogt, en deze toename is hoger wanneer cannabis sterker is.

Een maximaal gehalte THC in het bloed, zonder alcohol of met weinig alcohol (ongeveer 2-dranken)
Een maximaal gehalte THC in het bloed, zonder alcohol of met weinig alcohol (ongeveer 2-dranken)

19-proefpersonen voltooiden de proef met succes en namen deel aan elk van de zes onderzoekscondities. 1,324-bloedmonsters en 1,327-plasmamonsters van de proefpersonen werden tijdens het onderzoek geanalyseerd.

De auteurs suggereren dat deze resultaten de bevindingen kunnen verklaren onderzoek Voormalige onderzoekers van het Amerikaanse Department of Transportation ontdekten dat de rij-schade als gevolg van een combinatie van cannabis en alcohol veel ernstiger is dan cannabis alleen en iets ernstiger dan alcohol alleen.


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop