Cannabis in het buitenlandrecreatieCultuur, entertainment en vrije tijd

Zo dicht mogelijk bij India: Terug naar de oevers van Sinai

Is Sinai echt een enorme basis geworden voor Da'ash, of is het mogelijk dat de intimidatie en waarschuwingen een beetje overdreven waren? Cannabis Magazine is naar het land van de Nijl gemigreerd om uit de eerste hand te controleren wat er echt in de Sinaï gebeurt...

Het is niet gemakkelijk om door het Sinaï-schiereiland te gaan, de plek die ons tot voor kort alle associaties van magische stranden, vrede en rust bracht, is lange tijd synoniem geworden met Da'ash. Veel dank aan het feit dat de enige berichten afkomstig van de Israëlische reguliere media ons vertellen van totale chaos en verlies van controle over het Egyptische leger in de regio.

Maar de media vergeet op te merken het Sinaï-schiereiland is een uitgestrekt geografisch gebied (61,000 vierkante kilometer, bijna drie keer de grootte van Israël), de parallel meldingen van aanvallen en gevechten tussen de troepen van de "Ansar Beit al-Maqdis" (geassocieerd met Ldaas) en het Egyptische leger, Gebeurtenissen die vooral in het noordelijke deel van de Sinaï voorkomen - het lijkt erop dat de zuidelijke kust van het schiereilandleven gewoon doorloopt.

Maar "er is niets goeds te zien", dus besloot ik na bijna vijf jaar afwezigheid naar de Sinaï te gaan, uitgerust met een camera om het paradijs te documenteren dat de meeste Israëli's al zijn vergeten.

"Terugkeren naar Sinaï"

Na een snelle passage in Taba bereikten we de andere kant van de grens waar onze chauffeur, Abu Atiya, op ons wachtte en ons meenam naar het Egyptische territorium, in het bedoeïenenkoninkrijk van de Sinaï-woestijn.

כעבור כשעה של נסיעה הגענו ליעד – חוף “ראס א-שטן”: כמיטב מסורת האירוח של סיני, לא חלפו 10 דקות מהרגע שנחתנו בחוף ועד לרגע שחיכו לנו בחושה אצבע חשיש ומעט ירק עטוף בנייר עיתון מקומי.

Foto: Irit Reznik
De beroemde ruiters van de Sinaï. Foto: Irit Reznik

Aan het einde van verfrissende licht ging uit om de aanwezigheid op het strand te onderzoeken, en we waren verrast om een ​​flink aantal Israëli's, de meeste van hen hebben al de Sinai meerdere malen bezocht, maar ze hier ook vermeden in de afgelopen jaren: "Ik had een hap van de tijden, maar echt de laatste drie jaar zouden we niet hier te zijn", zegt een Israëlische reiziger Op het strand dat met haar 15 thuis op vakantie was, zag het er eng uit.

"Je hoort het nieuws en je leest op het internet is als een gevaarlijk, iedereen vertelt je niet de hele tijd te gaan en niemand weet echt" een aantal andere Israëlische hiker "Dan kom je hier en je beseft dat dit alles is zodanig onzin in dat deze plaats is meer rust. Allereerst, als je het nieuws te lezen, zodat er altijd 'aanval in de Sinaï worden geregistreerd - zo veel mensen werden gedood, zoveel explosies, maar als je in een artikel dat je leest al het noorden in de buurt van Rafah, en het lijkt mij als de kraai vliegt het dichter bij Tel Aviv dan in hier niet ? "

Foto: Irit Reznik
De stranden van de Sinaï. Foto: Irit Reznik

Roni, een Israëliër van in de veertig die tientallen keren het schiereiland Sinai heeft bezocht, benadrukte de kwestie van de geografische ruimte: "Net zoals Israël wordt afgeschilderd als een zeer gevaarlijk land in een deel van de VS en in Europa. Dus hetzelfde wordt geportretteerd aan Israëli's als gevaarlijk - omdat de meeste Israëli's het verschil tussen de noordelijke Sinaï en het kustgebied niet begrijpen, wat twee compleet verschillende dingen is. "

"Ahla van Achla"

Aangemoedigd door de rustgevende verklaringen, besloten we om het strand te verlaten voor een wandeling in de woestijnbergen van de Sinaï. Na ongeveer twee uur lopen en onderdompelen in het water, gingen we zitten om een ​​klein bedoeienen thee te drinken, wat hasj te roken en de bananen van wereldklasse die alleen te vinden zijn in plaatsen zoals de Sinai.

Foto: Irit Reznik
De bedoeïenen zijn de belangrijkste heersers in de regio. Foto: Irit Reznik

Net als India elke professionele hand maken van extra inkomsten uit de verkoop van Tz'aras toeristen, dus de Sinaï Abu Nidal, onze gids, introduceerde zijn koopwaar en gaf me zelfs een smaaktest van de kwaliteit zelf: "Alleen zal ik je vertellen hoe het is," hij Zegt mij in zuiver Hebreeuws, terwijl ik een royale hoeveelheid hasj onthul "Dit is de Libanese Assali, begrijp je? Het is niet iets van de Maghrib (Marokko) ... mijn broer, het is mooier dan Ahla. '

Op de terugweg naar het strand ontving een van de leden een ander aanbod van Abu Nidal, maar niet minder aantrekkelijk: "Ik ben getrouwd" De Israëlische man zei hem: "Wie is je vrouw?" Vroeg Abu Nidal. Ahla uit Ahla, Mabruk! "De vrouw kon het niet helpen en vroeg van onze bedoeïnenvriend een antwoord te ontvangen op de vraag dat alle dochter van Israël bezorgd was over" hoeveel kamelen
Ik ben het waard? " Abu Nidal raakte niet in de war en antwoordde meteen "Alpine (2.000) kameel."

Het lijdt geen twijfel dat de huidige kamelenprijzen absoluut een voorstel zijn dat moeilijk van de hand te wijzen is ...

"De beste plek ter wereld"

Die avond kwamen groepen jonge Egyptenaren uit Caïro en Alexandrië naar het strand, ze haalden muziekinstrumenten uit hun tas en openden een opgewekte gymjamsessie.

Foto: Irit Reznik
Het menselijke landschap in de Sinaï valt ook in het oog. Foto: Irit Reznik

Ik ben er zitten door mijzelf, zinken klinkt darbuka en sax, starend naar de horizon tegenover de kust van Saoedi-Arabië en proberen te begrijpen waarom de overgrote meerderheid van de Israëli's zijn terughoudend ergens zo magisch te krijgen, zo goedkoop en zo dicht - Een deel van de reizigers gebracht interessante theorieën over verantwoordelijkheid op de afbeelding Het kwaad van de Sinaï in Israël: "Ik kan raden, zoals je kunt raden, of zoals elke burger kan raden dat hoteliers in Eilat misschien de voorkeur geven aan toeristen aan deze kant van de grens, misschien geeft de staat Israël er de voorkeur aan dat het toerisme aan Israël blijft?"

Of deze theorie juist is of niet, het lijkt erop dat de wereld zoals het gewoonlijk doet: het ministerie van Buitenlandse Zaken zal blijven waarschuwen tegen een val naar de Sinaï en de overgrote meerderheid van het publiek zal dienovereenkomstig gehoorzamen. Maar als je vraagt ​​de Israëli's dat het werd dus kwamen hier op hun volgende bezoek Sinai is slechts een kwestie van tijd: "Dit is de beste plaats in de wereld", zegt een Israëlische on the beach "eigenlijk is het een van de mooiste plekken in de wereld, en ik was vol van plaatsen in de wereld", "Chinese is pearl "zegt een andere Israëlische hiker" een van de mooiste plekken in de wereld, interessante wereld, uniek in de wereld voor mij, "een andere Israëlische jonge man toegetreden tot de superlatieven:" deze geweldige landschap en snorkels, hier goedkoper, is er goed eten, hasj" ...

Zie ook:
15 goede redenen om naar Sinai te gaan
Vredesverdrag met Egypte - dankzij een stuk hasj?


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop