Tips en handleidingen voor de consumentCounsellorsGidsen en tipswettelijk

Patiënt Cannabis Medisch? Hiermee ontvang je in 5 minuten een financiële vergoeding van het ministerie van Volksgezondheid

Duizenden cannabispatiënten werden zonder voorraden achtergelaten vanwege de mislukkingen van het ministerie van Volksgezondheid. Hieronder vindt u een ontwerp van claimverklaring waarmee compensatie kan worden verkregen bij het ministerie van Volksgezondheid, zoals dat in het verleden al is gebeurd en zonder dat een advocaat of hoge vergoeding nodig is.

vonnis Die ongeveer anderhalve maand geleden werd gegeven, stelde dat het ministerie van Volksgezondheid NIS 4,000 zou moeten compenseren voor een medicinale cannabispatiënt die niet tijdig cannabis heeft gekregen.

Wegens vertragingen bij de komst van medicinale cannabis was de patiënt gedwongen om cannabis te kopen op de zwarte markt en daagde daarom het ministerie van Volksgezondheid hiervoor aan en bereikte uiteindelijk een compromis met hen waarin hij de vergoeding zou ontvangen.

Om de vergoeding te ontvangen, diende de patiënt een kleine claim in, zonder de vertegenwoordiging van een advocaat, en hij hoefde ook niet te bewijzen dat hij inderdaad cannabis op de zwarte markt had gekocht.

Op basis van deze uitspraak kunnen duizenden patiënten nu een soortgelijke claim indienen De lopende standaard Bij het ministerie van Volksgezondheid bleven tenminste 1,800-patiënten zonder voorraden.

Om patiënten te helpen, heeft Adv. Dekel Hetz-David Ozer een concept opgesteld van een kleine claim in deze zaak, die kan worden ingevuld in overeenstemming met de individuele details en het specifieke geval van de patiënt.

Zoals gezegd, is er geen verplichting om aan te tonen dat Cannabis wel degelijk op de zwarte markt is gekocht, maar om de claim te versterken, werd bewezen dat aan de claim bewijs werd gekoppeld van het opnemen van contanten bij de bank.

De verklaring van eis kan direct voor de rechtbank zelf worden ingediend, na het afdrukken in 3-exemplaren. Een tweede optie is om de claim in te dienen via de Net Law-website. Hiervoor is een identificatieproces van de overheid vereist.

Op dit moment kan een kleine claim worden ingediend voor een maximum van 33,900 NIS in een commissie van 1% van de totale claim. Als u bijvoorbeeld een claim voor 15,000 hebt ingediend, wordt u gevraagd om 150 een commissie te betalen.

  • Een klein voorbeeldformulier is klaar om te worden ingevuld Klik hier
  • Voor een gedetailleerde handleiding voor het online indienen van een kleine claim Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop