Meststoffen en voedingNaar de torenGidsen en tipsGidsen voor de beginners toren

Mycorrhiza: de schimmel die je cannabis zal opwaarderen

Mengsel is een schimmel die veel mensen niet kennen, waardoor het wortelvolume van de plant kan worden vermenigvuldigd en de hoeveelheid van het uiteindelijke gewas aanzienlijk kan worden verhoogd. Na jarenlang gebruik in de traditionele landbouw, bevindt de schimmel zich nu ook in de cannabisindustrie.

Mushroom Mushroom
Een plant geteeld met mycorrhiza (rechts) en een plant die zonder mycorrhiza groeide (links)

Een van de meest magische fenomenen in de natuur is wanneer wezens werken in ongecoördineerde samenwerking, maar het is gunstig voor beide. Zoals de manier waarop bijen bloemen bestuiven - als ze zich voeden met de nectar van de bloem en tegelijkertijd bestuiven om de volgende generatie van de plant te garanderen.

Dit is ook de link tussen cannabis en schimmel die velen niet kennen als 'Micorezine'(Mycorrhizae). De combinatie van de twee zorgt ervoor dat veel suikers essentieel zijn voor de schimmel, terwijl de plant een aantal unieke voordelen krijgt die alleen het micro-organisme kan bieden.

Mycobacteria - De schimmel

De oorsprong van de term "mycorrhiza" is in de Griekse taal (Mycobacterium, Riza - wortel), mycorrhiza-schimmels ontwikkelen zich hoofdzakelijk in de bovenste lagen van de bodem en leven in perfecte symbiose met de planten.

De schimmel, de professionele naam van hun webben, bindt zich ondergronds vast aan de wortels van de host-fabriek en helpt het met 3-parameters:

 1. Mycorrhiza zorgt ervoor dat mineralen van de grond naar de plant worden overgebracht De wortels gebruiken waaraan de schimmel bindt, Dus het verhoogt effectief het oppervlak van de wortels en stelt hen in staat bronnen van voeding te bereiken die voorheen niet beschikbaar waren. Omdat het micro-organisme zich veel sneller ontwikkelt dan de groeisnelheid van een wortelgestel van een plant, vermenigvuldigt het in feite de wortelmassa van de plant in korte tijd.
 2. Mikoriza: vergelijking van wortels
  Rechts: wortels van een plant die mycorrhiza heeft gekregen
 3. Mikoriza had het vermogen Snel mineraaltransport Veel meer dan de gebruikelijke wortels, zodat de plant de voedingsstoffen sneller absorbeert.
 4. Mycorrhiza helpt de plant Verbetering van de stressweerstand (Zoutgehalte in de grond, droogte, extreme klimatologische omstandigheden, enz.), Evenals bescherming tegen pathogenen en bodemziekten.

In ruil voor de service van de schimmel aan de gastheerplant, ontvangt het terug suikers die worden geproduceerd door fotosynthese, evenals andere producten, zoals eiwitten, zetmeel en meer.

Het is gebruikelijk om tussen twee soorten mycosis te onderscheiden:

 • Endo-micorezine - Deze schimmels penetreren de wortels van de plant, afwijken van het wortelsysteem en verspreiden zich in een uitgebreid netwerk naar het oppervlak van de aarde. Ze zijn gunstig voor de meeste planten, vooral in de eerste stadia van de groei.
 • Actuaris-micorezine - Champignons die de wortels in een buitenste schaal wikkelen en de sleutels van een uitgebreid net van mullet in de grond. Deze schimmels zijn vooral geschikt voor bomen en struiken in oudere fokstadia.
Close-up op mycorrhiza
Micorezine. close Up

"Verplicht product voor telers" - zo werkt het

"Wij zijn de enigen die micro-organismen produceren in Israël," zegt hij Dror avital, Agronomist van het bedrijf Grondwerk BioAg, Een Israëlische start-up die micro-organismen produceert die "Rotella" worden genoemd. De producten zijn gebaseerd op schimmels geïsoleerd uit gebieden in de Negev en vervaardigd met behulp van technologie ontwikkeld door het Volcani Institute voor 25 per jaar.

Volgens Dror spreken de resultaten voor zich. "Telers melden een indrukwekkend rendement, kunstmestbesparing en stressbestendigheid," zegt hij, eraan toevoegend dat micro-organismen niet alleen een mooie aanvulling zijn op de cannabisteelt, maar Vereist product Essentiële en meest essentiële onderdeel van het groeiproces.

Rechts: een rozemarijnplant die mycorrhiza kreeg.
Rechts: een rozemarijnplant die mycorrhiza kreeg.

"Mycorrhiza-schimmels hebben twee aandoeningen: sporen en milt", legt Dror uit. "De sporen zijn een soort zaadjes van de schimmel, die conserveringsmiddelen bevatten. Wanneer een spoor een wortel van een plant identificeert, begint het dunne 'haren' te ontwikkelen die zich snel verspreiden in de grond en een soort ondergrondse kou vormen - dit is de schimmel, die eigenlijk het lichaam van de schimmel zelf is. De katheter is degene die de plant van onderaf 'vangt' en de wortelventilator uitbreidt. De schimmel ontbindt voedingsstoffen die niet beschikbaar zijn voor de plant, maakt ze beschikbaar en zet ze om in de wortels. "

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van micro-organismen is bescherming tegen andere bodemschimmels die de wortel aanvallen. "Mycorrhiza werkt op verschillende manieren tegen andere schimmels", legt Dror uit. "In de meeste gevallen 'kleedt' de mycorrhizia-paddenstoel zich op de wortel en vangt de schimmel die de plaats schaadt - en voorkomt zo dat ze in direct contact komen met de wortel. '

Waar te krijgen en hoe te om het te doen

Mycorrhizia komt meestal in de vorm van poeder, dat kan worden gecombineerd met cannabis-cultivatie in drie conventionele methoden:

 • Meng de paddestoel in het substraat voordat u zaait (doseringen volgens de instructies van de fabrikant).
 • Het uitstoten van de naakte wortel van de snort voor het planten.
 • De "schnitzelmethode" - de handmatige infectie van de schimmel in het substraat van een klein jong boompje tijdens de overdracht naar de uiteindelijke plant. Na het planten zorgt mycorrhiza ervoor dat wortels worden gepakt en verspreid in de nieuwe grond.

De micro-organismen kunnen rechtstreeks bij het bedrijf worden gekocht op de 'Agrikh(Bel en bestel afzonderlijk), of als alternatief te verkrijgen hier In de "Early Seed" -winkel tegen de prijs van 45 NIS per 50-gram (vermengd met Vermiculite) of vanuit het buitenland bij een van de online winkels (zoals Amazone Bijvoorbeeld), of aankoop bij een Van de hydro winkels Hier in Israël (een micro-organisme-product genaamd "Miko" van Bio-Bee van Kibbutz Sde Eliyahu wordt verkocht voor NIS 60 per 200-gram).

Zo werkt het:


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsen


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)חדשות
Terug naar boven knop