Tips en handleidingen voor de consumentGidsen en tipsCBD (CBD)

Wat is er echt in CBD-producten: laboratoriumtesten zijn onthullend

Laboratoriumtests door particuliere laboratoria en de FDA tonen enorme fraude op de CBD-markt. De meeste producten bevatten veel minder CBD dan wat erop staat, sommige bevatten geen CBD en sommige bevatten gevaarlijke stoffen.

"Negatief voor cannabinoïden" - dit is het opmerkelijke resultaat dat is verkregen In laboratoriumtests (FDA), op een reeks CBD-producten, waarvan sommige boven CBD 20 hadden moeten liggen.

Deze beoordeling is gemaakt en gepubliceerd in de 2015-16-jaren, maar is de situatie sindsdien verbeterd? Veel laboratoriumtests die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, hebben allemaal dezelfde conclusie getrokken - niet echt.

De laatste test was slechts een paar dagen geleden geplaatst, op 25 voor april 2019. Het werd uitgevoerd door het CannaSafe-laboratorium in Californië En gevonden Omdat in 17 van 20 de geteste producten een lagere CBD-concentratie hadden dan die op de verpakking. Sommige van de producten bevatten ook gevaarlijke oplosmiddelen die worden gebruikt in het proces van extractie van het CBD, zoals Ethyleen Oxide.

"Negatief voor cannabinoïden" - resultaten van FDA-laboratoriumtests voor verschillende CBD-producten
"Negatief voor cannabinoïden" - resultaten van FDA-laboratoriumtests voor verschillende CBD-producten

Een maand eerder, op 14 in maart, hadden verslaggevers een bewerking uitgevoerd NBC News New York had zijn eigen laboratoriumtests op CBD-producten en vond dat de meeste minder bevatten dan de concentratie die op de verpakking staat vermeld. Velen bevatten zelfs minder dan de helft van de hoeveelheid CBD die ze moesten bevatten, en sommige daarvan Er was helemaal geen CBD.

Een paar weken eerder, februari 2019, publiceerde twee tests over het onderwerp: een van het lokale nieuwsbedrijf van het CBS-netwerk in de stad Kansas, KCTV en een van de NBC-nieuws in Miami.

In het nieuws KCTV Koop een breed scala aan CBD-producten, zoals rubberen teddyberen, CBD-olie, huidcrèmes en CBD-vloeistof voor verdamping met elektronische sigaretten. Uit laboratoriumtests bleek dat geen van de gekochte producten de hoeveelheid CBD bevatte die op de verpakking is vermeld.

De rubberberen, die elk 15 CBD zouden bevatten, bevatten bijvoorbeeld alleen 1.4 mg. De huidcrème die CBD 150 had moeten bevatten, bevatte alleen 25 mg. De verdampingsvloeistof die 500 mg had moeten bevatten, bevatte minder dan 140 mg.

De rubberen teddyberen, die zogenaamd 'Paul-spectrum, D.w.z. om het volledige bereik van cannabinoïden in de plant te bevatten, bevatte alleen CBD, en zoals gezegd, minder dan een tiende van de aangegeven hoeveelheid.

Laboratoriumresultaten voor 'poly-spectrum rubberberen', die in feite minder dan 10% van het gegarandeerde CBD bevatten en geen extra cannabinoïden bevatten
Laboratoriumresultaten voor 'poly-spectrum rubberberen', die in feite minder dan 10% van het gegarandeerde CBD bevatten en geen extra cannabinoïden bevatten

In het nieuws NBC 35 heeft verschillende CBD-producten gekocht van verschillende bedrijven 7. In 20 van 35 waren monsters minder dan de helft van de hoeveelheid CBD die op de verpakking van het product was vermeld, en in sommige was er geen CBD.

Een van de opmerkelijke resultaten is dat een merk van rubberen teddyberen op de markt wordt gebracht voor patiënten die herstellen van een operatie en een bijzonder hoge concentratie CBD 1,000 in elke teddybeer moet bevatten. 5 verschillende verpakkingspraktijken van dit merk gewonnen Bevat geen CBD.

"Het is alarmerend en kookt", zegt Chris Martinez, directeur van Evio Labs die de tests voor NBC News heeft uitgevoerd. "Ze werken op patiënten. Ze kopen producten die hen helemaal niet zullen helpen. "

In laboratoriumtests uitgevoerd aan de Universiteit van Virginia En gepubliceerd In januari ontdekte 2019 in Forensic Science International nog meer alarmerende bevindingen die de onderzoekers als "verrassend" beschouwden: synthetische cannabinoïden.

In de 4 van de vloeibare 9 voor elektronische sigaretverdamping die zogenaamd "100% natuurlijke CBD-extracten" bevatten, werd gevonden in de synthetische cannabinoïde 5F-ADB, Dat ook werd geïdentificeerd als een belangrijk onderdeel van een verscheidenheid aan "Leuke kerel'Van alle soorten. Israël meldde vorig jaar Over arrestatie Van een paar in het noorden dat een grote hoeveelheid NICE GAI-mengsels bevatte, waarvan het actieve bestanddeel 5F-ADB was.

In 2018 adverteren Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) Verslag over 52 Gevallen van vergiftiging veroorzaakt door CBD-olie met de nieuwe synthetische cannabinoïde 4-CCB. Over 60 van de mensen die deze producten consumeerden, die helemaal geen CBD bevatten, kwamen naar spoedeisende hulpafdelingen met symptomen van braken, toevallen, angst en hallucinaties.

Gedroogde kruiden gespoten in de synthetische cannabinoïde 5F-ADB, die vorig jaar in beslag werd genomen in Israël. Laboratoriumtests hebben cannabinoïden gevonden in sommige CBD-producten
Gedroogde kruiden gespoten in de synthetische cannabinoïde 5F-ADB, die vorig jaar in beslag werd genomen in Israël. Laboratoriumtests hebben cannabinoïden gevonden in sommige CBD-producten

Zoals blijkt uit laboratoriumtests uitgevoerd in andere landen, is dit geen probleem dat alleen in de Verenigde Staten bestaat. Bijvoorbeeld laboratoriumtests uitgevoerd in Italië en hun resultaten Werden gepubliceerd In juli ontdekte 2018 in het wetenschappelijke tijdschrift Molecules dat in 64% van de geteste 14-producten de "CBD-waarden significant lager waren dan die op het pakket".

Een belangrijke conclusie is dat wanneer u CBD-producten koopt, het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de site van waaruit zij worden gekocht de resultaten van laboratoriumtests voor de verkochte producten toont. Als u geen laboratoriumresultaten op de site vindt, kunt u deze e-mailen en aanvragen. Bij het ontbreken van deze testresultaten - is het beter om niet te kopen.

zien:
8 dingen die moeten worden gecontroleerd voordat CBD wordt gekocht

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop