recreatieCultuur, entertainment en vrije tijd

En onkruid, marihuana, wiet of hasj - cannabis gemeenschappelijke aliassen

In de loop der jaren is de cannabisplant aangebracht op tientallen namen en namen, van 'marihuana' tot de oorspronkelijke naam, tot 'Ganja' en 'Weed', die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden in Israël. Hier zijn enkele interessante feiten die u misschien nog niet wist over de oorsprong van de verschillende namen en namen van de cannabisplant

People of Zion Hoewel roken in het Hebreeuws en het bedenken van nieuwe bijnamen voor cannabis sinds Eliezer Ben Yehuda, het leven van de Hebreeuwse taal, naar beneden kwam en begon te werken voordat 130 jaar, maar de veldnamen groene plant verleende hen allen, Engels sprekenden wereldwijd controle met een enorme verscheidenheid van bijnamen en woordspelingen.

Vooral vandaag, in films en andere media, kun je worden blootgesteld aan namen in Amerikaanse, Britse, Jamaicaanse en andere culturen. Als iedereen uiteindelijk naar hetzelfde product verwijst, waar komen dan alle bijnamen vandaan? Laten we een duik nemen in de bronnen.

Cannabis - Bronnen

Velen hebben geprobeerd de herkomst van de cannabisplant in de huidige cultuur te traceren, waarvan sommige mogelijk geslaagd zijn. Terwijl cannabis de wetenschappelijke naam is, zijn de meeste namen moderne cultureel-afhankelijke scheldwoorden en locaties over de hele wereld. Om precies te zijn, een VN-commissie zocht ernaar 267-aliassen en officiële namen, De meest voorkomende is de 'mapp', de meest voorkomende term voor de verscheidenheid aan cannabisplanten.

In het oude China, waar duizenden jaren geleden cannabis werd gebruikt en waar cannabis voor het eerst wordt gekweekt, wordt de plant "ma" (ma) genoemd. Om een ​​man van een vrouw te scheiden, wordt de vrouwelijke plant "si-ma" genoemd en het geheugen is "poo-ma", en we kunnen alleen maar zeggen dat de Chinese naam niet eerder is opgevangen ...

hennep

De wetenschappelijke naam, Cannabis, is waarschijnlijk begonnen met het boek, dat een lange traditie heeft. Onderzoekers die het onderwerp bestudeerden, ontdekten dat er in de Bijbel vijf verwijzingen zijn De bijbelse term "suikerriet-parfum". Later, geloven de linguïsten, werd de naam verstoord en zwierf hij onder de naties totdat het zijn weg vond naar de Grieken die het woord "cannabus" gebruikten, dat later in deze context in woordenboeken en Hebreeuwse geschriften van latere perioden werd genoemd. Gemeenschappelijk gebruik door de Grieken is een korte manier om het de officiële titel van de geurende plant te maken.

Wade, marihuana, gras of hasj - gangbare namen voor cannabis
Gedurende de 19-eeuw was cannabis het meest voorkomende woord voor plantbeschrijving in de Verenigde Staten. Wetenschappelijke tijdschriften uit dezelfde periode bevestigden dat cannabis een medicijn is voor de behandeling van een breed scala aan symptomen.

marihuana

Het is bekend dat het woord uit het Spaans-Mexicaans is gehaald en aan het begin van de 20-eeuw naar de Verenigde Staten is geëmigreerd. Oorspronkelijk gebruikten de Mexicanen het woord marihuana om een ​​mengsel van onkruid te beschrijven dat ze voor compleet verschillende doeleinden gebruikten. Tijdens de Mexicaanse revolutie migreerden veel Mexicanen naar de Verenigde Staten en brachten ze goederen mee uit het "thuis" van het mengsel. Dit feit weerhield Amerikanen er niet van de naam aan de cannabisplant te hechten in de demonisatiecampagne die werd uitgevoerd vóór de periode van ban en vervolging die jarenlang over 100 duurde.

In de Verenigde Staten van die tijd werd cannabis marihuana genoemd en geassocieerd met de Mexicanen, die een probleem vormden en door het publiek als een gek werden gezien, wat werd uitgelegd als een van de effecten van de plant.

De naam: marihuana

Een andere versie zegt dat de term 'marihuana' bij de plant blijft hangen na twee Mexicaanse prostituees, Mary en Juana genaamd, die overal in Mexico berucht zijn. Zo'n achtergrondverhaal kwam ook overeen met het beeld van de 'duivelse plant' die de Amerikanen inhaalden met cannabis, als een medicijn dat lechery aanmoedigt bij bescheiden Amerikaanse vrouwen.

Het eerste verbod op lokoweed vond plaats in 1913, gevolgd door het Amerikaanse discours over de marihuanaplant, en het woord was in de loop der jaren in de rest van de wereld bekend.

hennep

Vandaag is de term 'cannabis' verwijst naar (bijna) alle extractie is gemaakt van cannabis, en ironisch genoeg lijkt het erop dat de vooruitgang machtige een cultuur van cannabis in de westerse landen heeft gedaan, samen met methoden voor de winning nieuws leidde tot precies de hasj afkomstig uit Arabische landen wordt beschouwd als tegenwoordig meer invloed psychoactieve relatief zwak om te landen.

Ondanks de term 'cannabis' (حشيش) wordt beschouwd als zeer populair en wordt veel gebruikt in het Hebreeuws en Arabisch gelijk, moet weten dat betekent letterlijk het Arabische woord is niet per se gekoppeld aan cannabis, en in feite kunnen we zeggen dat het is het equivalent Engels woord 'Weed' - 'gras'. Ja, elk kruid ...

Meer over Arabische slang in de cannabiscultuur die je zult vinden hier.

ganja

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Ganja geen enkel woord dat weerkaatst en niet afkomstig is van Jamaica! Sanskriet komt oorspronkelijk uit het Indiase schiereiland en wordt vaak gebruikt als een taal van poëzie en kunst, in al zijn vormen, en minder als een straattaal. Het woord Ganja is oorspronkelijk gemaakt om de cannabisplant te beschrijven, die het meest voorkomt en is van het geslacht Sativa, dat van nature in heel India groeit. Het was geen verrassing dat de Indianen heel goed wisten wat ze moesten doen met wat ze in hun handen hadden ...

De naam: Ganja

Sommigen geloven dat de naam die de Indianen later gaven aan hun meest heilige rivier, de Ganges, de Ganja volgt waar ze van houden en die bloeit langs de oevers van de rivier.

Tegenwoordig, na vele incarnaties, is de betekenis van het woord Ganja in het Sanskriet een bijzonder sterke mix van verschillende soorten stibes, niet de hexa met de farce die voor je zit terwijl je deze woorden leest.

De term "ganja" wordt echter zeker het meest gebruikt in Jamaica, waar het wordt geassocieerd met de aanbidding van de Rastafarians tijdens religieuze ceremonies en ceremoniën.

Pot

Twee woorden die in grote mate met elkaar zijn geïdentificeerd, maar met zeer verschillende bronnen. De woordpot werd voornamelijk gebruikt tot de 70, wanneer er grote controverse is over de oorsprong van dit woord.

Namen van cannabis: Pot

Het algemene geloof is dat het woord komt van de Spaanse term potiguaya. Phytiguia is een soort pittige wijn waarin hele bloemen van cannabis doordrenkt zijn. Dit is waarschijnlijk de ware bron van het woord, hoewel de meeste mensen zich er niet bewust van zijn.

Wade ( "Onkruid")

Onkruid is ongetwijfeld een van de relatief nieuwe bijnamen en is de afgelopen jaren ook hier in Israël erg populair geworden. Het woord is waarschijnlijk uitgevonden aan het einde van het 80-tijdperk en werd geassimileerd door de jongere generatie Amerikanen, die zich wilden losmaken van hun vorige generatie ouders en de plant als een pot noemden.

Namen van cannabis: wel

De nieuwe generatie probeerde zichzelf te scheiden door middel van een modern woord, dat goed geschikt is voor de beschrijving van een plant die gemakkelijk groeit en bloeit en tussen vele culturen, bijna overal op aarde.

In de afgelopen jaren is de term steeds algemener geworden hier in Israël en in het Hebreeuws.

Grass ( "Gras")

Net als de term "gras", ook bekend als "gras" Paste cannabis kwam het voornemen van een beeld van iets dat wild groeit, net als gras (ook wel in het Engels "Gras") om hem te geven.

Namen van cannabis: gras

Ironisch genoeg is in sommige delen van de Verenigde Staten de term 'gras' een geval geworden waarin iemand de autoriteiten informeert ('Ik vertrouw erop dat niemand van jullie me zal aanvallen').

groen

Volgens de Cannabis Magazine-enquête is dit de meest voorkomende term voor cannabis onder Israëlische consumenten. Het is waarschijnlijk wijdverbreide gebruik van het woord in het land als gevolg van zijn eenvoud - die aan de ene kant is heel duidelijk inderdaad voor de meeste planten liefhebbers in het Heilige Land, en aan de andere kant is een term die moeilijk wetshandhavingsinstanties hebben vertrouwd op criminele en juridisch oogpunt als de Israëlische politie in beeld.

Wat zegt 'Rabbi Google'?

Een van de beste manieren om te testen hoe vaak een term wordt gebruikt, is eenvoudigweg contact op te nemen met de internetgigant Google. Hieronder volgt een analyse van de percentages van gebruik van de bovenstaande termen in het afgelopen decennium:

U kunt zien hoe op basis van de grafiek van de term het meest gezocht in het kader van cannabis was eigenlijk de Engels woord "pot" (volgens 66 meer zoekopdrachten dan het totale gemiddelde), gevolgd door het woord "weed" (volgens 47 meer zoekopdrachten dan het totale gemiddelde), maar het moet zowel rekening worden gehouden met deze woorden draagt ​​ook de betekenis die niet noodzakelijk in verband met cannabis (pot is een pot en onkruid kunnen behandelen vrijwel alle soorten gras).

Een andere interessante statistiek is hoe het gebruik van de term "marihuana" - die aan het begin van het jaar 2004 de meest gebruikelijke term was - in de loop der jaren steeds minder populair is geworden. Als we op de prognose in de bovenhoek van de grafiek klikken, kunnen we zien hoe Google verwacht dat de toekomst eruitziet in termen van deze termen.

De volgende grafiek verwijst naar de zoekopdracht "420"Google:

U kunt zien hoe elk jaar een sterke toename van de zoekterm optreedt bij het naderen van het 20-datumgebied voor april, dat beroemd is als een feestelijke gebeurtenis voor veel cannabisliefhebbers over de hele wereld.

Bekijk ten slotte de verschillende zoekwoorden in het Hebreeuws. Merk op hoe Wade de laatste jaren gangbaarder is geworden:

Hier kun je duidelijk zien hoe de Israëlische publieke bewustzijn sterk gewijzigd tijdens de tijdspanne van tien jaar. Merk op hoe in het begin van het jaar 2004 de term het meest gebruikt in het veld die vrijheid op Google was "drug", verwijst deze term Hoewel alle soorten drugs overal, maar het is onwaarschijnlijk dat cannabis betekende dat sinds die tijd een aanzienlijk percentage van de bevolking wordt gebruikt om de cannabisplant concept van deze negatieve noemen.

Sinds het einde van 2011 en vroege 2012, founding "magazine Cannabis", de term "cannabis" is uitgegroeid tot de meest gebruikte en meer op de taal van de Israëli's - en gedurende een tijdspanne van 5 jaar heeft het woord "cannabis" gemaakt als de meest populaire zoekveld, terwijl de term "geneesmiddel" neergestort.

je:
Meer namen kennen? Heb je met vrienden nagedacht over een aantal bijnamen op hoog niveau? Je wordt uitgenodigd om commentaar te geven en het iedereen te vertellen.

Zie ook:
Koop parfum - Cannabis in de Bijbel
De transformatie van het woord "drugs" - van de dagen van de Bijbel tot de dag van vandaag
10 Dingen die je niet wist over de geschiedenis van cannabis

Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop