In de wereldHemp Industriële hennepחדשותכלכלהCBD (CBD)

De FDA stelt: strenge beperkingen op de verkoop van CBD

Na goedkeuring door de wet die Hemp tot wet in de Verenigde Staten maakte, maakt de FDA in een openbare aankondiging duidelijk dat het nog steeds strenge beperkingen oplegt aan de verkoop van CBD-producten.

Niet lang na cannabis hennep (Hennep) Werd legaal in de VS. Met de ondertekening door president Trump op donderdag van de economische wet, koelt de FDA het enthousiasme af en maakt het duidelijk dat ondanks de hoop,CBD Zal nog steeds onder strenge beperkingen moeten werken.

Onder de nieuwe wet bezit cannabis minder dan 0.3% van THC Wordt als MAP beschouwd en is daarom legaal, ongeacht de hoeveelheid andere cannabinoïden, inclusief CBD. Dit heeft geleid tot krantenkoppen, waaronder in belangrijke kranten zoals Bloomberg, dat CBD legaal is.

In het licht hiervan haastte de FDA zich om in te lichtenPersbericht Omdat CBD een actief bestanddeel is van een geneesmiddel dat is goedgekeurd door de FDA ('Afidiolks), Dezelfde beperkingen zijn van toepassing op elk ander actief bestanddeel in het medicijn:

  • CBD mag niet worden verkocht als voedingssupplement.
  • Het is verboden om voedsel verrijkt met CBD te verkopen.
  • CBD mag niet worden verkocht als geneesmiddel of medische behandeling voor indicaties die niet zijn goedgekeurd door de FDA (alleen epilepsie).

"Vanaf Hemp Day is het niet verboden door de federale wetgeving en we zijn ons bewust van de toenemende publieke belangstelling voor cannabidiol (CBD)", schrijft de FDA bij de opening van de aankondiging door het hoofd van de organisatie. Scott Gottlieb. "In het licht hiervan, kortom, zijn alle beperkingen die van toepassing zijn op drugs ook van toepassing op CBD - ongeacht of het op de kaart is geproduceerd of niet."

Naar aanleiding van de aankondiging herhaalt de FDA eerdere waarschuwingen tegen bedrijven die het CBD verkopen zonder een juiste vergunning en in nogal wat gevallen met beloften om een ​​verscheidenheid aan ziekten te genezen. "Dit is niet alleen een overtreding van de wet, het kan ook patiënten in gevaar brengen," stond er geschreven.

"Met het oog op de toenemende publieke belangstelling voor de kwestie en de intentie van het Congres om de ontwikkeling van geschikte producten te bevorderen, zijn we van plan om een ​​openbare hoorzitting te houden voor degenen die betrokken zijn bij het veld om hun ervaring en uitdagingen met deze producten te horen", aldus de directeur.

In het licht van deze aankondiging door de FDA, lijkt het erop dat veel ondernemers dromen van de marketing van voedselproducten verrijkt met CBD zal niet uitkomen in de nabije toekomst.

Sommigen voorspelden dat het CBD niet legaal zou zijn, deels omdat het GW-geneesmiddelenbedrijf een paar maanden geleden een historische goedkeuring van de FDA ontving om 's werelds eerste cannabisgeneesmiddel op de markt te brengen, dat eigenlijk bestaat uit CBD met 99.9-concentratie.

Het is vrij waarschijnlijk dat deze kwestie in de vroege fase of later aan de rechter zal worden voorgelegd, aangezien er zeker mensen zullen zijn die CBD op de een of andere manier zullen produceren en verkopen vanuit hun wettelijke belemmeringen.

In de afgelopen jaren is CBD een trend geworden, vooral in het licht van het feit dat het niet psychoactief is zoals THC En overwogen Vooral gezond. In veel Europese landen, Onder leiding van Zwitserland, Er is vrije handel in het CBD.

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop