meningen

Het is makkelijker om te drinken van drinkwater dan het roken van marihuana

Om te sterven aan een overdosis marihuana moet men 500 meer roken dan het bedrag dat 'hoog' veroorzaakt. Hierdoor loopt cannabis minder risico dan veel andere stoffen - volledig legaal - inclusief water.

Door: Ross Pomeroy, Echte duidelijke wetenschap

In februari werden twee mensen in Duitsland gemeld Die stierf aan een onregelmatige hartslag Dientengevolge Cannabisgebruik. In een korte blik in de titel lijkt tragische dood de netto reputatie van Cannabis te hebben aangetast, want er zijn tot dusver nooit gevallen van dood door een overdosis cannabis in de menselijke geschiedenis geweest.

Paul Canyon
Paul Canyon, gestorven als gevolg van het gebruik van cannabis?

Het is belangrijk om te benadrukken dat in beide gevallen de dodelijke slachtoffers niet aan een overdosis zijn overleden. Onderzoekers die het artikel te lezen meldde dat "de jongere had een hart probleem ingewikkeld, dat hij haar niet kende en ouder had een geschiedenis van alcoholmisbruik, methamphetamine in handige en cocaïne." Omdat ontkende alle mogelijke oorzaken voor de dood, de onderzoekers van mening dat het roken van marihuana verhoogden hun hartslag en daarmee de druk Hun bloed, waardoor hun hart uit het normale functioneren kwam.

Bij afwezigheid van verborgen medische aandoeningen is de dood door rokende marihuana vrijwel onmogelijk. deLD50 (THC), het actieve ingrediënt in cannabis, is iets dat tussen 15 en 70 voor de gemiddelde persoon is gemaakt. En als Sabra zich verdeelt Let op de Science Gap Van de Universiteit van Michigan is het "absurd hoog":

"Om het in perspectief te plaatsen, de tijdelijke gebruiker (ongeveer eens per maand) mag alleen 2-3 mg THC te zijn onder invloed, terwijl meer ervaren gebruikers de volgens 5 10 hetzelfde bedrag onder zal hebben. En omdat het 3 0.003 mg per gram, tijdelijk gebruik rook zal de normale hoeveelheid hebben volgens 500 om zijn potentieel overdosis te bereiken. "

Welke chemicaliën zijn gevaarlijker dan THC? De waarheid is vrij veel. Cyanide, arseen en strychnine zijn natuurlijk boven de THC, maar ze zijn ook nicotine, cafeïne, ethanol en zelfs keukenzout. Een overtuigend geval kan komen uit het feit dat het gemakkelijker is om te sterven aan een overdosis dan de meest basale essentie op aarde - water.

Hoewel water heeft LD50 (toxiciteit) veel hoger dan alle chemische anders, ongeveer 90 gram per kilogram lichaamsgewicht, men verrassenderwijze drinken meer, in het bijzonder tijdens wedstrijden, peer pressure, training of dronken betekenissen als gevolg van drugs zoals ecstasy .

Water - niet wat je dacht
Web - gevaarlijk draagbare versie System forward

In 2007 stierf een Californische vrouw aan watervergiftiging na het drinken van zes liter water, ongeveer 25-bekers, binnen drie uur. Wetenschappelijk-Amerikaanse correspondent Coco Blentine Hij werkte verder Over andere gevallen die het gevolg waren van overmatig watergebruik:

In de 2005 liet 'Zubor' die op het College van Californië werd vastgehouden een dode 21-man achter toen hij gedwongen werd grote hoeveelheden water te drinken tussen opeenvolgende opdrukoefeningen in een koude kelder. Mensen die naar clubs gingen en feesten en MDMA, ecstasy, namen, stierven na het nuttigen van belachelijke hoeveelheden water wanneer ze na lange nachten van feesten en zweten vloeistoffen naar hun lichaam wilden retourneren. Overdadige pogingen om vocht terug te brengen naar het lichaam komen ook veel voor bij atleten in uithoudingsstoppers. Een 2005-studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine ontdekte dat bijna een zesde van de marathonlopers bloedverdunning ontwikkelt als gevolg van het drinken van te veel water.

Water natuurlijk, veel gemakkelijker om van marihuana te krijgen. Als de THC vrijelijk uit kranen en douches stroomde, was er geen twijfel dat iemand een manier zou vinden om aan een overdosis te sterven. Gezien de huidige situatie is het echter heel moeilijk om een ​​redelijk persoon te vinden met een hoeveelheid marihuana die hem kan doden. Als gevolg hiervan blijft het lichaam tellen uit drinkwater hoger.

zien: Water kan de dood veroorzaken
Zie ook: Cannabis zal je niet doden, misschien wel lachen
Zie ook: Cannabis is de minst schadelijke substantie van veel voorkomende stoffen


Je podium!

Wilt u opiniekolom publiceren?


Cannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)Terug naar boven knop