Hydroponics en vrijstaande groeiNaar de torenGidsen en tipsGeavanceerde gidsen

POGPHONIKA: Dat is hoe Cannabis groeit op mist

Na Hairofonikh en aquaponics, Maak kennis met de volgende generatie van systemen Hydroponics: De "Fogfonikh" (Fogponics) - een toename op basis van een mist - zal de wortels van cannabis kleine waterdeeltjes en mineraalrijke behandelen alleen goed voor uw gewas te doen. Vooral goed voor de gaten.

Veel van de cannabistelers voelen op een gegeven moment wat uitputting van de op de bodem gebaseerde groei en zijn op zoek naar innovatieve kweekmethoden die interessanter, zo niet productiever en productiever zullen zijn.

Het gebruik van Hydroponische systemen Is de afgelopen jaren populairder geworden onder Israëlische telers, dankzij het feit dat deze methode een snellere groei mogelijk maakt in vergelijking met de traditionele groei in de bodem, zonder de kwaliteit van het eindproduct te schaden of zelfs te verbeteren.

Een flink aantal originele geesten jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van een verscheidenheid van hydrocultuur methoden, elk met voor- en nadelen van de verschillende parameters, tot voor kort een van de nieuwste groei systemen was genre Europees systeem:

Een binnenaanzicht van de sproeiers in actie
Een binnenaanzicht van de sprinklers in een Europees systeem in werking

In de Europese kweekmethode worden sprinklers geïnstalleerd in de wortelomgeving, die worden getimed om splinters van water in de wortels van de plant te spatten. Een interessant voorbeeld van de Europese tumortechniek is in de hoek te zien "Bloembuurtjes" van september 2014, Waarin de documentatie van een lokale toren die voor het eerst deze methode heeft ervaren.

POGPHONIKA = EVERONIKA 2.0

Een groeiend systeem gebaseerd mist Brengt de Europeanen naar een hoger niveau en produceert in feite de wortels van de meest luchtige omgeving die vanaf vandaag beschikbaar is voor de fabriek.

In tegenstelling tot het gebruik van sproeiers (gevonden in een Europees systeem), is hier een speciale mistmaker genaamd Fogger. De rol van de Fugger "verpletteren" kleine deeltjes in waterdruppels de omvang van 5 30-micron, zodat de wortels het fluïdum te absorberen in een lichtere, stevig en met een minimale inspanning.

Eenvoudige rookmachine
Fogger Basic en eenvoudig

Gereedschap voor het vervaardigen van mist aanwezig jaar met behulp van industriële landbouw zijn - in het bijzonder voor het verhogen van vochtigheid of massale verspreiding van pesticiden - maar puur commerciële groei "methode Hfogfonit" is niet in gebruik zijn, ondanks dat veel binnenlandse telers melden opmerkelijke resultaten.

Het pogophonica-systeem assembleren:

Hoewel de methode van het groeien van mist wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde teelttechnieken - het is eigenlijk heel gemakkelijk om thuis te assembleren in een paar minuten en minimale economische investering.

ingrediënten:

 • Een afgesloten vat (met een deksel) van minstens 8-10 liters
 • 3-inch gaaspotten
 • Geboord met 3
 • Pen of marker (voor markering)
 • Fogger (Fogger)
 • HYDROTON - HYDROPONIC GROEI SUBSTRATIE
 • Een jong jong boompje

voorbereiding:

1. Markeer de gewenste locatie van de planten

1 POGPONICS-SYSTEEM

2. Boor zorgvuldig de gaten

2 POGPONICS-SYSTEEM

3. Plaats de potten op de juiste plaats

3 POGPONICS-SYSTEEM

4. Plaats de mist erin en plaats deze in het midden

4 POGPONICS-SYSTEEM

5. Vul de container met water (een derde van de hoogte)

5 POGPONICS-SYSTEEM

6. Plaats de zaailingen in de gaaspotten en vul ze voorzichtig met hydrotone

6 POGPONICS-SYSTEEM

7. Zet de mist aan - op het bord!

7 POGPONICS-SYSTEEM

Een paar dagen later:

8 POGPONICS-SYSTEEM

Belangrijke opmerkingen voor de groei van mist:

 • Zoals met elke groei in een vrijstaand substraat, is er ook behoefte aan poppyonica Volledige feed Van meststoffen.
 • Een toename in een dergelijk systeem kan bijzonder problematisch en gevoelig zijn tijdens de zomer of in extreme warmteomstandigheden die de temperatuur van de irrigatieoplossing en de wortelomgeving kunnen beïnvloeden.
 • Er zijn torens die een kleine ventilator installeren om de mist in de tank te verplaatsen - velen zullen beweren dat er helemaal geen behoefte aan is.
 • De irrigatieoplossing moet altijd ten minste 2-3 cm boven de sluierhoogte zijn om constante mistafgifte te garanderen.
 • Veel misters (vooral die niet noodzakelijkerwijs geassocieerd met hydrocultuur) komen met kleine LED-lampen - zorg ervoor Dat ze worden uitgeschakeld, Bedekt met plakband of zwart geverfd.
 • Goedkope vernevelingsinrichtingen hebben de neiging snel te bederven wanneer ze in contact komen met zoutrijk water en kunstmest
 • De container waar de planten op zaten moet ondoorzichtig zijn voor het licht
 • Net zoals aerononics of andere hydrocultuursystemen een beetje kennis vereisen om optimale resultaten te bereiken, is deze kweektechniek ook aanbevolen voor ervaren fokkers.

Een uitgebreide video over de montage en het onderhoud van een pogophonisch systeem:

Europese stekken

In de afgelopen jaren zijn veel telers begonnen Europese / Pogponic-systemen hoofdzakelijk voor het doel te gebruiken Implantatie van stekken. Sommige bedrijven zijn begonnen Europese "plantmachines" op de markt te brengen waarmee een grote hoeveelheid stekken in relatief korte tijd kan worden geplant.

Europese implantatiesystemen zorgen ervoor dat de tandwielen een goed vochtgehalte hebben dankzij de fijne deeltjes van de oplossing en in veel gevallen is er geen bovenlaag nodig zoals gebruikelijk is bij traditionele rooimethoden.

Europees systeemimplantatiesysteem
Europees implantatiesysteem

Bovendien stimuleert de constante zoektocht naar het vochtige gebied aan de onderkant van het systeem de wortelgroei en veroorzaakt het een extreem snelle implantatiesnelheid - tussen 5 en 15 per dag.

Opmerkingen over rooten in een Europees systeem:

 • Veel telers laat de pomp (en sprinklers) 24 uur constant gebruik gedurende de implantatie periode, maar in veel gevallen kan worden "cut" in de helft en zet de sprinklers timing van de half-uur verlicht - een half uur af, en nog steeds een uitstekende implantatie tarieven.
 • Het is niet nodig om het water te verversen tijdens de bewortelingsperiode van de stekken.
 • Hoewel de meeste telers de pH-balans van de irrigatieoplossing behouden, rapporteren nogal wat telers 100-succes, zelfs zonder deze procedure.
 • Het meeste leidingwater in het land is goed genoeg voor deze techniek - als uw huis extreem hard water heeft, is het raadzaam om omgekeerd osmosewater te gebruiken. In ieder geval is het het beste om het water voor gebruik urenlang in de kamer te plaatsen.
 • Het is niet nodig om meststoffen in de irrigatieoplossing te combineren, maar het wordt aanbevolen om het 4-wortelhormoon te gebruiken.

Zie meer:
Hydro-beginners: hydrocultuur-cannabis kweken
The Crack of the Grass: Cook BHO in Amsterdam
Air Dome: dit levert zuurstof aan de wortels van cannabis


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsen


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)חדשות
Terug naar boven knop