meningen

Litzman wordt wakker: Waarom Israël de wereldleider is in medische cannabisrecords

In tegenstelling tot kritiek op het gedrag van de staat van medische cannabis, beweren minister van Volksgezondheid Litzman en hoge functionarissen in zijn ministerie herhaaldelijk dat "Israël de wereldleider is in medische cannabisrecords." Of het nu uit onwetendheid of opzettelijk is - ze missen het punt. advies.

door: Shlomi Sendak

Anderhalf jaar na de laatste discussie over medicinale cannabis in het Knesset Health Committee, onder voorzitterschap van MK Allalouf, werd gesproken Ik heb een joint doorgegeven aan de patiënt Wie getuigde dat hij lijdt aan het doseren, ik ben deze week (maandag) aangekomen Voor verdere discussie door die commissie.

Vanaf het moment dat de deuren open gingen, vulde de hal zich snel met bewijs van de grote publieke belangstelling die cannabis oproept. De televisieploegen namen hun plaats in en de discussie begon met groeten aan minister Litzman over de hervorming. In de afgelopen jaren heb ik tientallen discussies over cannabis in de Knesset bijgewoond en er is nog nooit zo'n prominente aanwezigheid van ultraorthodoxe MK's geweest: Litzman, Eichler en Yehuda Glick. Het is interessant dat minister Litzman, die door het publiek als de grote hervormer werd gezien, de meest conservatieve van de drie is.

"In Israël zijn er meer patiënten met medicinale cannabislicenties dan in Nederland, Engeland en andere Europese landen," zei Litzman, als bewijs van het succes van het Israëlische project. "Hoe kunnen er in Israel zoveel patiënten zijn die om cannabis vragen?" De minister vroeg zich hardop af en suggereerde dat niet alle medicinale cannabiszoekers ziek waren.

Dit was het moment waarop ik opstond om een ​​nota in te dienen bij de secretaris van de commissie met een verzoek om het recht om te spreken zoals gewoonlijk. De beveiligingsbeambte die naar me toe snelde, was waarschijnlijk bang dat ik weer een joint uit de hoes zou trekken: "Ik ga gewoon een briefje geven", verzekerde ik hem.

Ik wilde Litzman eens uit te leggen en voor altijd waarom Israel heeft meer aanvragen voor medische marihuana dan Portugal, Nederland, Spanje en Duitsland - landen waar er geen straf voor misdrijven cannabisgebruik en daarom iedereen die wenst te verbruiken, ongeacht of voor medische doeleinden of als, God verhoede, met het oog op plezier, alleen, niet in staat om te kopen Cannabis zonder angst voor een onverwachte en onaangename ontmoeting met het blauwe uniform en zonder angst voor straf.

Ik wilde ook Litzman leggen als we zullen ook een beleid van niet te beschuldigen zijn, het aantal kandidaten voor de medische marihuana is drastisch gedaald: Immers, als kunnen worden geteeld, buy and hold Israël cannabis zonder angst voor strafrechtelijke vervolging - een smaak of logica zal van toepassing zijn op het ministerie van Volksgezondheid? Waarom zou iemand willen een jaar experiment door te brengen in de pijn kliniek, met verschillende soorten chemische pijnstillers aan "uitlaat conventionele behandeling", zoals vereist door de dokter en dan krijg medische cannabis aanbeveling - een aanbeveling wordt goedgekeurd of afgekeurd door een anonieme arts van Hik "r?

Helaas lijkt het erop dat vandaag de dag Weizman en senior ministerie van Volksgezondheid heeft het verband tussen het niveau van handhaving en straf en het aantal aanvragen voor medische cannabis aan het ministerie van Volksgezondheid voorgelegd nog niet begrepen: Laat me legalisatie en ik beloof dat het aantal aanvragen voor medische marihuana aanzienlijk zal afnemen totdat de griffie Hik "r rivaal over wie een telefoontje zal antwoorden Nog steeds hier en daar.

Maar helaas, Litzman kondigde aan dat hij niet zou kunnen blijven tot het einde van de hoorzitting en vertrok voordat ik hem kon onthullen waarom er meer aanvragen zijn voor medicinale cannabis in Israël dan in Europese landen.

Openbaarmaking: ik bleef niet tot het einde van de discussie. We weten immers allemaal dat we elkaar over anderhalf jaar weer zullen ontmoeten en opnieuw zullen we horen over de prachtige hervorming die op het punt staat te beginnen en dat Weizman zich opnieuw zal afvragen waarom in Israël zo veel aanvragen voor medicinale cannabis worden ingediend ...

Shlomi Sendak in het Knesset Health Committee
Shlomi Sendak in het Knesset Health Committee. Voor hem: Directeur-generaal van het gezondheidsministerie Arnon Afek en hoofd van de generale staf Yuval Landstaff

Je podium!

Wilt u opiniekolom publiceren?Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop