Hydroponics en vrijstaande groeiNaar de torenGidsen en tipsGidsen voor de beginners toren

Hydro Growth - de complete gids: beginners en professionals

Cannabisvrije bodemteelt met behulp van een hydrocultuurmethode, ook wel 'hydro-groei' genoemd, is de afgelopen jaren een van de populairste en meest efficiënte methoden geworden. Deze methode leidt tot een hogere kwaliteit, sneller en kosteneffectief product. Hier is alles wat u moet weten over Cannabis Hydro, met een lijst van voor- en nadelen en 5-best practices. De volledige gids

Hydro. Een ogenschijnlijk saai landbouwwoord dat een ondeugende glimlach op de gezichten van cannabisconsumenten tovert als ze denken aan de smaak, de bedwelmende geur en de krachtige invloed van cannabis van deze soort.

Wanneer een cannabisgebruiker merkt dat de bloem in zijn handen 'hydro' is, betekent dit meestal dat zijn kwaliteit hoog is en zijn invloed sterk.

Maar waarom is 'Hydro' goed, en in het algemeen - wat bedoel je als je zegt 'Hydro"?

Hydroponics - landbouw naar huis brengen

Hydro is afgeleid van het woord Hydroponics; Een oude methode van cultivatie, enerzijds, maar innovatief, technologisch en geavanceerd, anderzijds, die interpretatie mogelijk maakt Maximaliseer het genetische potentieel van de plant, En haalt zijn groei en productie Gemaakt van hoge kwaliteit en meer In tegenstelling tot traditionele teelt in de bodem.

De hydroponische methode, oorspronkelijk bedoeld Voor onafhankelijke teelt van voedsel, Broedte in het publieke bewustzijn precies door cannabis: het feit dat de methode Gebaseerd op water in plaats van grond En kan bijna volledig worden geautomatiseerd, heeft het systeem ideaal gemaakt voor discrete thuisgroei - essentieel voor cannabistelers.

Hydrocultuur 101 - Introductie van de beginnertoren

Dus hoe te groeien zonder land?

Cannabis plant, zoals de planten in het wild, het krijgen van al zijn behoeften vitale elementen die zijn omgeving: aarde biedt grip en stabiliteit, evenals mineralen en sporenelementen van voeding, de zon en de open lucht waardoor hij met het licht en kooldioxide die nodig zijn voor het proces van fotosynthese, de regens zorgen voor de ionen die het voedsel te maken in de grond beschikbaar, die allemaal bij elkaar, zodat de plant om te groeien en bloeien afhankelijk van het seizoen, genetica en het milieu is beschikbaar voor.

Waterkracht maakt vrijwel iedereen die dat wil mogelijk, om de natuurlijke omgeving van de plant in het huis over te brengen, zonder aarde, zonder zon en zonder regen. Hoe? Juist voor dit doel is deze handleiding geschreven, die u zou moeten helpen vertrouwd te raken met de methode - die, naast het grote gebruik ervan in de cannabismarkt, ook naar verwachting de toekomst van landbouw en voedsel zal veranderen.

Voordelen en nadelen van hydro-groei

In tegenstelling totCannabis groei is normaal, Hydroponics is een fokmethode In een vrijstaand en neutraal platform, Waarin de plant voedt op de exacte elementen en mineralen die het nodig heeft VASTE HYDROPONISCHE VOEDSELVERLOSSING Welke meng in een relatief kleine hoeveelheid water.

Hydroponische groei vereist nauwkeurig onderhoud om de resultaten te maximaliseren, maar voor degenen die het hydrocultuurprincipe en de plantbehoeften begrijpen, is het een lichte en vriendelijke taak.

Hydrocultuur heeft veel voordelen en een aantal nadelen:

 • Aanzienlijke besparingen in water in vergelijking met bodemgroei - tot 99% besparing!
 • Snelle groei - alle voedingsstoffen van de plant zijn beschikbaar voor gebruik in water en al haar energie is gericht op groei- en groeiprocessen - die de groeisnelheid versnellen.
 • Meer gewas - Tot 30% meer In tegenstelling tot een toename van de bodem.
 • Meststofbesparing - De plant deelt de mineralen die het nodig heeft niet met andere kruiden en planten eromheen.
 • Automatisch - U kunt een volledig automatisch groeisysteem creëren dat geen menselijke tussenkomst vereist.
 • Minder schadelijk - het feit dat de plant in een vrijstaand platform groeit, vermindert het risico van ongedierte dat afkomstig is van de bodem aanzienlijk.
 • De 'seizoenen' die de plant ervaart, kunnen worden uitgebreid door de watertemperatuur te regelen.

In tegenstelling tot deze voordelen heeft hydroponische groei ook enkele belangrijke nadelen:

 • Vanwege de technologische waarde is de initiële bouwkosten relatief duur in vergelijking met de groei in de bodem.
 • Voor het grootste deel delen een aantal planten één hydroponisch systeem, en in het geval van een ziekte in water worden alle planten samen blootgesteld.
 • In het geval van een lange stroomuitval (6 + uur) zullen de planten het water niet meer ontvangen, zullen hun wortels drogen en zullen ze beginnen te verdorren.
 • De methode vereist voorlopig leren en een grondig inzicht in de behoeften van de plant voor het begin van de tumor.

Is het de moeite waard? Bekijk een video waarin de Cannabis Tower de resultaten van de hydroponische groei met grond vergelijkt:

Vijf methoden voor het groeien van Cannabis Hydro

De eenvoud van het hydrocultuurprincipe heeft ertoe geleid dat de menselijke hersenen ontelbare verschillende versies van geavanceerde technologische systemen hebben gecreëerd, die allemaal gebaseerd zijn op verschillende belangrijke cultivatiemethoden: 5:

1. Legen en overstromingen - Eenvoudig te begrijpen en te implementeren, cyclische en kosteneffectieve methode. Het principe van overstroming en leegte verklaart in feite de eenvoudige manier van werken: buiten de faciliteit waar de planten zich bevinden, stroomt de voedingsoplossing (water + kunstmest), die eens in de paar minuten de plant en de plantenwortels overstroomt, snel terug.

2. DWC - Deep Water Culture - een geavanceerde en zeer eenvoudige hydrocultuurmethode voor toepassing thuis, op basis waarvan het principe dat plantenwortels eigenlijk "half zitten" in het regelmatig verrijkte water, wanneer Luchtpomp וZuurstof steen Geef de wortels met de zuurstof die ze nodig hebben om niet te rotten en ziek te worden (door ze in het water te laten).

Dit is een zeer populaire methode onder cannabiskwekers vanwege de eenvoudige toepassing en de uitstekende resultaten die het produceert.

DWC-methode

3. NFT - Nutrient Film Technique - een zeer progressieve en cyclische hydrocultuurgroeimethode, waarbij een dunne laag water verrijkt met kunstmest uit het reservoir stroomt naar de buizen waar de planten zitten en de wortels direct voorziet van hun voedingsbehoeften.

Zodra het water door alle pijpen is gegaan, keren ze direct terug naar het reservoir. Daarom vereist een toename van de NFT-methode geen toevoeging van zuurstof, aangezien de beweging van water er zorg voor zorgt.

NFT-methode

4. pipetten - een hydrocultuurgroeimethode, die relatief verouderd geacht wordt ten opzichte van andere technologische methoden, maar waarvan de efficiëntie niet twijfelachtig is.

In deze teeltmethode scheidt het verrijkte water dat uit het reservoir stroomt zich in de bovenste buizen, of eigenlijk 'persoonlijke druppels', die de voedingsoplossing rechtstreeks op de wortels van de planten druppelen, waarbij alle restanten naar het reservoir terugkeren.

De druppelmethode

5. Airofonikh - de Europese methode (uitgevonden in Israël, eer) plantenwortels Zitten in de lucht En alles wat hen in deze beker van groei met het substraat houdt.

In het Europese systeem vormen kleine druppels water direct contact met de wortels van planten die in de lucht hangen, waardoor het voedsel beschikbaar en snel ontbindt. Ondanks de luchtverberging in de naam van het systeem is dit een hydroponische methode die daadwerkelijk hydroponische groei een stap verder naar efficiëntie en vooruitgang neemt.

Airoponics-methode

Bij het selecteren van het juiste systeem is het belangrijk om te begrijpen Dat er geen 'goed' of 'fout' is - Alle hydrocultuurgroeimethodes werken, en elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen die het makkelijker of moeilijker kunnen maken voor elke toren.

Als we de keuze maken die de selectie van het geschikte substraat en de verlichting later beïnvloedt, moeten we dit baseren Fysische omstandigheden Van de aangewezen habitat zoals: grootte, blootstelling aan wind, zon / verlichting, temperatuurveranderingen en meer.

Beddengoed voor hydroponics

Omdat hydroponie de bodem uit de vergelijking heeft verwijderd, moeten we een neutraal groeiplatform gebruiken, Gebrek aan voedingswaarde Voor planten.

De behoefte aan het groeiplatform varieert afhankelijk van het hydrocultuursysteem waarin we groeien, maar meestal heeft het twee hoofdaspecten: 1. Het verstrekken Vasthouden aan de wortels En plantstabiliteit, 2. Het verstrekken luchtig Die helpt essentiële zuurstof in het wortelgebied te absorberen, waardoor rotten wordt voorkomen.

Soorten tumorbanden die vandaag beschikbaar zijn:

Hidrotron - Kleiballen die zijn verbreed en verhard tot een cirkelvormige vorm vol met poriën. De poriën in de pillen vergroten het oppervlak van het substraat en helpen zuurstof te absorberen. De hydrotron wordt efficiënt afgevoerd, heeft geen voedingsstoffeneffect op de planten, heeft een neutrale zuurgraad en de ronde vorm laat genoeg open holte om wortels te ontwikkelen.

Dit type groeimedium is met name geschikt voor overstromings- en afvoersystemen, DWC en bovenste infuus. Als u een ander systeem kiest, is het beter om een ​​meer geschikt substraat te kiezen.

Hydro Growth - de complete gids: beginners en professionals

Minerale wol - een industrieel groeiplatform dat sterk doet denken aan de bekende glasvezel (industriële glasvezels), maar in feite zijn er rotsen gevormd en gesmolten tot dunne, lange vezels.

Minerale wol is uitstekend in het slikken en houden van water en wordt beschouwd als vrij algemeen, vooral voor ontkieming (de eerste groeistadium). Voor het gebruik moet de rotswol gedoopt worden in diep water met evenwichtige zuurgraad tot het maximale water bereikt en vervolgens afgedompt wordt. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u de planten planten / planten.

Minerale wol

Minerale wol is met name geschikt voor NFT-systemen, Europese systemen, infuussystemen. Gebruikswaarschuwing: In het primaire gebruik kan stof gemaakt van nieuwe rotswol schadelijk zijn voor de gezondheid en het is sterk aanbevolen om een ​​masker en oogbescherming te gebruiken.

Een kokosnootbed - Dit is waarschijnlijk het meest milieuvriendelijke en milieuvriendelijke platform omdat het volledig is gemaakt van resten van kokosvezels die zijn verwijderd uit de kokosindustrie - een organisch substraat van 100%.

kokosnoot

perliet - Het is een rotsachtig vulkanisch mineraal dat wordt verhit boven 870 ° C en zwelt en springt als luchtige popcorn.

De perliet wordt aangeduid als een additief met een traditioneel, hydrodynamisch of zelfs enkelborsemengsel. Het voordeel en het nadeel van de perliet vloeit voort uit zijn prachtige drainagecapaciteit, die in geval van storing snel uitdroging van het plantenbed en plantenwortels zal veroorzaken.

Net als de rotswol, is het stof dat afkomstig is van het omgaan met perliet niet gezond voor u Draag een masker voordat u aan het werk gaat.

perliet

En Vermiculite Een ander type mineraal is een steenachtig mineraal dat uitzet wanneer het wordt verwarmd, maar in tegenstelling tot perliet is zijn meest prominente eigenschap het vermogen om meer vocht erin te absorberen, waardoor er na verloop van tijd water beschikbaar komt voor planten (zelfs in geval van storingen).

Dit maakt de combinatie van vermiculiet en perliet perfect voor de waterkrachttorens, maar let op Het wordt afgeraden om bormacolite alleen te gebruiken Omdat overmatige wateropname door het groeimedium tot rottende wortels kan leiden.

En Vermiculite

Water: de kern van het hydroponisch systeem

Conventionele wijsheid En fout Komt dat wanneer het dat water in onze tuin regent, het het eigenlijk voedt. De reden voor deze fout komt voort uit het feit dat regenwater vrijwel geen voedingswaarde heeft voor de planten en dat de meeste mineralen en micro-elementen die nodig zijn voor hun ontwikkeling worden gegeven door de bodem en de organismen die daar leven.

Dus wat is de rol van water? Welnu, het water dient als een middel om de voeding die nodig is voor de plant over te brengen en zorgt ervoor dat de mineralen en micro-elementen beschikbaar zijn, zodat ze de plant feitelijk 'openen' voor de rijkdom van de grond door de wortels. Bovendien levert water het waterstofelement dat nodig is voor de ontwikkeling van planten.

Tarwemeelmeter

In principe is de bottom line over de kwaliteit van het water dat je ze gebruikt voor de teelt van hydro heel simpel: al het water, of leidingwater, bronwater of regenwater, onderwerpen opgeloste deeltjes (metalen, zouten, mineralen) in rekening gebracht in verschillende verhoudingen.

Deze opgeloste deeltjes laten minder ruimte in het water voor de meststofdeeltjes en kunnen op zijn best het verlies van planten veroorzaken en in het slechtste geval het sterftecijfer - dus hydrocultuurgroei zal zo weinig mogelijk van deze deeltjes gebruiken, met de mogelijkheid om meer te investeren en te kopen In gedestilleerd water.

Hydroponische bemesting

De voedingsstoffen die we planten geven, zijn in feite essentiële elementen die de plant nodig heeft om te leven. Net zoals ons dieet eiwitten, koolhydraten, vitaminen, aminozuren, enz. Bevat, hebben planten stikstof, kalium, fosfor, calcium, enz. Nodig om het ontwikkelingsproces van groei naar bloei uit te voeren.

Koolstof, zuurstof en waterstof worden door de plant verbruikt Door lucht en water, Maar alle andere essentiële elementen die we moeten leveren aan planten met behulp van Hydrocultuur meststoffen Dat samen met water, productie Feed-oplossing Gezond voor planten.

Kunstmest Hydroponic kwalitatieve bevat alle behoeften voeden van planten en laat geen residu zeilers aan de onderkant van het reservoir (goede oplosbaarheid in water), dus is het belangrijk om een ​​meststof van de hoogste kwaliteit (en helaas ook de duurste) kunt u vinden, gebruiken wanneer groei van de markt vandaag zijn er verschillende meststoffen hydrofoons Commercial balanceren nauwkeurig Het voer dat nodig is voor groei.

Minerale meststoffen

De essentiële voedingsstoffen voor waterkracht van hoge kwaliteit zijn onderverdeeld in grote groepen:

Macro voeding - Belangrijke voedingselementen die de plant in grote hoeveelheden gebruikt: stikstof (N), fosfor (P), kalium (K)

Subvoeding - Secundaire voedingselementen die de plant nodig heeft in middelgrote hoeveelheden: magnesium (Mg), calcium (Ca), zwavel (S)

Micro Nutrition (N), molybdeen (mb), koper (Cu), silicium (zink), chloride (Cl), nikkel, Si), kobalt (Co), natrium (Na), fluor (F).

Meestal komen de meststoffen in één, twee of drie flessen, die samen de perfecte formule voor de ontwikkeling van planten vormen. Door een 'voedingspakket' te bieden dat bestaat uit de drie bovengenoemde groepen, krijgt de plant de gelegenheid om zijn genetisch potentieel te maximaliseren.

De volgende tabel somt de belangrijke voedingsstoffen op Cannabis groei, Samen met het aanbevolen pH-bereik in hydro-groei voor een efficiënte plantconsumptie.

Actieve ingrediënten - Aanbevolen bemestingswaarden voor de groei van cannabis
Aanbevolen kunstmestwaarden voor het kweken van cannabis - het is echter belangrijk om te bemesten volgens de instructies van de fabrikant

Aangezien de meeste telers vooraf voorbereide hydrocultuurmeststoffen kopen en de elementen zelf niet recyclen, wordt de gewenste hoeveelheid van elk van de elementen niet vermeld en moet deze worden bemest en onderhouden volgens de instructies van de fabrikant.

Waterkwaliteitstest

Hoe weten we hoeveel opgeloste deeltjes er in het water zitten? Voor de bevruchting moet een aantal tests worden uitgevoerd om het niveau van 'contaminatie' of opgeloste stoffen in ons water aan te geven. Voor deze tests moeten we speciale meetinstrumenten gebruiken om de metingen op een klein, comfortabel LCD-scherm te presenteren. Deze instrumenten (geclassificeerd volgens de gemeten waarden) zijn beschikbaar voor aankoop Hydroponic-winkels in Israël.

Bekendheid met de indices

TDS - Total Dissolved Solids - Het totale aantal deeltjes opgelost in water, dat feitelijk het algehele niveau van reinheid van het water dat we gebruiken aangeeft.

In de meeste meetinstrumenten die op de markt worden verkocht, wordt de TDS bepaald door de EC (geleidbaarheid) en omgezet in PPM (in delen per miljoen), wat weer de hoeveelheid opgeloste deeltjes (milligrammen) per liter water aangeeft.

Door het initiële TDS-niveau in het water te herkennen, kunnen we meten hoeveel mest we in water moeten smelten. Bijvoorbeeld: Als we TDS ons drinkwater we gebruiken voor de teelt van puntige 600PPM en kunstmest Hhidrofoni raden wij u aan een concentratie van 1,200PPM testen, weten we tweede test werd gedaan na de bevruchting gepland om te stemmen op 1,800PPM - niet genoeg? Voeg meer kunstmest toe en test opnieuw.

PPM - Parts Per Million - Dit is de laatste meeteenheid (de meest gebruikelijke in hydroponische gewassen) voor de waterkwaliteit, die de totale concentratie van oplosbare stoffen per liter water beschrijft, ongeacht of het gaat om oplosbare zouten of andere opgeloste stoffen.

DS - Dissolved Solids - een meeteenheid die de hoeveelheid zoutoplossing in water (kunstmest) aangeeft ten opzichte van één miljoen waterdeeltjes (ppm).

EC - Elektrische geleidbaarheid - Het niveau van elektrische geleidbaarheid in water. Gedestilleerd water alleen heeft geen elektrische waarde, en hoe meer ionen en deeltjes in het water, hoe hoger de geleidbaarheid, wat ook de pH verhoogt.

Elk mineraal dat aan de plant wordt gegeven, heeft een iets andere elektrische geleiding. De conversie naar de PPM-index gebeurt met de formule van de EC-index. Omdat de EC en PPM niet van nature verbonden zijn, is de PPM eigenlijk minder nauwkeurig dan we zouden willen, maar het is ook een vitaal hulpmiddel in de handen van de hydroponische toren.

PH Chemische waarde voor het meten van de zuurgraad / basiswater. Waterzuurgehalte bepaalt eigenlijk de beschikbaarheid van mineralen in water voor planten. Als we de pH-indexen boven de aanbevolen waarden overschrijden, kunnen we regelmatig falen en slechte voeding van de planten veroorzaken.

Het algemene aanbod van water pH kan variëren van 0 tot 14, 7 toen de wateren zijn neutraal, onder 7 zijn zuur water en meer dan 7 het gaat om elementaire water. In het algemeen, De pH-index is PH7.

Afgezien van de tests die zijn uitgevoerd vóór de eerste bevruchting, wordt aangeraden de PH te meten en te corrigeren Op een regelmatige basis een keer per dag of twee.

Temperatuur - Het water in ons groeireservoir moet binnen het aanbevolen temperatuurbereik liggen om gezonde plantenvoeding mogelijk te maken.Het overschrijden van het aanbevolen bereik zal resulteren in het verlies van planten en frequente verandering van zuurgraad en geleidbaarheid.

Hier zijn de aanbevolen maatregelen voor het kweken van cannabis:

Aanbevolen groeivoorwaarden voor cannabisgroei
Aanbevolen groeivoorwaarden voor cannabisgroei

אור

Onze prachtige groene natuur wordt voor een groot deel gecreëerd door het bestaan ​​van de enorme zon die in de lucht hangt. Het enorme licht dat het produceert op een afstand van 149.5 miljoen km is voldoende om de plantenwereld te stimuleren Fotosynthese proces (Lichte omzetting naar voedsel), dat een zeer belangrijk onderdeel vormt in de ontwikkeling van chemische processen als het groeit.

In de natuur begint de levenscyclus van cannabis aan het eind van de winter / vroege lente, wanneer Het ontkiemingsproces En de gehele groei duurt tussen 3 en 5 maanden.

De groeistadium is mogelijk als de dagen over zijn Langer dan de nachten Tijdens welke de cannabis hoog groeit, het verzenden van takken en "satellietbladeren" om maximale blootstelling aan de zon te verkrijgen. Na juni Met de nachten wordt het langer en de dagen korter, De plant begint de bloeifase en na twee weken is het mogelijk om de bloemengroepen te onderscheiden in de gewrichten van de takken en bladeren.

Voor de kwekers buiten, zal de vrije en sterke zon de plant overbrengen van het gewenste chemische proces, van spruit tot bloei. Home kwekers zullen moeten contrasteren Aangepaste groei lampen Om het licht kunstmatig te voltooien.

Verlichting voor binnengroei

Het licht dat het menselijk oog als wit licht ziet is eigenlijk samengesteld uit verschillende kleuren In verschillende spectra En verschillende temperaturen, wanneer planten slechts een deel van het volledige lichtspectrum nodig hebben en gebruiken. Het grootste deel van de planten is het 'absorptiebereik' van de lichtgolven die het bereiken en worden gemeten inNanomtrim.

Dit ontvangstbereik in hoofdzaak bestaat uit verschillende golflengten Skrintm moedigt de fotosynthese in planten is van essentieel belang, en het is ook wel fotosynthetisch Active Radiation of PAR voor kort.

We weten dat de gemiddelde PAR voor plantengroei tussen ligt 400-700 Nanometers, Wanneer sommige wetenschappers het niet eens zijn met deze "reguliere" bepaling en proberen het bereik van lichtgolven te vergroten350-750 Nanometers. De belangrijkste kleur in het spectrum om de productie van chlorofyl in de plant te optimaliseren en het proces van fotosynthese is in het bereik van rode en blauwe kleuren.

Vandaag biedt de markt verschillende soorten groeilampen en verschillende capaciteiten die geschikt zijn voor het kweken van cannabis. In de aangewezen verlichtingsmarkt heeft elke lamp de voordelen, nadelen en kenmerken die het karakteriseren.

Samengevat

Elk van de in het de hele wereld genoemde onderwerpen, en je graven en graven door ze allemaal vele maanden te begrijpen en volledige controle, maar zelfs als je dat niet doet, is het systeem hydrocultuur is zo eenvoudig te begrijpen en te bedienen, genoeg om het algemene beginsel te begrijpen en te voldoen aan de bemesting en het onderhoud van meststoffen hydrofoons om goede resultaten te krijgen.

Met de tijd en ervaring is de toegewijde hydroponische toren vertrouwen en kennis die het helpt om de groei te maximaliseren en de resultaten te maximaliseren. Als u op zoek bent naar specifieke hulp, kunt u contact opnemen met Groei deskundigen in het forum.

Veel geluk!

Notebook directory, Suzy Maimon, Is directeur van het tijdschrift voor tuinieren en hydrocultuur 'Nature Tech'

Zie meer:
5 Methoden voor het kweken van cannabis van betere en betere kwaliteit
Gids: Hoe een cannabisvariëteit kiezen die geschikt is voor groei
Gids: Dus je was de marihuana voor de oogst
Kweek cannabis (marijuana, gras) thuis - de complete gids


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsen


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop