meningen

"Wil je legalisatie? Kom naar Likud "

De resultaten van de laatste verkiezingen laten zien dat de Likud-partij en premier Netanyahu de komende jaren in de leiding van de staat zullen blijven. Advocaat Dekel Ozer betoogt dat aanhangers van cannabis zichzelf moeten afvragen wie zich in de Likoed bevindt en hoe ze het kunnen versterken. "Wil je legalisatie? Kom naar de Likud, "zegt hij in een opiniekolom.

Door: Adv. Dekel Ozer

Het discours van legalisatie in het Israëlische politieke systeem is altijd een essentieel onderdeel geweest van de Green Leaf-partij. Samen met Meretz's relatief gebrekkige steun voor het beëindigen van de beschuldiging, was de belangrijke strijd aan de linkerkant van de politieke kaart natuurlijk niet gerechtvaardigd, aangezien cannabisgebruikers in alle bevolkingsgroepen te vinden zijn.

Niet langer een "linkse strijd"

In de 2012 meest significante verandering in de politieke kaart, wanneer de strijd voor cannabis foto luid toegetreden tot de meest rechtse markers van de lokale politiek - voormalig lid van de Knesset en het hoofd van de partij identiteit, Moshe Feiglin. Samen met geen van sikkel is die namens een kwestie halfjaar MK, totdat hij vorige week met andere parlementsleden van het centrum en aan de goede kant van de kaart met pensioen, en samen, het lijkt legalisatie, of op zijn minst een beleid van niet-strafbaarstelling van cannabis consumenten is al commons.

Niettemin, terwijl de meeste partijen in de loop der jaren op de een of andere manier naar de kwestie hebben verwezen, hebben wij in de grootste regeringspartij in Israël, de Likud, nog nooit gehoord van MK's die zich ervoor uitspreken.

De verandering komt naar de regerende partij

In de nieuwe Knesset zijn er nu voor het eerst 4 MK's van Likud-supporters In de rekening om het beleid van beschuldiging te beëindigen Die onlangs is voorgelegd aan de Knesset: de minister Gila Gamliel, MK Yoav Kish, MK Sheran de reden, MK Mickey ZoharEn MK Oren Hazan.

De verandering bracht drie belangrijke factoren met zich mee:

  • De eerste Is de internationale verandering in relatie tot cannabis En positieve resultaten Komende van de ontwikkelingen in de Verenigde Staten.
  • De tweede factor Is de legalisatieactiviteit in Israël, waardoor het een relevant en legitiem politiek probleem is geworden?
  • De derde factor, en het belangrijkst, Is de activiteit van georganiseerde groepen binnen de Likud-partij, die besloten hebben om steun te betuigen voor de verandering in het beleid en die ook op een georganiseerde manier werken om MK's te beïnvloeden en in de voorverkiezingen Knesset-leden te kiezen die het idee ondersteunen.

Een echte verandering - alleen via de Likud

De Likud is een democratische partij, een van de weinige eenheden in Israël waarin Knesset-leden worden gekozen door middel van interne verkiezingen (voorverkiezingen). Iedere persoon in Israël heeft het recht om een ​​lidmaatschap van de partij te kopen voor een prijs van enkele tientallen sikkels per jaar, het belangrijkste recht dat hij terugkrijgt is de mogelijkheid om te kiezen wie namens de partij lid van de Knesset zal zijn.

Gilad Erdan
Gilad Erdan, minister van Openbare Veiligheid. Zal van gedachten veranderen alleen als er iemand zal zijn die hem met geweld zal overtuigen

Het is belangrijk op te merken dat de overname van bedrijven en het verkrijgen van het recht om te stemmen in de partij Vereist geen verkiezingen in dezelfde partij, Maar alleen als een middel om de posities van de partij te beïnvloeden.

Aangezien in de voorverkiezingen elke kiezer verwijst naar 12 naar 18-kandidaten, worden daadwerkelijke "stemtransacties" uitgevoerd tussen georganiseerde groepen. Deze groepen hebben een aanzienlijke invloed op Knesset-leden en hun posities vanwege een uniforme stem die kandidaten op de lijst kan verhogen en verlagen.

Onlangs, als resultaat van dit begrip van de democratische regels van het spel, vormen meer en meer pressiegroepen en werken samen om de aard van de kandidaten te beïnvloeden die zullen worden gekozen in de Knesset.

Van deze groepen in de Likud is het nu mogelijk om twee centrale factoren aan te wijzen die de verandering in houding tegenover Cannabis en zijn consumenten ondersteunen:De nieuwe LikudniksEn "Liberalen in de Likud".

De nieuwe Likudniks

De nieuwe Likudniks zijn een groep gevormd in 2012 als onderdeel van de conclusies van het falen van het sociale protest. Deze groep centristische activisten begrepen dat een georganiseerde macht van duizenden Likud-leden meer invloed heeft op het beleid van het land dan de invloed van honderdduizenden op straat. Als resultaat van dit begrip begon de beweging op georganiseerde wijze te werken aan centrale Likoed-leden.

De nieuwe Likudniks
De nieuwe Likudniks ondersteunen MK's die werken voor legalisatie

Na jaren werk voegden duizenden mensen zich bij de groep en vandaag is het een van de machtscentra in de Likud. Bij de laatste verkiezingen runde en ondersteunde de groep Knesset-leden Yoav Kish enSheran de reden Die een gematigde en geleidelijke verandering in het verbod op cannabis ondersteunen, wanneer ze zich in de eerste fase van hun positie bevinden Stop de beschuldiging van consumenten.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen en lid worden van de nieuwe Likudniks zijn welkom Naar de website van de groep.

Liberalen in de Likud

De liberalen in de Likud zijn de Likudniks De nieuwe liberale beweging, Die vrijheid van het individu in een brede context bepleit, ook in de context van het gebruik van cannabis.

Liberalen in de Likud
Liberalen in de Likud - een tak van de Nieuwe Liberale Beweging

De liberale beweging heeft een goed onderbouwd standpunt dat overheidsingrijpen in civiele beslissingen is Gediskwalificeerd Met name in de context van strafbare feiten zonder slachtoffer.

Als een integraal onderdeel van deze ideologie, is de ideologie van legalisatie - de liberalen in de Likud - ook voorstander van een volledige verzaking van cannabis, maar ze zullen natuurlijk elke stap ondersteunen die in de richting gaat. De leider van de liberale partij in de Likud is de econoom Amir Whitman, Wat hij meer dan eens heeft gepubliceerd Kritieke artikelen voor legalisatie. Onder de groepsleiders is ook gevonden Yaron Lerman Wie diende voor een korte periode als voorzitter van de Green Leaf Party - bij de 2013-verkiezingen toen de partij tijdelijk fuseerde met de nieuwe Liberale Beweging.

Degenen die Likud-liberalen willen steunen en zich bij hen aansluiten, zijn welkom Naar de website van de groep.

Functie voor legalisatie

Het is daarom duidelijk dat de Likud nieuwe krachten heeft die werken aan het bevorderen van verschillende doelen, waaronder de stopzetting van het beleid van beschuldiging en de regulering van de cannabismarkt. Hoewel het probleem niet centraal staat in deze groepen, is het ongetwijfeld een onlosmakelijk onderdeel van hun positie en er bestaat geen twijfel over dat hun activiteit het probleem bevordert.

Volgens de vertegenwoordigers van de twee groepen, hoe meer zij zich aansluiten bij hun activiteiten, en hoe meer voorstanders van legalisatie het lidmaatschap van de partij krijgen en het Likoed's recht om te stemmen winnen, de kansen om het probleem te bevorderen zijn veel groter. Zoals gezegd, lidmaatschap van de partij betekent alleen de verwerving van het recht om te stemmen in de voorverkiezingen, en er is geen verband tussen stemmen voor de partij en de algemene verkiezingen.

De schrijver, Adv. Dekel-David Ozer, is een van de leiders in de strijd om de cannabismarkt in Israël, de stichter van de Dor Ha'amet-beweging en de regiegroep op de campus te reguleren..

Zie meer:
Zandberg in de legaliseringssessie in Sapir: "Gerechtigheid zal niet duren"
Canada op weg naar legalisatie: "De ogen van de wereld zijn op ons"
The Israeli Legalization Petition - 15,500 Israëli's zijn voorstander van legale cannabis


Je podium!

Wilt u opiniekolom publiceren?Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop