In de wereldHemp Industriële hennepכלכלה

Erdogan: Plastic is schadelijk voor het milieu - we keren terug om cannabis hennep te laten groeien

Om het gebruik van plastic zakken te verminderen, besloot de Turkse president Erdogan dat het ministerie van Landbouw een project zou promoten om industriële cannabis te laten groeien in het land na jaren waarin het verboden was, zoals verboden in Israël.

President van Turkije Recep Tayyip Erdogan Aangekondigd in een toespraak tot het Congres dat Turkije zou terugkeren om cannabis voor industriële doeleinden te laten groeien, om het gebruik van niet-biologisch afbreekbaar en schadelijk voor het milieu te vervangen.

Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan, president van Turkije

Tot de registratie van het octrooi op plastic en nylon ongeveer een eeuw geleden, was de industriële cannabis (hennep) de belangrijkste grondstof voor de productie van tassen, touwen, textiel en nog veel meer over de hele wereld.

Volgens Erdogan zal de regering binnenkort een experiment starten om cannabis te laten groeien die beheerd zal worden door het Ministerie van Landbouw en uiteindelijk zal leiden tot de commerciële productie van het product in het land.

De reden voor Erdogans beslissing komt zoals hij zegt in de strijd tegen het gebruik van plastic zakken en het doel van het gebruik van de tassen voor milieubescherming.

"Plastic zakken zijn niet biologisch afbreekbaar voor 500, 750 of 1,000 jaren," zei Erdogan. "We hebben de cannabis vernietigd, onze vijanden die leken dat onze vrienden ervan profiteerden en nu importeren we de cannabis van buitenaf."

"Ik herinner me mijn lieve moeder netentassen wikkelde op de kaart en we gingen winkelen met deze ketting," zei hij. "Het was gebruikelijk om ondergoed en vesten van de kaart te maken.

"Vandaag, om HMP-producten te produceren, importeren we deze van buitenaf," besloot hij. "Maar vanaf nu zal het ministerie van Landbouw actie ondernemen om de nodige stappen te nemen om zelf opnieuw te produceren."

Ook in Israël Vanaf vorig jaar begonnen Een pilot van het ministerie van landbouw om de haalbaarheid van de productie van cannabis in Israël te onderzoeken. 3-experimentele velden zijn in het hele land geplant, maar bronnen worden voor dat tijdschrift verwijderd Het project is blijkbaar mislukt Na fouten in de tumorprocedure.

Vorige maand tijdens het historische bevestigd President van de Verenigde Staten Donald Trump De economische wet, die het honderdjarige verbod op de groei van de kaart afschafte.

Meer lezen:
Cannabis hennep - niet wat je dacht


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop