In de wereldHemp Industriële hennepחדשותכלכלהCBD (CBD)

De FDA stelt: strenge beperkingen op de verkoop van CBD

Na goedkeuring door de wet die Hemp tot wet in de Verenigde Staten maakte, maakt de FDA in een openbare aankondiging duidelijk dat het nog steeds strenge beperkingen oplegt aan de verkoop van CBD-producten.

Kort na cannabis hennep, Werd legaal in de VS. Met de ondertekening van de Economy Act op donderdag door president Trump heeft de FDA het enthousiasme gekoeld en duidelijk gemaakt dat de CBD-markt ondanks de hoop nog steeds onder zware beperkingen zal moeten opereren.

Volgens de nieuwe wet wordt cannabis met minder dan 0.3% THC beschouwd als de HMP en daarom legaal, ongeacht de hoeveelheid andere cannabinoïden, inclusief CBD. Dit heeft geleid tot krantenkoppen, waaronder in belangrijke kranten zoals Bloomberg, dat CBD legaal is.

In het licht hiervan haastte de FDA zich om in te lichtenPersbericht Omdat CBD een actief bestanddeel is van een geneesmiddel dat is goedgekeurd door de FDA ('Afidiolks), Dezelfde beperkingen zijn van toepassing op elk ander actief bestanddeel in het medicijn:

  • CBD mag niet worden verkocht als voedingssupplement.
  • Het is verboden om voedsel verrijkt met CBD te verkopen.
  • CBD mag niet worden verkocht als geneesmiddel of medische behandeling voor indicaties die niet zijn goedgekeurd door de FDA (alleen epilepsie).

"Vanaf Hump Day is het niet verboden door federale wetgeving en we zijn ons bewust van de toenemende publieke belangstelling voor cannabidiol (CBD)," schrijft de FDA aan het begin van de aankondiging Scott Gottlieb. "In het licht hiervan, kortom, zijn alle beperkingen die van toepassing zijn op drugs ook van toepassing op CBD - ongeacht of het op de kaart is geproduceerd of niet."

Naar aanleiding van de aankondiging herhaalt de FDA eerdere waarschuwingen tegen bedrijven die het CBD verkopen zonder een juiste vergunning en in nogal wat gevallen met beloften om een ​​verscheidenheid aan ziekten te genezen. "Dit is niet alleen een overtreding van de wet, het kan ook patiënten in gevaar brengen," stond er geschreven.

"Met het oog op de toenemende publieke belangstelling voor de kwestie en de intentie van het Congres om de ontwikkeling van geschikte producten te bevorderen, zijn we van plan een openbare hoorzitting te houden voor degenen die bij het veld betrokken zijn om hun ervaring en uitdagingen met deze producten te horen", aldus de directeur.

In het licht van deze aankondiging door de FDA, lijkt het erop dat veel ondernemers dromen van de marketing van voedselproducten verrijkt met CBD zal niet uitkomen in de nabije toekomst.

Had verwacht dat de CBD onwettig zou zijn, onder andere door het feit dat het farmaceutische bedrijf GW slechts een paar maanden voordat de FDA goedkeuring aan de markt historische "drug cannabis" eerste in de wereld heeft ontvangen, in feite het hele complex van CBD concentratie 99.9%.

Het is vrij waarschijnlijk dat deze kwestie in de vroege fase of later aan de rechter zal worden voorgelegd, aangezien er zeker mensen zullen zijn die op de een of andere manier CBD van hun wettelijke belemmeringen zullen produceren en verkopen.

In de afgelopen jaren is CBD een trend geworden, vooral in het licht van het feit dat het niet psychoactief is zoals THC En overwogen Vooral gezond. In veel Europese landen, Onder leiding van Zwitserland, Er is vrije handel in het CBD.

Voor de laatste updates over CBD Klik hier

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop