Hydroponics en vrijstaande groeiNaar de torenGidsen en tipsGeavanceerde gidsen

POGPHONIKA: Dat is hoe Cannabis groeit op mist

Na aeronics en acuponics introduceert u de volgende generatie hydrocultuursystemen: Fogponics - een op mist gebaseerde habitat - zal de wortels van cannabis bederven met kleine, mineraalrijke deeltjes die alleen goed zijn voor uw planten. Vooral goed voor de gaten.

Veel van de cannabistelers ervaren op een gegeven moment wat extractie van op de bodem gebaseerde groei en zijn op zoek naar innovatieve kweekmethoden die minstens zo interessant, zo niet productiever en van betere kwaliteit zijn.

Het gebruik van Hydroponische systemen Is de laatste jaren populairder geworden onder Israëlische telers, dankzij het feit dat deze methode een snellere groei mogelijk maakt in vergelijking met de traditionele groei in de bodem, zonder de kwaliteit van het eindproduct te schaden of zelfs te verbeteren.

Veel oorspronkelijke geesten hebben in de loop der jaren gewerkt aan de ontwikkeling van diverse hydroponische kweekmethoden, die elk voordelen en nadelen hebben in verschillende parameters. Tot voor kort was een van de modernste kweeksystemen in het genre Europees systeem:

Een binnenaanzicht van de sproeiers in actie
Een binnenaanzicht van sprinklers in een Europees systeem in werking

In de Europese kweekmethode worden sprinklers geïnstalleerd in de wortelomgeving, die worden getimed om splinters van water in de wortels van de plant te spatten. Een interessant voorbeeld van de Europese tumortechniek is in de hoek te zien "Bloembuurtjes" van september 2014, Waarin de documentatie van een lokale toren de eerste keer in deze methode is ervaren.

POGPHONIKA = EUROPONICA 2.0

Een groeiend systeem gebaseerd mist Brengt de Europeanen naar een hoger niveau en produceert in feite de wortels van de meest luchtige omgeving die vanaf vandaag beschikbaar is voor de fabriek.

In tegenstelling tot het gebruik van sproeiers (gevonden in een Europees systeem), is hier een speciale mistmaker genaamd Fogger. De functie van het jong is om waterdruppeltjes "te verpletteren" in kleinere deeltjes dan 5-30 micron, waardoor de wortels gemakkelijker, sneller en met minimale inspanning vloeistoffen kunnen opnemen.

Eenvoudige rookmachine
Fogger Eenvoudig en eenvoudig

Nevelproductieapparaten worden al vele jaren gebruikt in de industriële landbouw - voornamelijk voor het verhogen van de luchtvochtigheid of massale verspreiding van pesticiden - maar een commerciële groei van het "pompon-systeem" wordt vandaag niet gebruikt, hoewel nogal wat thuistelers indrukwekkende resultaten melden.

Het pogophonica-systeem assembleren:

Hoewel de methode van het groeien van mist wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde teelttechnieken - het is eigenlijk heel gemakkelijk om thuis te assembleren in een paar minuten en minimale economische investering.

ingrediënten:

 • Een afgesloten vat (met een deksel) van ten minste 8-10 liters
 • 3-inch gaaspotten
 • Geboord met 3
 • Pen of marker (voor markering)
 • Fogger (Fogger)
 • HYDROTON - HYDROPONIC GROEI SUBSTRATIE
 • Een jong jong boompje

voorbereiding:

1. Markeer de gewenste locatie van de planten

1 POGPONICS-SYSTEEM

2. Boor zorgvuldig de gaten

2 POGPONICS-SYSTEEM

3. Plaats de potten op de juiste plaats

3 POGPONICS-SYSTEEM

4. Plaats de mist erin en plaats deze in het midden

4 POGPONICS-SYSTEEM

5. Vul de container met water (een derde van de hoogte)

5 POGPONICS-SYSTEEM

6. Plaats de zaailingen in de gaaspotten en vul ze voorzichtig met hydrotone

6 POGPONICS-SYSTEEM

7. Zet de mist aan - op het bord!

7 POGPONICS-SYSTEEM

Een paar dagen later:

8 POGPONICS-SYSTEEM

Belangrijke opmerkingen voor groeiende mist:

 • Zoals met elke groei in een vrijstaand substraat, is er ook behoefte aan poppyonica Volledige feed Van meststoffen.
 • Een toename van een dergelijk systeem kan bijzonder problematisch en gevoelig zijn tijdens de zomer of bij extreme warmteomstandigheden die de temperatuur van de irrigatieoplossing en de wortelomgeving kunnen beïnvloeden.
 • Er zijn torens die een kleine ventilator installeren om de mist in de tank te verplaatsen - velen zullen beweren dat er helemaal geen behoefte aan is.
 • De irrigatieoplossing moet altijd ten minste 2-3 cm boven de sluierhoogte zijn om constante mistafgifte te garanderen.
 • Veel misters (vooral die niet noodzakelijkerwijs geassocieerd met hydrocultuur) komen met kleine LED-lampen - zorg ervoor Dat ze worden uitgeschakeld, Bedekt met plakband of zwart geverfd.
 • Goedkope vernevelingsinrichtingen hebben de neiging snel te bederven wanneer ze in contact komen met zoutrijk water en kunstmest
 • De container waarin de planten zaten moet ondoorzichtig zijn voor het licht
 • Net zoals aerononics of sommige van de andere hydrocultuursystemen enige voorkennis vereisen om optimale resultaten te bereiken, is deze kweektechniek ook aanbevolen voor ervaren fokkers.

Een uitgebreide video over de montage en het onderhoud van een pogophonic-systeem:

Europese stekken

In de afgelopen jaren zijn veel telers begonnen Europese / Pogponic-systemen hoofdzakelijk voor het doel te gebruiken Implantatie van stekken. Sommige bedrijven zijn begonnen Europese "plantmachines" op de markt te brengen waarmee een grote hoeveelheid stekken in relatief korte tijd kan worden geplant.

Europese implantatiesystemen zorgen ervoor dat de tandwielen dankzij de fijne deeltjes van de oplossing van een goed vochtgehalte kunnen genieten en in veel gevallen is er geen bovenlaag nodig zoals bij traditionele rooimethoden gebruikelijk is.

Europees systeemimplantatiesysteem
Europees implantatiesysteem

Bovendien stimuleert de constante zoektocht naar het vochtige gebied aan de onderkant van het systeem de wortelgroei en veroorzaakt het een extreem snelle implantatiesnelheid - tussen 5 en 15 per dag.

Opmerkingen over rooten in een Europees systeem:

 • Veel telers verlaten de pomp (en sprays) gedurende de hele bewortelingsperiode urenlang in een normale operatie, maar in veel gevallen is het mogelijk om met de helft te 'snijden' en de sprinklers binnen een half uur in een half uur uit te zetten en toch uitstekende implantatiesnelheden te krijgen.
 • Het is niet nodig om het water te verversen tijdens de bewortelingsperiode van de stekken.
 • Hoewel de meeste telers geneigd zijn de pH-balans van de irrigatieoplossing te handhaven, melden nogal wat telers 100-succes, zelfs zonder deze procedure.
 • Het meeste leidingwater in het land is goed genoeg voor deze techniek - als uw huis extreem hard water heeft, is het raadzaam om omgekeerd osmosewater te gebruiken. In ieder geval is het het beste om het water voor gebruik urenlang in de kamer te plaatsen.
 • Het is niet nodig om meststoffen in de irrigatieoplossing te combineren, maar het wordt aanbevolen om het 4-wortelhormoon te gebruiken.

Zie meer:
Hydro-beginners: hydrocultuur-cannabis kweken
The Crack of the Grass: Cook BHO in Amsterdam
Air Dome: dit levert zuurstof aan de wortels van cannabis


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsenCannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop