Grond en groeiende beddenMeststoffen en voedingNaar de torenGidsen en tipsGidsen voor de beginners toren

Een recept om 'high ground' te maken - voor het kweken van cannabis van hoge kwaliteit

Het land waar cannabis groeit, is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van een gezonde en welvarende plant. Op deze manier bereidt u een verrijkte "bodem" voor die de wortels en planten met optimale voeding behandelt en tot een rijke en geurige bloesem leidt. Beginner en geavanceerde gids.

Net als elke andere plant, begint cannabis ook zijn pad Van een klein zaadje dat ontkiemd is in de grond. Het groeit en groeit takken, bladeren en uiteindelijk zelfs bloemen. Maar het is precies zijn verborgen deel, de ondergrondse wortels, die van het grootste belang zijn voor superieure groei.

Het verlenen van een comfortabele omgeving met ideale omstandigheden voor wortels is iets belangrijk en essentieel voor fokkers verlangen naar een snelle groei en de opbrengst in overvloed, en heeft daarom om te zorgen voor het land, dat groeit cannabis zullen rijk en luxe zijn. Hier is hoe het goed te doen:

De rol van de aarde in het leven van de cannabisplant

Het grondmengsel dat wordt gebruikt als groeimedium heeft twee hoofdfuncties:

anker - puur technische rol. Het doel van de wortels is om de stengel van de plant vast te houden en deze te ondersteunen zodat deze rechtop kan staan ​​en zich in hoogte en breedte kan ontwikkelen.

voeding - Het grootste deel van het land dat wordt gebruikt om cannabis in het huis te laten groeien, bevat Stichtingen en elementen Die de plant verrijken met voedingsstoffen die nodig zijn voor zijn ontwikkeling. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om additieven in de bodem te combineren die het substraat zullen verbeteren en verbeteren.

super bodem - enorme cannabisplant
Een bodem rijk aan voedingsstoffen kan indrukwekkende cannabisplanten groeien

Samenstelling van de bodem

Voordat we gaan werken aan het upgraden van het land, laten we eens kijken wat zich in de meeste kwekerijen op de markt bevindt:

gebonden - een gedeeltelijk samengeperste en verrotte substantie die voornamelijk bestaat uit plantenresten en wordt aangetroffen in gebieden met alluvium of moerassen. Het heeft een hoog waterhoudend vermogen.

perliet - Inert materiaal (vrijstaand, niet chemisch reactief voor het milieu) en poreus gemaakt van witte korrels (zoals de sneeuw die is gebroken), bezit een hoge waterhuishouding en een neutraal zuurgraadniveau. De structuur van de korrels creëert luchtzakken die de toevoer van zuurstof naar het wortelgebied mogelijk maken.

Gemengde grond met perliet
Grond met perliet

Kokosvezel - Veel natuurlijke en organische vezels worden toegevoegd aan het aardemengsel, afkomstig van kokosnootschalen. soms, In hydroponic gewassen, De kokosnoot wordt gebruikt als een groeimedium op zichzelf of in combinatie met perliet alleen.

Hoe Super Soil te maken

Mengsels van plantgrond worden verkocht in kwekerijen tegen een gemiddelde prijs van ongeveer NIS 35 per zak 50. Deze gronden zijn zeker voldoende om cannabis te kweken, maar er zijn fokkers die de textuur van het mengsel en de voedingswaarden ervan willen verbeteren. Om de textuur en ventilatie van de grond te verbeteren, kan het ook worden gecombineerd tussen 10% en 50% perliet. Meer perliet betekent meer geventileerde grond - maar er is ook behoefte aan meer zakken.

Er zijn nogal wat aanbevolen recepten voor het maken van verrijkte bodem mix, de meeste van hen zijn gebaseerd op een combinatie van organische materialen die de hoeveelheid additieven te verbeteren en voeden de ondergrond en in een verhoging van het aantal goede bacteriën.

Het volgende recept is gebaseerd op de aanbeveling van de fokker en ontwikkelaar van de variëteiten bekend van het zaadbedrijf "Subcool" - TGA Seeds:

Benodigde apparatuur

 • Een grote container voor het mengen van de ingrediënten (een groot vlak bad, een zwembad voor kinderen of een blad dat het mogelijk maakt om materialen te mengen zonder te lekken)
 • Een schop (of een effectieve tool om te scrambelen)

Materialen en doseringen

 • 100 LOR Basis plantmix (grasland)
 • 22 Kg Homose Worms (Worm Castings)
 • 2.5FABRIEKEN (ongeveer 650 ml) / Visgratenmaaltijd
 • 2 Guano (Bat Guano)
 • 2 kg meel / bloedpoeder (Bloedmaaltijd)
 • 1 kg meel / beendermeel
 • 3 Oyster-shells
 • 3 cups bloem / zeewierpoeder (Kelp-maaltijd)
 • 3 kopjes meel / alfalfapoeder (alfalfameel)
 • סוס kopje Epsom zout (Epson Salts)
 • 1 Dolomite Lime
 • 2 Azumite-cups
 • 2 Humuszuurlepels

Merk op dat veel van de genoemde materialen in Israël maar zelden worden gebruikt, maar de meeste zijn zonder problemen in het buitenland te bestellen.

Voorbereiding van het substraat

Er wordt van tevoren een steriel gebied aangemaakt waarin de materialen grondig kunnen worden gemengd.

Begin geleidelijk aan lagen te bouwen - aarde, guano, aarde, algenpoeder, aarde, luzernepoeder enzovoort, in een permanent patroon van aarde-additief-bodem. Het wordt aanbevolen om na elke toevoeging van een nieuw ingrediënt in het mengsel te mengen, zoals bij het koken in potten.

mengen en organische super bodem marihuana
Een handig oppervlak en geschikt gereedschap maken het gemakkelijker om de grond te mengen

Nadat alle ingrediënten zijn ingebracht, moet een zeer definitieve en grondige vermenging worden gedaan.

Het wordt aanbevolen om het mengsel in compost-stijl te "koken", wat betekent dat het minstens een maand moet blijven staan ​​om de populatie van goede bacteriën in de bodem te verbeteren. Meng het mengsel nu om de twee of drie dagen en voeg een beetje water toe (dat zal vocht toevoegen maar de grond niet laten absorberen).

Na ongeveer een maand is het mengsel klaar voor gebruik.

Dit mengsel kan grote hoeveelheden elektrische geleidbaarheid bevatten, dus sommige raden aan om niet te planten stekken Of zaden rechtstreeks in een dergelijke bodem, maar eerst om ze twee tot drie dagen in normale grond te laten groeien en pas daarna om de verrijkte grond opnieuw te planten.

Het principe is het belangrijkste

Het recept hiervoor platform opgegeven heeft heel wat onderscheidingen en positieve berichten over de snelle groei won en de opbrengst vruchtbaar, maar tegelijkertijd bezoekers hebben het recept en beweren dat het bevat te veel dure en onnodige elementen bijna niet merkbaar invloed op de aanwezigheid van andere stoffen in het mengsel.

Het is hier niet de essentie om het recept zelf nauwkeurig toe te passen. Wat belangrijk is, is het principe van het verrijken van de grond voor aanplant, zodat het alle noodzakelijke componenten voor een volledige levenscyclus van cannabis zal bieden.

Bekendheid met de verschillende materialen waaruit het groeiende platform bestaat, zal de teler in staat stellen om met een verscheidenheid aan voertuigen persoonlijke manipulaties en ervaringen op het land uit te voeren en zo het optimale groeimedium voor zijn individuele behoeften te vinden.

Zie meer:
Biologische cannabis laten groeien
Guano blaast de ganja op


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsen


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)חדשות
Terug naar boven knop